ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ – ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

0

4 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ

Οι δυο υποψήφιοι του Δεύτερου γύρου απαντούν σε  4 αποκλειστικές ερωτήσεις που τους θέτει η εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ. Λίγες μόνο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής, οι δύο «αντίπαλοι» έρχονται αντιμέτωποι ο ένας στον άλλο, δίνουν απαντήσεις στα ίδια ερωτήματα και απευθύνουν το δικό τους μήνυμα προς τους πολίτες του Αμαρουσίου.

1. Έχετε και οι δυο παρουσιάσει τα προγράμματα των Συνδυασμών σας που περιλαμβάνουν έργα και παρεμβάσεις για το Μαρούσι. Κάνοντας μια αυστηρή ιεράρχηση ποιό θα λέγατε πως αποτελεί άμεση προταιρεότητα για την επόμενη ημέρα;

ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ: Έχω πει πριν απο την πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαίου, στην παρουσίαση του προγράμματος μας, ότι τέσσερις είναι οι προτεραιότητές μου, που θα ξεκινήσω άμεσα.

Θα υλοποιήσω ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής νέων πεζοδρομίων , σε όλο το Μαρούσι. Γιατί δεν δέχομαι σήμερα στην πόλη μας  να μην μπορούν να κινούνται  τα άτομα με αναπηρία. Είναι ντροπή να μην μπορεί η μητέρα να μετακινηθεί με το καρότσι του μωρού της .

Ο  δεύτερος τομέας που θα δώσω προτεραιότητα , είναι ένας τομέας που τον γνωρίζω καλά, αφού υπήρξα Διοικητής στον ΟΑΕΔ. Είναι ο τομέας της απασχόλησης. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δώσουμε τη δυνατότητα  στα παιδιά του Αμαρουσίου, αλλά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, να βρίσκουν δουλειά στον τόπο τους.

Τρίτη προτεραιότητα μου, είναι να δημιουργήσω , αξιοποιώντας τις ικανότητες του πολύ έμπειρου προσωπικού του Δήμου μας, αλλά και τις τεχνολογικές δυνατότητες της Γραμμής Δημότη και του πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 15321, συνεργεία «άμεσης επέμβασης». Για να μπορούμε άμεσα να αποκαθιστούμε την κανονικότητα της πόλης, όπου κι όποτε χρειάζεται.

Και τέλος, δίνω ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση κι αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού , σε κάθε δρόμο , κάθε γειτονιά. Θέλω να αναδείξουμε την ομορφιά κάθε γωνίας του προαστίου μας και να κάνουμε τους συμπολίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς. Ταυτόχρονα, θα εγκαταστήσουμε φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ώστε να συμβάλλουμε στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης.

Τέλος, κάτι που με πληγώνει και θα επιδιώξω άμεσα να βρεθεί μια λύση, ακόμη και πριν την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος, εφόσον φυσικά εκλεγώ, είναι να δούμε με ποιον τρόπο θα ανοίξει το συντομότερο δυνατόν και θα δοθεί προς χρήση στους πολίτες , η πλατεία και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στον ΗΣΑΠ. Το Κέντρο της πόλης δεν μπορεί να μείνει άλλο κλειστό.

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Παρουσιάσαμε πρώτοι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων για το Μαρούσι, σε αντίθεση με την παράταξη του κ. Αμπατζόγλου που γέμισε την πόλη με ένα προωθητικό φυλλάδιο με γενικότητες και ασάφειες που δεν επικεντρώνονται στοχευμένα στα προβλήματα και τις δυνατότητες του Αμαρουσίου. Μπορώ να αναφερθώ σε πολλά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, έλλειψη φωτισμού, κυκλοφοριακό, οικονομικά του Δήμου, εξυπηρέτηση του δημότη, δημοτική συγκοινωνία, ανακύκλωση, πολεοδομικό σχέδιο, ρέμα Σαπφούς είναι στις προτεραιότητές μας. Με αυστηρή ιεράρχηση όμως από την πρώτη μέρα στη διοίκηση του Δήμου θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και στη λειτουργική αναβάθμιση της πόλης. Έχουμε κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό που αφορά σε επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, στενή συνεργασία και αναβάθμιση της σχέσης με την Ελληνική αστυνομία, φωτισμό σε κάθε γειτονιά, στοχευμένη φύλαξη χώρων. Παράλληλα προχωρούμε στην υλοποίηση ενιαίου προγράμματος συντήρησης των βασικών υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι) με εργολαβίες τριετούς διάρκειας για ριζικές ανακατασκευές καθώς και σε πρόγραμμα άμεσων επισκευών για τοπικές συντηρήσεις του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων για λακκούβες και αποκατάσταση ζημιών με αυτεπιστασία.

2. Για να εφαρμοστούν τα προγράμματα που οραματίζεστε απαιτούνται πόροι. Σε μια εποχή που η τοπική αυτοδιοίκηση πλήττεται με παρακρατήσεις και περικοπές και με δεδομένο πως ήδη αναμένουμε την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, πως σκέφτεστε να κινηθείτε στο κομμάτι της εξασφάλισης των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων και πως βλέπετε τη συνεργασία σας με κυβέρνηση και Περιφέρεια;

ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ: Aπο τρεις πηγές θα προέλθουν οι πόροι που θα χρηματοδοτήσουν αναγκαία για την πόλη μας έργα.

  • Απο το νέο ΕΣΠΑ , που προβλέπει για τους Δήμους περισσότερα κονδύλια για παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής κι απασχόλησης.
  • Απο την Περιφέρεια Αττικής, η οποία «στα χαρτιά» έχει εντάξει στον προυπολογισμό της πολλά έργα που αφορούν το Μαρούσι, αλλά δεν έχει προχωρήσει με δική της ευθύνη στην εκταμίευση των απαραίτητων πόρων. Με τρανό παράδειγμα τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Ενω διαθέτει στα συρτάρια των υπηρεσιών της ολοκληρωμένες μελέτες του Δήμου Αμαρουσίου και γι άλλα απαραίτητα έργα, όπως π.χ. για νέους παιδικούς σταθμούς, ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας, αλλά μέχρι σήμερα δεν τα προχωρά. Κι ελπίζουμε πραγματικα η κατάσταση αυτή να αλλάξει με την αλλαγή διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Με πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Επίσης, είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη διεκδίκηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και στην υιοθέτηση μιας νέας οικονομικής πολιτικής όσον αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων, που θα προβλέπει μεταξύ άλλων και τη φορολογική αποκέντρωση.

Τέλος, δεσμευόμαστε για τη διαφανή κι αποτελεσματική  διαχείριση των χρημάτων που πληρώνουν στο Δήμο μας οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του Αμαρουσίου, μέσω των ανταποδοτικών τελών.

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Η απόδοση των κατοχυρωμένων πόρων, η ενεργοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, η ενσωμάτωση της καινοτομίας και η αποτελεσματική αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού είναι το «κλειδί» για ουσιαστικές λύσεις. Ανταποδοτικά τέλη, πάγια δημοτικά έσοδα, συνεργασίες και κοινοτικά προγράμματα πρέπει να αξιοποιηθούν, ανεξάρτητα από τα υπαρκτά προβλήματα της αυτοδιοίκησης σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Χαρακτηριστικά αναφέρω, ότι οι νυν συνεργάτες του κ. Αμπατζόγλου δεν κατάφεραν να απορροφήσουν τα 10 εκ ευρώ που είχα δεσμεύσει ως αντιπεριφερειάρχης και υπάρχουν για το Μαρούσι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής  προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Δαπάνησαν χιλιάδες ευρώ σε μελέτες και δεν τροποποίησαν ως όφειλαν το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης ώστε να μπορεί να γίνει ένα τόσο σοβαρό έργο  που αφορά στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών μας. Παράλληλα σχεδιάσαμε ένα συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την ίδρυση ενεργειακής κοινότητας για στήριξη στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, μοντέλο συμμετοχικού προϋπολογισμού, διαθέτοντας ποσοστό 2% επί του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Ως νέα διοίκηση του Αμαρουσίου θα συνεργαστούμε με όλους. Δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια. Κεντρική διοίκηση και Περιφέρεια θα είναι συνεργάτες μας από την επομένη ανάληψης της διοίκησης με γνώμονα τις ανάγκες της πόλης και των συνδημοτών μας.

3.Παρατηρήσαμε μια πόλωση και όξυνση της αντιπαράθεσης στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. Πλέον στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εκλεγεί 10 Συνδυασμοί που σημαίνει πως θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί η ομοφωνία για τη λήψη αποφάσεων. Εαν είστε εσείς αύριο στο τιμόνι αυτού του Δήμου πως σκέφτεσε να εξασφαλίσετε την ομαλότητα και τη συναίνεση στις συνεδριάσεις του ανώτατου Οργάνου της πόλης;

ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ: Από τη δική μας πλευρά δεν υπήρξε καμία πόλωση και καμία όξυνση. Με σιγουριά κι αυτοπεποίθηση όλους αυτούς τους μήνες ερχόμασταν σε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μας και παρουσιάζαμε τον προγραμματικό μας λόγο. Αναδείξαμε απο την πρώτη στιγμή το σταθερό προσανατολισμό μας στο διάλογο και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Σε καμία χρονική στιγμή της προεκλογικής περιόδου δεν συκοφαντήσαμε και δεν λασπολογήσαμε σε βάρος των αντιπάλων μας. Κάποιοι εκ των αντιπάλων μας το έκαναν, όχι εμείς. Άλλωστε γνωρίζετε καλά ότι την όξυνση την επιδιώκουν αυτοί που δεν έχουν να παρουσιάσουν έργο , εμπειρία και σύγχρονο προγραμματικό λόγο. Η  δική μας δημοτική παράταξη διαθέτει και σχέδιο, και γνώση και εμπειρία, αλλά και ικανή ομάδα. Γεγονός που επικρότησαν κι επιβράβευσαν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας, αναδεικνύοντάς μας πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο, στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής. Στόχος μας λοιπόν είναι όχι απλά να κερδίσουμε τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, αλλά κυρίως να ενώσουμε το Μαρούσι. Στην πράξη, κι όχι με λόγια. Θεωρώ λοιπόν  αυτονόητη τη συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης μας, μέσα κι έξω απο το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι μεγάλες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του Αμαρουσίου, απαιτούν δύο προυποθέσεις. Πρώτον να λαμβάνονται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πλειοψηφίες και ευρύτερες συναινέσεις. Και δεύτερον, να είναι στις παοφάσεις αυτές πρωταγωνιστής ο πολίτης. Μην με ρωτάτε λοιπόν αν μπορώ να συνεργαστώ και πως θα το κάνω αυτό, γιατί είναι στο DNA το δικό μου αλλά και της δημοτικής μας παράταξης η κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας.

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Από την πρώτη μέρα ο συνδυασμός μας απευθύνεται σε όλους. Συνομιλεί, συνεργάζεται, παράγει ιδέες και προτάσεις με τη συμμετοχή όλων των πολιτών χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτή είναι και η πολιτική μας και για την επόμενη μέρα. Οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Αυτοί μας εξέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουμε και θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Ως # Ενωμένο Μαρούσι το έχουμε αποδείξει.

4.Λίγες ημέρες πριν την δεύτερη Κυριακή θα θέλαμε να απευθυνθείτε τόσο στις παρατάξεις που δεν μπήκαν στο δεύτερο γύρο όσο και προς τους πολίτες. Με ποιό κριτήριο να προσέλθουν στις κάλπες; Ποιό το μήνυμά σας προς την πόλη του Αμαρουσίου;

ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ: Την προηγούμενη Κυριακή, κάναμε το πρώτο σημαντικό βήμα, για να επικρατήσουν στο Δήμο Αμαρουσίου ξανά, οι δυνάμεις που εκπροσωπούν τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την αποτελεσματικότητα.

Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Στις 2 Ιουνίου, έχουμε να δώσουμε μια ακόμη μεγάλη μάχη , για να κερδίσουμε οριστικά, το μέλλον που μας αξίζει. Γι αυτό, χρειαζόμαστε ξανά, την ψήφο όλων των πολιτών του Αμαρουσίου

Ηδη σημαντικές δυνάμεις από συνυποψηφίους συνδυασμούς συστρατεύονται στην προσπάθειά μας. Οι ανακοινώσεις του Γιάννη Νικολαράκου και του Κώστα Ρώτα αλλά και του συνόλου των συνδυασμών τους μας γεμίζουν σιγουριά και αισιοδοξία. Πορευόμαστε σαν ένα σώμα για το μέλλον της πόλης.  

Αντίπαλοί μας είναι πρόσωπα που εκπροσωπούν στο Δήμο Αμαρουσίου την απραξία και το λαϊκισμό. Το μηδενικό έργο. Πρόσωπα που δοκιμάστηκαν πρόσφατα, σε θέση ευθύνης, αλλά απέτυχαν να προσφέρουν το παραμικρό στο Μαρούσι, στη διάρκεια της θητείας τους. Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της πιο αποτυχημένης διοίκησης που πέρασε ποτέ από την Περιφέρεια Αττικής. Την Κυριακή έχουμε την ευκαιρία να πάμε το Μαρούσι Μπροστά.

Να αξιοποιήσουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, για να εκλέξουμε μια Νέα Δημοτική Αρχή που θα μπορεί να συνεργαστεί προς όφελος της πόλης, με την επόμενη Κυβέρνηση και την επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής . Να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πόρους και έργα, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Αυτή την ευκαιρία, δεν πρέπει να τη χάσουμε.

Ζητάμε τη θετική ψήφο όλων των πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, για να ανταποκριθούμε στην ευθύνη διακυβέρνησης ενός Δήμου σαν το Μαρούσι. Πιστεύουμε στη συνεργασία και τη συναίνεση. Μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης μας, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Δώστε μας τη δύναμη, να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας, για να είναι η επόμενη τετραετία, περίοδος έργου και δημιουργίας στο Μαρούσι.

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ: Τη δεύτερη Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν για Νέο Δήμαρχο. Θα έχουν ευκαιρία αρχές Ιουλίου να ψηφίσουν κομματικά. Πρέπει να επιλέξουν τον άνθρωπο που θα τους εκπροσωπήσει για ένα καλύτερο αύριο, με πρόγραμμα, δυναμισμό και αφοσίωση. Πέρα από κόμματα και φορετά πρόσωπα που δεν γνωρίζουν και δεν αφουγκράζονται την αγωνία και τα προβλήματα τους. Ζητώ να με εμπιστευτούν γιατί ξέρω την πόλη μας, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας. Γνωρίζω το Μαρούσι, έχω ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων με ουσία και λύσεις. Δεν είναι η ώρα των κομμάτων αλλά των πολιτών. Με τις παρατάξεις που δεν κατάφεραν να μπουν στο δεύτερο συνομιλούμε αναζητώντας σημεία επαφής για το καλό της πόλης μας. Εμείς είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και αυτό το έχουμε αποδείξει εδώ και 6 μήνες προτάσσοντας το Μαρούσι πάνω από κόμματα και ιδεολογικές επιλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας