Επιστολή του Συλλόγου Αγίου Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου για την οδό Άρεως

0

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, σχετικά με την οδό Άρεως:

Αγαπητέ κ. Αμπατζόγλου,

Την Τρίτη 7.7.2020, στην οδό Άρεως της περιοχής του Αγίου Νικολάου, τοποθετήθηκαν κολωνάκια από πολυμερή υλικά δίπλα από τα πεζοδρόμια του ρεύματος ανόδου της οδού προς Κηφισιά, μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου και Κνωσού. Με τον τρόπο αυτό, στο στενότερο κομμάτι της Άρεως σε αυτά τα δύο οικοδομικά τετράγωνα,  δεν παρκάρουν καθόλου αυτοκίνητα, διευκολύνοντας οδηγούς, οχήματα και την τοπική και υπερτοπική συγκοινωνία με λεωφορεία. Από την άλλη όμως δημιουργείται αναστάτωση στους κατοίκους των πολυκατοικιών στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς χάνονται θέσεις παρκαρίσματος οχημάτων, σε μια περιοχή που όπως σε όλο το Μαρούσι, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα χώρου.

Το μείζον όμως είναι πως έτσι παγιώνεται μια κατάσταση στην οποία είμαστε αντίθετοι και προσπαθούμε να αλλάξουμε, χρόνια πλέον και κατά τη διάρκεια θητειών προηγούμενων δημοτικών αρχών. Το πρόβλημα της συμφόρησης στο στενό κομμάτι αυτό της Άρεως το έχουμε επισημάνει μέσω του Συλλόγου της περιοχής, επιχειρηματολογώντας όμως υπέρ της ανάγκης μονοδρόμησης  του σημείου αυτού. Και αντίθετα στα σχέδια μονοδρόμησης που έχουν γίνει από συγκοινωνιολόγους για λογαριασμό προηγούμενων δημοτικών αρχών, ο Σύλλογός μας έχει καταθέσει από καιρό και είναι σε γνώση σας, την δική του πρόταση.

Στην πρότασή μας, τονίζουμε πως η μονοδρόμηση εξυπηρετεί να γίνει στο κομμάτι της οδού Άρεως μεταξύ των οδών Βασ. Αλεξάνδρου και Κνωσού/Μακεδονίας (ακριβώς δηλαδή εκεί που έχουν τοποθετηθεί τα κολωνάκια), με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται προς το νότο (κέντρο Αμαρουσίου). Τα οχήματα που μέχρι και τώρα ανεβαίνουν την Βασ. Αλεξάνδρου και στρίβουν (δεξιά) στην Άρεως  για κινηθούν προς βορρά (Κηφισιά), με την πρότασή μας θα συνεχίζουν μέχρι την οδό Αισώπου, θα στρίβουν δεξιά και θα βρίσκουν πάλι την οδό Άρεως στο ύψος της οδού Πίνδου (περνώντας λίγο από αυτή).

Με την πρόταση αυτή δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία στην κατεύθυνση των δρόμων της περιοχής, δεν επηρεάζεται η οδός Πλουτάρχου με το μουσείο Τσαρούχη, κόσμημα της περιοχής μας, ενώ επιπλέον δεν αλλάζει τίποτα στη διασταύρωση Μακεδονίας/Άρεως όπου τα οχήματα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν προς Μαρούσι αλλά και Κηφισιά. Δημιουργείται χώρος στον οποίο μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού και να διατηρηθούν θέσεις παρκαρίσματος οχημάτων.

Στο κοντινό παρελθόν και στα σημεία αυτά είχαν τοποθετηθεί αντίστοιχα κολωνάκια ώστε να μην σταθμεύουν οχήματα, όμως στην πράξη αυτά δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά και τελικά καταστράφηκαν. Σας ζητώ λοιπόν οι παρεμβάσεις αυτές να έχουν χαρακτήρα προσωρινό και να εξετάσετε και πάλι την παραπάνω πρόταση του Συλλόγου της περιοχής μας.

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Βασίλειος Μπακάλης

Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας