Έναρξη εγγραφών στο Μαρούσι για τον Α’ κύκλο μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου

0

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Α’ κύκλο μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που υλοποιούνται στο Μαρούσι για τη διδακτική περίοδο 2019 – 2020 με δύο θέματα:
ΜΑΡΟΥΣΙ 1 | Η Επιστήμη της Ευεξίας: Αλλάξτε συνήθειες, αλλάξτε ζωή
Η ευεξία είναι μια ολιστική προσέγγιση, της σωματικής, πνευματικής και κοινωνικής ευημερίας μέσω μιας διαρκούς διαδικασίας αλλαγών, όπως πνευματική, σωματική, συναισθηματική, κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική, κ.α.
Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων, θα διδαχθούν πώς αλλάζοντας συγκεκριμένες συνήθειες και πεποιθήσεις, θα κατακτήσουν και θα διατηρήσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία και ευεξία.
Θα αναλυθούν θέματα όπως: Πώς να φροντίζουμε το σώμα μας για να είναι υγιές τώρα και στο μέλλον, πώς να κατανοούμε και να σεβόμαστε τα συναισθήματα μας αλλά και των άλλων, πώς να δημιουργούμε και να διατηρούμε υγιείς φιλικές & στενές σχέσεις, πώς να φροντίζουμε τους άλλους αλλά και να διεκδικούμε την φροντίδα των άλλων, πώς να δίνουμε νόημα στην ζωή μας, κ.α.
ΜΑΡΟΥΣΙ 2 | Η Επιστήμη των Συναισθημάτων: Πως τα συναισθήματα ρυθμίζουν την ζωή μας!
Η ικανότητα να αναγνωρίζουμε, να αποδεχόμαστε και να διαχειριζόμαστε εποικοδομητικά τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά συναισθήματα μας, μας κάνει ψυχικά ισχυρότερους.
Σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους και να αποκωδικοποιούν τα σημαντικά μηνύματα που αυτοί στέλνουν, και πως να τα αξιοποιούν για να έχουν καλύτερες σχέσεις τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους άλλους.
Θα αναλυθούν θέματα όπως: Θετικά και αρνητικά συναισθήματα και η χρησιμότητα τους, διαχείριση απόρριψης από τους άλλους & τον εαυτό μας, διαχείριση θυμού χωρίς συγκρούσεις, διαχείριση απώλειας & πένθους, ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης, συναισθηματική ελκυστικότητα, λογική και συναίσθημα στην λήψη αποφάσεων, κ.α.
Με την ολοκλήρωση του Κύκλου Μαθημάτων οι σπουδαστές που έχουν τηρήσει τον Κανονισμό Παρακολούθησης θα λάβουν αντίστοιχο Πιστοποιητικό Σπουδών.

Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 30/09/19. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο www.alp.gr.

Με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρει τα εξής:
Σταθερή στήριξη της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στον θεσμό του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου
Γ. Πατούλης: «Η επένδυση στη γνώση είναι μία δια βίου διαδικασία που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος να υπηρετεί»
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, για τέσσερα συναπτά έτη έχουν στηρίξει τον σημαντικό θεσμό του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που συμβάλλει στην επιμόρφωση και στη δια βίου μάθηση των ενηλίκων προάγοντας την προσωπική ανάπτυξη των πολιτών αλλά και εν γένει της κοινωνίας.
Η επένδυση στη γνώση σε κάθε ηλικία θα είναι προτεραιότητα και της νέας Περιφερειακής Αρχής προσφέροντας ευκαιρίες συνεργασίας με φορείς που μπορούν να συμβάλλουν εποικοδομητικά στη βελτίωση της επιστημονικής κατάρτισης και επιμόρφωσης των πολιτών.

Με την ευκαιρία της έναρξης των εγγραφών για τον Α’ κύκλο μαθημάτων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που υλοποιούνται στο Μαρούσι για τη διδακτική περίοδο 2019 – 2020, η Διοίκηση του Δήμου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Πρόεδρο του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Ελένη Βουγιούκαλου για τη συνεργασία.
Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 30/09/19. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο www.alp.gr.