Έφυγε από τη ζωή ο Μαρουσιώτης Μάκης Ουίλς

0

Η Μαρουσιώτικη κοινωνία έχασε ένα άξιο και δραστήριο μέλος της. Ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Εκδρομικού και Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκης Ουίλς, ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία για την δράση και την προσφορά του αλλά και για την προσωπικότητα και τον ακέραιο χαρακτήρα του, έφυγε από την ζωή, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Δραστηριοποιημένος από πολύ νωρίς στην ορειβασία και πεζοπορία, διετέλεσε μέλος του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών (ΠΟΑ) κι έλαβε μέρος σε ορειβατικές αποστολές. Αξιοσημείωτη ήταν η δράση του τα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο, όταν μαζί με φίλο του γιατρό, επισκέπτονταν τα ρημαγμένα χωριά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και προσέφεραν ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Σημαντική υπήρξε η γνωριμία του με τον Τάκη Γεωργόπουλο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φυσιολατρικών, Ορειβατικών, Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΦΟΕΣΕ), όπου ο αείμνηστος Μάκης Ουίλς ήταν υπεύθυνος του ξενώνα νεότητας και η φιλία τους δυνάμωσε περισσότερο με την εγκατάσταση της οικογένειας Ουίλς στο Μαρούσι. Το 2008 μετά τον θάνατο του Τάκη Γεωργόπουλου που ήταν ως εκείνη τη στιγμή Πρόεδρος του Εκδρομικού Συλλόγου Αμαρουσίου, ανέλαβε ο Μάκης Ουίλς Πρόεδρος και επί των ημερών τους ο Σύλλογος άνθισε, αναπτύχθηκε και οι εκδρομές του άφησαν εποχή. Στο Διοικητικό Συμβούλιο επίσης άξια και δραστήρια μέλη η Νίκη Ζησίμου-Γεωργοπούλου, η Σοφία Ζέρβα, η Μαράτα Βλάση, ο Χρήστος Μπελεγράτης, και αργότερα ο Νίκος Νίντος (σημερινός Πρόεδρος του Ομίλου), η Εφη Μανιάτη, η Μαίρη Πάλλη, η Όλγα Δροσινού-Σολοπούλου και η Π. Ψευδού. Το 2012 η ΟΦΟΕΣΕ βράβευσε τον αείμνηστο Μάκη Ουίλς για την εν γένει προσφορά του στον Όμιλο και την ορειβασία.

Η οικογένεια του ΑΘΜΟΝΙΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, εκφράζει το θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος. Δραστήριοι, μαχητικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι, της δράσης και της προσφοράς όπως ο Μάκης Ουίλς θα λείψουν από την Μαρουσιώτικη κοινωνία.

Αιωνία η μνήμη του.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας