Δηλώσεις Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την κήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία

0

Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου η συνεδρίαση πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή χωρίς την παρουσία πολιτών για αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού- ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τους πολίτες.

ο κος Δήμαρχος συστήνοντας αφενός ψυχραιμία και διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως ο Δήμος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασία και πρόληψης, ανακοίνωσε πως μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πως κηρύσσεται ο κορωνοϊός ως πανδημία. Αυτό όπως εξήγησε αλλάζει όλα τα δεδομένα και δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή οι εξελίξεις να αλλάζουν και τα μέτρα να τροποποιούνται αναλόγως. Ο κος Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως ο Δήμος βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα και θα πράξει όπως η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλει. Όπως σημείωσε άμεσα θα ανακοινωθούν νέα έκτακτα μέτρα και προφανώς αναμένεται να κλείσουν όλα, δομές και υπηρεσίες, να ανακοινωθούν μέτρα για τους εργαζόμενους και πιθανώς να οριστεί μια ημέρα που θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες όπως και άλλα παρόμοια μέτρα προφύλαξης των πολιτών.
Τόνισε ακόμα με έμφαση πως το θέμα δεν κρίνεται σε επίπεδο Δήμων, ούτε καν σε εθνικό αλλά παγκόσμιο, δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις αλλά για σύγκλιση και συνεργασία και κατάθεση εποικοδομητικών προτάσεων ώστε οι πολίτες να αισθανθούν πως όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και βρίσκονται στο πλευρό τους. Παράλληλα κάλεσε στα θέματα της συνεδρίασης που βρίσκεται σε εξέλιξη να εγκριθούν όσα είναι απαραίτητα για την λειτουργία του Δήμου σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας