Επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας για το Δήμο του Αμαρουσίου από τον Επαμ. Γαρδέλη

0

«ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ».

 

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη Δημαρχία του Αμαρουσίου εξέφρασε ο κος Επαμ. Γαρδέλης με την παρακάτω ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως:

Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες

Με τη σημερινή δήλωσή μου, επιβεβαιώνω για άλλη μία φορά την πρόθεσή μου να κατέλθω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Για την πρόθεσή μου αυτή, είχα ενημερώσει -πριν από περίπου έναν χρόνο- τόσο τον νυν δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, όσο και τη δημοτική ομάδα του συνδυασμού μας, καθιστώντας σαφές εξ’ αρχής ότι προϋπόθεση γι’ αυτό ήταν η απόφαση του δημάρχου να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων ή όπου αλλού. Συνεπώς, θεωρώ ότι ήμουν ξεκάθαρος προς όλους σχετικά με την πρόθεσή μου.

Με γνώμονα την ιστορική μου παρακαταθήκη, την αγάπη μου για την πόλη μας, τη μεγάλη εμπειρία και τη γνώση που έχω για την Αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και τους αγώνες που έχω δώσει γι’ αυτήν, ΜΑΖΙ με πολίτες από διαφορετικές πολιτικές διαδρομές ξεκινάμε την προσπάθειά μας.

H διαδρομή μου στην Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 1998 ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, όπου για πρώτη φορά εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος. Στις εκλογές του 2002, εκλέγομαι πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό τού τότε υποψηφίου δημάρχου κ. Κων/νου Ρώτα. Το 2006, εκλέγομαι πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό τού νυν δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη. Το 2011, εκλέγομαι δεύτερος δημοτικός σύμβουλος με τον ίδιο συνδυασμό και τέλος, το 2014, εκλέγομαι και πάλι πρώτος δημοτικός σύμβουλος.

Κατά τη θητεία μου ως δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, δεν δίστασα ποτέ να εκφράσω τις απόψεις μου με δημοσιεύσεις μου στον τοπικό τύπο και να συγκρουστώ με επιχειρηματικά συμφέροντα που θεωρούσα ότι έβλαπταν την πόλη μας.

Στη δωδεκαετή θητεία μου ως δημοτικού συμβούλου της διοικούσας παράταξης, έχω διατελέσει αντιδήμαρχος υπεύθυνος για το ειδικό σώμα και την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, καθώς επίσης και αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας. Επίσης, διετέλεσα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για δύο συνεχείς θητείες και τέλος, αντιδήμαρχος περιβάλλοντος.

Επιδίωξή μας είναι -μέσα από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα- να ενεργοποιήσουμε όλους τους πολίτες για τη συμμετοχή τους σε μια κοινή προσπάθεια, με προτεραιότητες τη διαφάνεια, την καταπολέμηση της ανεργίας στην πόλη μας, αλλά και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που έχουν καθυστερήσει, προκειμένου να γίνει πράξη το όραμα για την πόλη μας. Για όλα τα παραπάνω, αναφερόμαστε αναλυτικά στο πρόγραμμα του συδυασμού μας ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

Η άποψη ότι με το νέο εκλογικό σύστημα -αυτό της απλής αναλογικής- θα είναι αδύνατον το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει για τα θέματα που απασχολούν την πόλη, αποτελεί έναν αφορισμό που συντηρείται από εκείνους τους συνδυασμούς και υποψηφίους, οι οποίοι χωρίς την κομματική τους στήριξη δεν μπορούν να επιβιώσουν στον πολιτικό στίβο της άμεσης δημοκρατίας που είναι μόνο η Αυτοδιοίκηση. Άλλωστε, το ενδιαφέρον τους ήταν ανύπαρκτο˙ και θα εξακολουθούσε να είναι, εάν δεν είχαν τη υποστήριξη ενός κομματικού φορέα. Αντίθετα, πιστεύω ότι με το νέο εκλογικό σύστημα θα αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος του δημοτικού συμβούλου, ενώ παράλληλα θα γίνει συνείδηση όλων ότι οι θέσεις και οι επιλογές του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι καθοριστικές για το μέλλον της πόλης μας.

Επιδίωξή μου είναι η συμμετοχή νέων προσώπων στα κοινά της πόλης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα ανοικτό πανεπιστήμιο για όσους έχουν πραγματικά τη θέληση και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε αυτήν.

Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας προσηλωμένοι στις αρχές και το πρόγραμμά μας.

Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς .

Σε αυτήν την προσπάθεία θα πρέπει να είναι νικητής ο πολίτης, όχι η αποχή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας