Γ. Πατούλης, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής:«Στις 26 Μαΐου η Αττική γυρίζει σελίδα”

0

 

Εμπιστευόμαστε αυτούς που μπορούν να κάνουν έργο. Να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

 

Μετά απο πολλά χρόνια απραξίας και αδράνειας  των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής , ο Γιώργος Πατούλης επιχειρεί να θέσει σε επανεκκίνηση τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Με σχέδιο, πρόγραμμα και μια ικανή ομάδα υποψηφίων επιχειρεί να φέρει την ανατροπή και την πολιτική αλλαγή.

Στις βασικές προτεραιότητες και στόχους που θέτει η παράταξη που ηγείται Νέα Αρχή για την Αττική, είναι η αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, η διασφάλιση της προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές, η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μέσα από 19 εμβληματικά έργα και παρεμβάσεις, η δημιουργία πάνω από 100.000 θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, η επένδυση σε προγράμματα για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την πρόληψη υγείας.

«Θα κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστή στην ανάπτυξη»

Με δεδομένο ότι «σήμερα η Περιφέρεια Αττικής είναι ουραγός στην απορρόφηση των ευρωπαικών κονδυλίων και το αναπτυξιακό της μέλλον διαρκώς υπονομεύεται», αιχμή του προγράμματος του κ. Πατούλη είναι το στρατηγικό πλάνο για την ανάπτυξιακή επανεκκίνησή της, το οποίο στηρίζεται σε 8 άξονες:

 1. Αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Περιφέρειας.
 2. Διεκδίκηση νέων κι αναξιοποίητων υπαρχόντων ευρωπαϊκών κονδυλίων.
 3. Συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και διεκδίκηση για εκτέλεση με πόρους του Κεντρικού Κράτους μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στην Αττική.
 4. Σύνδεση του προγράμματος έργων της Περιφέρειας , με τα έργα που εκτελεί το Κράτος, ώστε να λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την Αττική
 5. Παροχή διευκολύνσεων και κινήτρων σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Αττική. Θεωρούμε αδιανόητο εμβληματικές επενδύσεις, όπως του Ελληνικού, να μην στηρίζονται με κάθε μέσο απο την Περιφέρεια.
 6. Ανάληψη πρωτοβουλιών για εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου,
 7. Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, του πολιτισμού και των μνημείων της , με στοχευμένη τουριστική προβολή.
 8. Θέλουμε να δημιουργηθούν άνω απο000 νέες θέσεις εργασίας στην Αττική. Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί αν πέραν των έργων αναπτύξουμε ως Περιφέρεια συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας κι επενδύσουμε σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

 

«19 εμβληματικά έργα θα αλλάξουν την εικόνα της Αττικής»

Απαιτείται  σειρά έργων και παρεμβάσεων που θα γίνουν σε συνεργασία με τους Δήμους:

 1. Η κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων
 2. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες ζωών και περιουσιών.
 3. Η ολοκλήρωση των μελετών και της διαδικασίας οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής
 4. Η υλοποίηση προγράμματος ανάδειξης ποταμών και χειμάρρων της Αττικής, στη λογική του σύγχρονου αστικού σχεδιασμού που δεν θέλουν τα ποτάμια σκεπασμένα με τσιμέντο
 5. Η ανάπτυξη των υποδομών και των υπηρεσιών logistics , έτσι ώστε να παράγονται νέα προϊόντα στην Αττική και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
 6. Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων, βάσει των αρχών της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Γαλάζιου Τουρισμού και της Κυκλικής Οικονομίας.
 7. Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου , τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησης του.
 8. Η ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.
 9. Η αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής
 10. Η σύνδεση της περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου
 11. Η επέκταση και ολοκλήρωση της Λεωφόρου Κύμης προς Εθνική Οδό Αθηνών– Λαμίας.
 12. Η υλοποίηση ενός εκτεταμένου προγράμματος αναδάσωσης και δασοπροστασίας με τη φύτευση και συντήρηση τουλάχιστον 1.000.000 δέντρων σε όλη την Αττική, με στόχο να πρασινίσουν ξανά οι ορεινοί όγκοι και οι αστικοί χώροι του Λεκανοπεδίου.
 13. Η αναβάθμιση των λιμανιών Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας.
 14. Η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας κι ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.
 15. Η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
 16. H αξιοποίηση των Εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με διεξαγωγή αγώνων και megaαθλητικών events.
 17. Η ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της Περιφέρειας.
 18. Η κατασκευή και λειτουργία ενός Νέου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.
 19. Η στήριξη με ουσιαστικά μέτρα όσων ασχολούνται στην Αττική, με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

«Στόχος να γίνει η Αττική 12μηνος τουριστικός προορισμός»

Προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία του Πρώτου Περιφερειακού Πανεπιστημίου της Αττικής, ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού, με στόχο να γίνει η Αττική ελκυστικός προορισμός 12  μήνες το χρόνο.

 • Ανάδειξη των εμβληματικών μνημείων και σημείων της Αττικής .
 • Συνεργασία με την Εκκλησία για να αναδείξουμε την παράδοση και ιστορία του πολιτισμού μας.
 • Σε συνεργασία με τους Δήμους, δημιουργούμε νέες αθλητικές υποδομές σε κάθε γωνιά της Αττικής.
 • Εκπονούμε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
 • Σχεδιάζουμε την νέα ενιαία τουριστική ταυτότητα της Αττικής, την οποία προβάλλουμε συστηματικά σε όλες τις αγορές του εξωτερικού.
 • Προτείνουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, που θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις.
 • Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού υψηλής οικονομικής απόδοσης, όπως ο τουρισμός υγείας κι ευεξίας , ο καταδυτικός τουρισμός, ο τουρισμός γαστρονομίας.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας