Έντονη πόλωση αλλά και έναρξη συνεργασιών – Ανάβει το πολιτικό κλίμα στο Μαρούσι ενόψει του δεύτερου γύρου  

0

Κλιμακώνονται οι αντιπαραθέσεις των δύο «μονομάχων» λίγες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής. Το πρωί οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι συναντήθηκαν στο τηλεοπτικό πλατό της κρατικής τηλεόρασης και οι τόνοι ανέβηκαν. Ο κος Γ. Καραμέρος σε πιο αυστηρό ύφος και έντονο τόνο χαρακτήρισε τον συνυποψήφιό του «φορετό από κομματικά γραφεία» που δεν γνωρίζει καν τα προβλήματα της πόλης ενω ο κος Θ. Αμπατζόγλου επικεντρώθηκε στις επιχορηγήσεις που δεν πήρε ο Δήμος από την Περιφέρεια επι θητείας του κου Καραμέρου.

Από την άλλη βέβαια ξεκίνησαν και οι πρώτες συνεργασίες για το δεύτερο γύρο των εκλογών με το Συνδυασμό «Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι» του Γ. Νικολαράκου να δηλώνει τη στήριξή του στον υποψήφιο Δήμαρχο κο Θ. Αμπατζόγλου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής : «Σε ειλικρινές και φιλικό κλίμα – όπως άλλωστε αντανακλά και η μακρά σχέση αλληλοεκτίμησης – έγινε η συνάντηση του αυριανού Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Γιάννη Νικολαράκου, επικεφαλή του συνδυασμού ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ που κατέκτησε 3 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κ.κ. Αμπατζόγλου και Νικολαράκος συμφώνησαν πάνω σε θεμελιώδεις πτυχές αμφότερων των προγραμμάτων τους, αλλά και στην ανάγκη να διασφαλιστούν οι αναπτυξιακές προοπτικές του Αμαρουσίου μέσα από φρέσκιες και διαφανείς πρωτοβουλίες προς όφελος των Μαρουσιωτών.

Ο κ. Νικολαράκος δήλωσε ικανοποιημένος από τις προτεραιότητες που του παρουσίασε ο κ. Αμπατζόγλου κυρίως αναφορικά με την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας όλων των δημοτών, ενώ και οι δύο αποφάσισαν την συστράτευση των δυνάμεων τους ώστε να διασφαλιστεί η νίκη του κ. Αμπατζόγλου απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καραμέρο».

Όσο για το πρωινό debate στον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης ο κος Γ. Καραμέρος εξέδοσε την aκόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα με τον συνυποψήφιο μου προσκληθήκαμε από την ΕΡΤ για να αναμετρηθούμε σε μια συζήτηση ουσίας πέρα από κομματικές και ιδεολογικές αναφορές. Ο κ. Αμπατζόγλου κρύβεται 6 μήνες τώρα πίσω από κομματικά γραφεία, όταν εμείς γυρίσαμε όλες τις γειτονιές της πόλης, ενημερώνοντας τους συνδημότες μας με ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Αντιπαρατέθηκα με τον κ. Αμπατζόγλου, τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, σέβομαι σε προσωπικό επίπεδο, για την πόλη και τα προβλήματά της, όπου με επίσημα στοιχεία και συγκεκριμένες παρατηρήσεις, κατέδειξα την αδυναμία του να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα που απαιτεί η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου όταν εκείνος μιλούσε για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Αμπατζόγλου είναι φορετός από κομματικά γραφεία, δεν έχει κυκλοφορήσει στο Μαρούσι, δεν έχει έρθει σε επαφή με τους πολίτες, δεν έχει αφουγκραστεί τα προβλήματα τους και ξαφνικά αποφάσισε να διεκδικήσει τον Δήμο.

Χαρακτηριστικό το σημείο που προξένησε εντύπωση ακόμη και στους παρουσιαστές, όταν ζήτησα επιτακτικά από τον συνυποψήφιό μου να αναφέρει έστω και ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με εκείνον να απαντά, με εμφανή αμηχανία, για το γήπεδο, μη γνωρίζοντας, ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Κανείς δεν θα επιβάλει στους Μαρουσιώτες τι θα ψηφίσουν και αυτό ζήτησα στην τηλεοπτική μας αναμέτρηση, την οποία οι συνδημότες μου αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσουν.

Προσωπικά απευθύνομαι σε όλους τους Μαρουσιώτες και διεκδικώ την ψήφο τους, αντλώντας δυνάμεις από τις γειτονιές της πόλης όπου θα βρίσκομαι και μετά τις εκλογές. Στους ίδιους δρόμους και πλατείες να συνομιλώ με τους συμπολίτες για τα προβλήματα και τις δυνατότητες του Αμαρουσίου. Χωρίς χρίσματα, χωρίς κατευθύνσεις, χωρίς χρώματα και κόμματα. Έτσι πορεύτηκα από την αρχή και έτσι θα εκπροσωπήσω αύριο την πόλη μου.

Το Μαρούσι χρειάζεται λύσεις όχι ταμπέλες και βραχιολάκια κομματικής εκπροσώπησης. Ψηφίσαμε την πρώτη Κυριακή κάνοντας τις επιλογές μας. Τώρα Πάμε όλοι μαζί να φέρουμε την Αλλαγή με Νέο Δήμαρχο που ζει, αγαπά και θα είναι και αύριο στην πόλη μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας