Δυναμικό ξεκίνημα για τον Περιβαλλοντικό Φιλοζωικό και Πολιτιστικό  Σύλλογο Αμαρουσίου

0

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου και μια υπέροχη βραδιά στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης έκανε το ξεκίνημά του ο  Περιβαλλοντικός Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου, την Τρίτη 20 Ιουλίου. Μέλη και φίλοι, δεκάδες Μαρουσιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου και της πολύ δραστήριας Προέδρου κας Μ. Ζερβάκη και απόλαυσαν μια μουσική εκδήλωση, με καλή παρέα και νόστιμα εδέσματα, μια μικρή αλλά πολύτιμη απόδραση από την καθημερινότητα, που όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη ιδιαίτερα μετά από τους περιορισμούς του χειμώνα.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος κα Μ. Ζερβάκη αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την θερμή παρουσία του τόνισε πως «Το Σωματείο δημιουργήθηκε ώστε να δώσει ένα δυνατό στίγμα προσφοράς, εθελοντισμού και θέλησης στα περιβαλλοντικά, εξωραϊστικά, πολιτιστικά, πνευματικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης. Στο σκοπό τους θα ήταν αδύνατο να μη συμπεριληφθούν και τα ζώα, οι «αιώνιοι φίλοι» του ανθρώπου, τόσο αδέσποτα όσο και δεσποζόμενα μετά από υιοθεσία, και η εξεύρεση αρμονικής συμβίωσης με τους ανθρώπους.

Στόχος είναι με τα έσοδα της εκδήλωσης να αγοραστούν σπιτάκια, ποτίστρες και ταΐστρες που θα τοποθετηθούν καθ’υπόδειξη του Δήμου σε μέρη ασφαλή, ενώ το Σωματείο έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την εταιρεία Mars, η οποία θα παράσχει ζωοτροφές για έξι μήνες σε κάθε ανάδοχη οικογένεια. Σε ό,τι αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά του Αμαρουσίου, σκοπός είναι η προώθηση για τις μελλοντικές γενιές της τέχνης της μαρουσιώτικης κεραμικής και του θεάτρου σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη, με τη βέλτιστη αξιοποίηση επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων, στοχεύοντας επίσης στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο περιβάλλον μέσω της υποστήριξης οικολογικών δράσεων για τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται καθαρισμός στο δάσος Συγγρού, το Άλσος Παραδείσου και το κτήμα Καρέλα, αλλά και αθλήματα στη φύση (πεζοπορία, ποδηλατάδα, ορειβασία, κολύμβηση κ.α.) τα οποία συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση στο φυσικό περιβάλλον».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο κος Κ. Γεωργίου για την συμβολή του στον νεοσύστατο σύλλογο και ανακηρύχθηκε ως επίτιμος Πρόεδρος και ο κος Αλ. Κόκκαλης για την προσφορά του στα ζώα και στο περιβάλλον. Και οι δυο παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την τιμή που τους έγινε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας