Εργασιακά, συμβασιούχοι, ιδιωτικοποιήσεις και ζητήματα καθαριότητας στο επίκεντρο του debate των υποψηφίων Δημάρχων του Αμαρουσίου

0

Θ. Αμπατζόγλου, Π. Βραχνός, Ε. Γαρδέλης, Μ. Διακολιού, Γ. Καραμέρος, Γ. Νικολαράκος, Λ.Μαγιάκης και Κ.Ρώτας απάντησαν στα ερωτήματα του Σωματείου και του Συλλόγου Εργαζομένων

           

Μια πολύ επικοδομητική πρωτοβουλία του Σωματείου και του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου έφερε στο ίδιο τραπέζι όλους τους υποψήφιους Δημάρχους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους και κυρίως για να δεσμευτούν σε ζητήματα καίρια που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δήμο Αμαρουσίου. Μια εξαιρετικά πολιτισμένη και αξιοπρεπής διαδικασία που τήρησε ιονομία ανάμεσα στους συμμετέχοντες οι οποίοι προς τιμήν τους επέδειξαν πολιτικό πολιτισμό και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλλά και στην πρόκληση να έρθουν ο ένας αντιμέτωπος με τον άλλο.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις θεματικούς άξονες, α) την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, β) τα θέματα μονιμοποίησης και συμβασιούχων, τις ιδιωτικοποιήσεις και δ) τη διαχείρηση απορριμμάτων. Σ’ αυτό που συμφώνησαν ομόφωνα και απερίφραστα όλοι ήταν πως θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως θα ενισχύσουν τις διεκδικήσεις τους για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Θ. Αμπατζόγλου:  «Για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους απαιτείται διαβούλευση, τακτικός, θεσμοθετημένος, ανοικτός, ειλικρινής διάλογος. Διοίκηση και εργαζόμενοι είναι όλοι από τη ίδια πλευρά με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Π. Βραχνός: «Βασική αρχή του Συνδυασμού μας είναι και θα είναι η τήρηση και η προσήλωση στο θεσμικό πλαίσιο, τη συνεχή παρακολούθηση των αναγκών των εργαζομένων του Δήμου που αποτελούν το διαχρονικό και διαρκές κεφάλαιο και τον βασικό πυλώνα της εξέλιξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Ε. Γαρδέλης: «Το Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές θα είναι διαφορετικό λόγω του νέου νόμου. Πρέπει να δεσμευτούμε όλοι ότι από όποια θέση και αν βρεθούμε την επόμενη ημέρα θα είμαστε εκεί για να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις για τους εργαζόμενους».

Μ. Διακολιού: «κανένας εργαζόμενος δεν χρωστάει τη μόνιμη εργασία του σε κανέναν, ακούμε καταδίκες από άτομα που ήταν μέρος της Διοίκησης. Είναι στο χέρι σας να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε εκείνους που έβαλαν πλάτη στις διεκδικήσεις σας».

Γ. Καραμέρος: «Μόνιμη και σταθερή εργασία. Διαφάνεια στη σχέση εργαζομένων με τη Διοίκηση και αποτέλεσμα για τους δημότες. Η σημερινή συζήτηση έδειξε ότι μπορεί την επόμενη ημέρα το Μαρούσι να προχωρήσει εννωμένο».

Γ. Νικολαράκος: «οι άνθρωποι του δήμου δείχνουν παραμελημένοι, τους αξίζει μια καλύτερη μετεχείρηση. Είμαστε όλοι μαζί τους και σε συνεργασία μαζί τους να βρούμε λύσεις ανθρώπινα».

Λ. Μαγιάκης: «προταιρεότητα η καθημερινότητα του πολίτη, η συμμετοχή του μέσα από μαχητικές διεκδικήσεις για να αποκρούσουμε τις μνημονιακές πολιτικές»

Κ. Ρώτας: «μονιμοποίηση για όλους, αναγκαιότητα ο ΟΕΥ, ίση μεταχείρηση, εξειδικευμένες προσλήψεις».

 

Αρχοντούλα Αναστασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας