Εμμένει στις καταγγελίες του για τη Διοίκηση του ΙΓΕ ο Σ. Τσιπουράκης – Δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι αναλαμβάνει η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου

0

Περίπου δυο εβδομάδες μετά την επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ΙΓΕ, σε αποκλειστικές του δηλώσεις προς την Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ο Αντιδήμαρχος κος Σ. Τσιπουράκης μας ενημερώνει για τις νεότερες εξελίξεις που έχουν προκύψει και αποσαφηνίζει τους λόγους της κίνησής του αυτής.

Όπως μας πληροφόρησε λίγο μετά την αποστολή της επιστολής, ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Γ. Γεωργαντάς, προς τιμήν του ανταποκρίθηκε άμεσα και κάλεσε τον κο Τσιπουράκη στο γραφείο του. Στη συνάντηση ο κος Σ. Τσιπουράκης ως μέλος του Δ.Σ του ΙΓΕ, εξέθεσε στον Υπουργό την κατάσταση, τις ανησυχίες του και του ζήτησε επιτακτικά να πάρει πρωτοβουλίες. Πιο συγκεκριμένα γνωστοποίησε στον κο Γ. Γεωργαντά πως από το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ μετά τις παραιτήσεις μελών έχουν απομείνει 4 άτομα με κίνδυνο να μην είναι νόμιμη η σύστασή του και οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Επίσης έθεσε σε γνώση του Υπουργού πως το εναπομείναν Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει ενημέρωση για τα νομικά ζητήματα που αφορούν το Δάσος Συγγρού και κατά συνέπεια και για το επικείμενο δικαστήριο για το κτηματολόγιο. Η πρόταση του κου Σ. Τσιπουράκη να αναλάβει τα νομικά ζητήματα η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, καθώς αποτελεί και την εποπτεύουσα Αρχή, αντιμετωπίστηκε ένθερμα από τον κο Γεωργαντά, ο οποίος την ίδια στιγμή, ενώπιον του Αντιδημάρχου έδωσε εντολή στην Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει τα νομικά ζητήματα του ΙΓΕ και να διευθετήσει ότι χρειάζεται. Όσο για τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν από τον κο Σ. Τσιπουράκη ο κος Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει.

Σε ερώτηση της Εφημερίδας για το τι ακριβώς εννοεί με τον όρο κακοδιαχείρηση και κίνδυνο για το Δάσος Συγγρού ο κος Σ. Τσιπουράκης  επανέλαβε με έμφαση πως η ελλειμματική πληροφόρηση και η ανύπαρκτη νομική προετοιμασία για το επερχόμενο δικαστήριο σε σχέση με το κτηματολόγιο γεγονός το οποίο από μόνο του είναι ανησυχητικό.

Χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός πως ο Υπουργός κος Γεωργαντάς ενημέρωσε τον κο Τσιπουράκη πως από το Υπουργείο έχει δοθεί επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ για την πυρασφάλεια του Δάσους Συγγρού, κάτι για το οποίο δεν ήταν ενήμερος ο κος Σ. Τσιπουράκης ως μέλος του Δ.Σ. του ΙΓΕ και κατά συνέπεια ούτε για την αξιοποίηση και ενδεχόμενη διάθεση αυτού του ποσού.

Παράλληλα ο κος Αντιδήμαρχος υπογράμμισε πως το Δάσος Συγγρού είναι παρατημένο, δεν εξυπηρετούνται πλήρως οι σκοποί του κληροδοτήματος και παρά τα επανειλημμένα αιτήματά του δεν έχει γίνει προγραμματισμός εργασιών για τις σπάνιες καλλιέργειες που φιλοξενούνται και οι οποίες κινδυνεύουν από την εγκατάληψη.

Ο κος Σ. Τσιπουράκης σκοπεύει να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να πάρει απόφαση να ζητηθεί από το Υπουργείο το Δημοτικό Συμβούλιο να ορίζει τον Πρόεδρο του ΙΓΕ, καθώς η έκταση του Δάσους Συγγρού ανήκει εξολοκλήρου στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία τέτοια αρμοδιότητα στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα, όπως ξεκαθάρισε και τόνισε ο κος Αντιδήμαρχος, αντίθετα με όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν σε ανακοινώσεις που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση της επιστολή του, ο ίδιος στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ορισμένος από τον πρ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Μ. Βορίδη, όπως κάθε μέλος του Δ.Σ που ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό, σύμφωνα με το καταστατικό του ΙΓΕ, και συνεπώς όποια άποψη εκφράζει είναι προσωπική ως μέλος αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όσο για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο κος Σ. Τσιπουράκης δήλωσε πως βιάστηκαν και βρήκαν την ευκαιρία για αντιπολίτευση σε ένα ζήτημα που είναι πολύ σοβαρό για την πόλη και διευκρίνισε πως παραμένει στη διάθεση όποιου το επιθυμεί να τον ενημερώσει.

Σε ερώτησή μας αναφορικά με τις επόμενες ενέργειές του και αν θα υπάρξει κάποια άλλη κίνηση από την μεριά του, ο κος Σ. Τσιπουράκης  μας ξεκαθάρισε πως αυτήν την στιγμή προέχει να περιμένουμε τις ενέργειες του Υπουργού, εφόσον δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το θέμα και θα το αναλάβει.  Ωστόσο μας ενημέρωσε πως προτίθεται να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Ιουλίου, το ζήτημα αυτό να απασχολήσει την Επιτροπή Διαβούλευσης σε μια ξεχωριστή συνεδρίασή της, αφού πρώτα ενημερωθούν διεξοδικά οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και των φορέων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας