Επιστολή Σ. Τσιπουράκη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το Κτήμα Συγγρού

0

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Γ. Γεωργαντά το μέλος του ΔΣ του ΙΓΕ κος Σ. Τσιπουράκης κάνει λόγο για κακοδιαχείριση από πλευράς του Προέδρου του Ινστιτούτου, ζητά την αντικατάστασή του και εφιστά την προσοχή πως το Κτήμα Συγγρού κινδυνεύει.

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχε η Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ με τον Δήμο, και κατά αποκλειστικές πληροφορίες γίνεται ξεκάθαρο πως ο Δήμος δεν γνωρίζει το θέμα και διαβεβαιώνεται πλήρως πως υπάρχει μια καλή συνεργασία με τη Διοίκηση του ΙΓΕ.

Στην επιστολή του ο κος Σ. Τσιπουράκης αναφέρει πως

Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνω ότι το κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι, του οποίου το Υπουργείο είναι η Εποπτεύουσα Αρχή – συνολικής εκτάσεως περίπου χιλίων στρεμμάτων, μοναδικό στην Ελλάδα και σημαντικός πνεύμονας πρασίνου και παράγοντας ευζωίας στην περιοχή μας – βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο λόγω της κακοδιαχείρισης από πλευράς του Προέδρου του, η συμπεριφορά του οποίου έχει οδηγήσει σε παραίτηση μεγάλο αριθμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Γ.Ε..

Αποτέλεσμα αυτού είναι η προβληματική λειτουργία του, η εγκατάλειψη του χώρου και η μη επαρκής νομική προετοιμασία ενόψει επικείμενου δικαστηρίου, η απόφαση του οποίου ενδέχεται να είναι καταστροφική για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Προτείνω την άμεση αντικατάσταση του Προέδρου του και την ανάληψη της υπεράσπισης του κτήματος από τη νομική υπηρεσία του Υπουργείου σας κατά το προσεχές δικαστήριο προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή.

Παραμένω στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις εφόσον μου ζητηθεί.

Μετά τιμής,

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗΣ
Α΄ Αναπληρωτής Δημάρχου Αμαρουσίου

Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας

Μέλος Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας