Έκθεση Γλυπτικής Κεραμεικής στις 8 – 19 Μαρτίου

0

Στά πλαίσια τού 8ου Forum Ελληνικής Κεραμεικής έλαβε χώρα ο διήμερος Διαγωνισμός Γλυπτικής Κεραμεικής σε παρόντα χρόνο (Live) με την παρουσία κοινού ως θεατές.

Οι συμμετέχοντες είχαν στην διάθεσή τους τον ίδιο πηλό και δύο μέρες να ολοκληρώσουν το έργο τους με θέμα «ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ». Το ψήσιμο έγινε αργότερα αφού τα έργα στέγνωσαν τελείως δοκιμάζοντας παράλληλα την τεχνική κατασκευής τους και την αντοχή τους. Μετά την κρίση τής κριτικής επιτροπής το βραβείο πήρε η Μαρία Παπανικολάου για το έργο της  «Ο μετασχηματισμός του εγώ μου…Τransformation of my ego». Περιγράφοντας το έργο της λέει:

«Τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, το υδάτινο στοιχείο είναι το πραγματικό περιβάλλον μας, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είμαστε ψάρια που όμως ζούμε έξω από τα νερά μας! Έχουμε μετασχηματιστεί σε ανθρώπους με κοστούμια, γόβες ,ακριβά ρούχα. Μετασχηματιζόμαστε σε κάτι που δεν μας αντιπροσωπεύει. Ούτε η σοβαροφάνεια, οι τύποι, οι τίτλοι μπορούν να εγκλωβίσουν το εγώ μας., την διάφανη σαν νερό προσωπικότητά  μας .Είμαστε ψάρια και εκεί στο μέρος της καρδιάς ο καθένας μας φτιάχνει καθημερινά το δικό του έμβρυο, την δική του αρχή .Η ψυχή πάντα βρίσκει τρόπους να είναι σε εμβρυακό στάδιο γιατί μόνο έτσι έχει διαύγεια και μπορεί να επιβιώσει. Το έργο μου αυτό προσπαθεί να δείξει. την μετάλλαξη ,τον μετασχηματισμό του εγώ μας .Η ψυχή  πάντα θα προσπαθεί να γεννά ζωή ξανά και ξανά ότι μορφή μπορεί να πάρει η ανθρώπινή  μας υπόσταση. Η μήτρα της αναγέννησης  είναι η ψυχή  μας.»

Επίσης δόθηκαν χωρίς χρηματική αξία και 5 ισάξιοι έπαινοι για το έργο τους στους:  Ζερβάκη  Εύα, Ιωάννου Μάγκυ, Κατσάρης Φώτης, Πολίτη Αγγελική, Ρασσιά Φιόνα

Η ιδέα αυτή τού Διαγωνισμού σε παρόντα χρόνο υπήρχε απο παλαιότερα και μετά την πρόταση της ΠΕΚΑ στην Ομάδα Κεραμέων Ίχνη για συνδιοργάνωση τού Διαγωνισμού και την αποδοχή  της τελευταίας, τής ιδέας, τής διαδικασίας και τής επιμέλειας,  έφτασε να γίνει πράξη.

Το διήμερο τού Διαγωνισμού στέφθηκε με επιτυχία και έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε τα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών τού Διαγωνισμού στο κοινό σε μία δωδεκαήμερη Έκθεση στην Επίκαιρη Αίθουσα Τέχνης στο Μαρούσι, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμεικής  (Σπίτι της Κεραμεικής) ,  Λεωφ. Κηφισίας 207 , από 8/3 – 19/3.

Οι συμμετοχές των καλλιτεχνών:

Ζερβάκη  Εύα, Ιωάννου Μάγκυ, Κορνήλιου Ναυσικά, Κατσάρης Φώτης, Κυργιαφίνη

Ιωάννα, Κυριάκη Βασιλική, Λασκαρίνα Γιακουμάτου,  Μαυρογιαννίδης Δημήτριος,

Μεθενίτης Σπύρος, Πανταζή Αντιγονη, Παπανικολάου Μαρία, Πολίτη Αγγελική,

Ρασσιά Φιόνα, Ρεβύθη Κλεάνθη, Σφακιανάκη Μαριάνθη

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. το απόγευμα και μαζί και η απονομή τού βραβείου.

Το Μοναδικό Βραβείο που είναι σε Α΄Ύλες και εργαλεία αθλοθετήθηκε από τούς Έλληνες  προμηθευτές τής Κεραμεικής.

  • Κεραμικό Κέντρο Μανώλης Δριλιεράκης
  • Ράμφος Υλικοκεραμική
  • Ε. Ζανιάς και Σια ΟΕ
  • Ευρωκεραμική,Sibelco Hellas ΑΕ
  • Κ. Μπόνης ΑΕΒΕ
  • Σπ. Αληφραγκής Hellenic Engineering.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από 9:00 έως 21:00.

Τηλέφωνα επικοινωνίας   210 61 444 30  &  210 80 25 332  e-mail: [email protected]

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας