ΕΛΕΝΑ ΤΣΟΥΚΛΕΙΔΟΥ : ΦΑΚΕΛΛΟΣ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ;

0

ΕΛΕΝΑ ΤΣΟΥΚΛΕΙΔΟΥ :

ΦΑΚΕΛΛΟΣ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ;

Ένας από τους βασικούς στόχους του συνδυασμού «πάθος και λύσεις για το Μαρούσι» με επικεφαλής τον ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟ είναι η ασφάλεια των πολιτών (με προτεραιότητα τα παιδιά και την 3η ηλικία) , σε όλες τις μορφές της.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο, ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ, που άνοιξε ο συνδυασμός, ήταν η «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ» όπου και παίζουν παιδιά κυρίως μικρής (προσχολικής) ηλικίας.

Ξεκινώντας τον περασμένο Ιανουάριο (19 /1)  από μία «αυτοψία» -οδοιπορικό με  επίσκεψη της επιτελικής ομάδας του  συνδυασμού για μία αρχική «ιδίοις όμμασι» αντίληψη και επιτόπια καταγραφή της κατάστασης στην οποία  βρίσκονταν οι παιδικές χαρές και μίας συνομιλίας και καταγραφής απόψεων σε ένα σύντομο διάλογο με  γονείς και κηδεμόνες που είχαν πάει τα παιδιά τους για να παίξουν, η  πρώτη εικόνα σε πολλές παδικές χαρές ήταν ότι σίγουρα δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά!!

Σχετικώς ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ προς ενημέρωση των πολιτών έκανε αναφορά ενδεικτικά σε κάποιες ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ παιδικές χαρές, με παράθεση και ενδεικτικών σχετικών φωτογραφιών. Πχ στην περιοχή της Κοκκινιάς, Πεντέλης και Αργοναυτών, όπου η περίφραξη σε πολλά σημεία ήταν κατεστραμμένη ,θέτωντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία-ασφάλεια των παιδιών ,ακόμη και η πόρτα εισόδου της ήταν ανοικτή ,ξεχαρβαλωμένη και δεμένη με ένα σχοινί. Επίσης στην πλατεία Ηπειρώτικων η περίφραξη ήταν μερικώς κατεστραμμένη, με σκουριασμένα σημεία και ελλειπή φωτισμό. Επίσης στην πλατεία Καρπαθίων βρέθηκαν παιχνίδια με φθορές που έθεταν σε κίνδυνο τα παιδιά, ενώ υπήρχε χαλίκι κάτω από  παιδικά όργανα, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί παράγοντα σοβαρών τραυματισμών

Αμέσως γεννήθηκε το ΕΡΩΤΗΜΑ: Πώς γίνεται να είναι πιστοποιημένες και μάλιστα <όλες> οι παιδικές χαρές του Δήμου μας ως ισχυριζόταν η Διοίκηση  (με ανακοινώσεις της προς τους πολίτες δια των  μέσων ενημέρωσης , βάλλουσες κατά του Γ. Νικολαράκου που <τόλμησε> να ασχοληθεί) και να βρίσκονται στην κατάσταση που διαπιστώθηκε επιτόπου;!

Αν ήταν πράγματι επικαιροποιημένα πιστοποιημένες τότε έφερε προφανή ευθύνη όποιος είχε υπογράψει την πιστοποίηση! Θεώρησα υποχρέωση του συνδυασμού, με ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ προς τους πολίτες και έχοντας την άποψη ότι  ο  πολίτης  πρέπει να είναι γνώστης της αντικειμενικής αλήθειας  (είτε αυτή  ταυτίζεται με τις ανακοινώσεις της Διοίκησης, είτε όχι), να ερευνήσουμε το θέμα . Για να διαπιστωθεί η αλήθεια, έθεσα επίσημα ερωτήματα στους  αρμόδιους φορείς , προκειμένου να λάβω αντίστοιχες ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,ΕΠΙΣΗΜΕΣ απαντήσεις από αυτούς, για το πώς έχουν τα πράγματα.

Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησα καταρχήν θέτωντας ερωτήματα, αφενός στον Δήμο (με Αρ.Πρωτ. 5048/28-1-19) και αφετέρου στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών ( με Αρ.Πρωτ 6723/31-1-19):

Αμέσως (την επόμενη μέρα) δέχθηκα τηλεφώνημα από το Υπουργείο Εσωτερικών (την κα Ντάβα) η οποία με ενημέρωσε προφορικώς (διατυπώντας προς εμέ την έκπληξή της) ότι τα τελευταία 5 περίπου χρόνια από τον Δήμο Αμαρουσίου δεν είχε γίνει τίποτε  (σε αντίθεση με άλλους Δήμους) προκειμένου να γίνουν οι  επικαιροποιήσεις πιστοποίησης ασφάλειας -καταλληλότητας των παιδικών χαρών του . Την έγγραφη όμως σχετική απάντηση με ενημέρωσε ότι πρέπει να την δώσει ο ίδιος ο Δήμος (στον οποίο και προώθησε την αίτησή μου) και προς τούτο με ενημέρωσε ότι θα  αποστείλει στον Δήμο (ως και έκανε) το κατωτέρω έγγραφο που απέστειλε και σε μένα (άμεσα σε 5 μέρες) με Αρ.Πρωτ 8293/5-2-19:

Ο Δήμος (με καθυστέρηση ενός μηνός) μου απάντησε με το με Αρ.Πρωτ. 5048/28-2-19 έγγραφό του , όπου αφού επισύναψε πίνακα με όλες τις διευθύνσεις των παιδικών χαρών και αφού μου ανέφερε ότι αυτές έχουν γίνει πριν το έτος 2014 και πολλές πριν το 2010, μου ανέφερε…»παρεμβάσεις» που έγιναν σε συγκεκριμένες παιδικές χαρές σε «πρόσφατη» αναικαίνιση (από τον προυπολογισμό του 2018) καμία όμως αναφορά για τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως καμία αναφορά για το θέμα του από πότε έχει να γίνει έλεγχος και πιστοποίηση εκάστης παιδικής χαράς. Μετά από αναφορά στα οικονομικά στοιχεία που ζητούσα ,με ενημέρωσε  ότι βρίσκεται σε διαδικασία για μελλοντική ανάπλαση με μελλοντική ανάλογη πιστοποίηση από τον ανάδοχο (ανέφερε: «Μετά την ολοκλήρωση της Α΄φάσης του διαγωνισμού που έγινε στο τέλος Ιανουαρίου θα προχωρήσουμε στην Β΄φάση και μετά την υπογραφή της σύμβασης θα αναπλάσουμε τις παιδικές χαρές με την ανάλογη πιστοποίηση από τον ανάδοχο»  «ο Δήμος μας συνεργάζεται με αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης, ο οποίος χορηγεί τα σχετικά πιστοποιητικά ελέγχου«)

Άλλο παρεμβάσεις, άλλο συντηρήσεις, άλλο ΥΠΑΡΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ και ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ τους !

Μη έχοντας λάβει ευθεία απάντηση για το καίριο θέμα του  ελέγχου καταλληλότητας και λήψης πιστοποίησης και ειδικού σήματος, όλα τα έτη από το 2014/2015 που ζητούσα να μάθω και έκτοτε, μετά από όσα είχα πληροφορηθεί από το Υπουργείο , επανήλθα με νέα αίτησή μου με Αρ.Πρωτ. 12812/6-3-19:

Ως δήθεν «απάντηση» έλαβα την κατωτέρω με Αρ Πρωτ 16731/29-3-19  (αφήνοντας ο Δήμος ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ  το αίτημά μου περι του αν από το έτος 2014/2015 και μετά όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου, τηρούν  όσα απαιτεί ο νόμος, δηλαδή την πιστοποίησή τους -ετήσιο ειδικό σήμα- , από ποιο έτος έχει να γίνει ο σχετικός έλεγχος και πιστοποίηση εκάστης  και ποιός φέρει την ευθύνη εκ μέρους του Δήμου σε περίπτωση , ο μη γένοιτο , ατυχήματος)!

Σημειώνω ότι  το αρμόδιο τμήμα του Δήμου με καλούσε (και δια της δημοτικής υπαλλήλου κας Κορώνη) τηλεφωνικώς να συζητήσουμε από κοντά και να πληροφορηθώ «προφορικά» σχετικά με τα ερωτήματά μου, ενώ προσπαθούσε να μου δικαιολογήσει την μη σαφή απάντηση στο σαφές ερώτημά μου αναφέροντάς μου περί συντηρήσεως των παιδικών χαρών από τα συνεργεία του Δήμου κλπ. Επέμενα ότι τα θέλω εγγράφως.

Μέχρι σήμερα (παρά την εκτενή αλληλογραφία) δεν έχει απαντηθεί ποιο το τελευταίο έτος ελεγχου καταλληλότητας, ασφάλειας και πιστοποίησης αυτών για τις παιδικές χαρές του Δήμου μας

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ » όλα αυτά τα χρόνια ;

Η πραγματικότητα, οι εικόνες και η κοινή λογική μιλούν από μόνα τους!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

 Εμείς πάντως είμαστε σε εγρήγορση σχετικά με ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ο <φάκελλος> δεν  έκλεισε, παρακολουθούμε τις εξελίξεις προς ενημέρωσή σας και χαιρόμαστε που έστω και προεκλογικά και λίγο πριν λήξει η θητεία της η Διοίκηση <βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης των πιστοποητικών των παιδικών χαρών> δεν χρειάζεται όμως να βάλλει κατά αυτών που διερευνούν, ενημερώνονται και ενημερώνουν  ως έχουν υποχρέωση αφού διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους και την αυριανή Διοίκηση της πόλης  !

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας