Η Δημοτική Αστυνομία ξαναβγαίνει στους δρόμους του Αμαρουσίου

0

 

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Θ. Αμπατζόγλου «Υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

 

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου, η εκ νέου σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Το θέμα που συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση της M. Τρίτης 27 Απριλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε και πάλι με τηλεδιάσκεψη και μεταδόθηκε ζωντανά, συγκέντρωσε θετικά σχόλια και υπερψηφίστηκε και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως και από το συνδυασμό «Ενότητα Ανατροπή και Έργο».

Μετά από χρόνια, καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης και περικοπών το 2013 είχε καταργηθεί ο θεσμός, το Μαρούσι αποκτά και πάλι Δημοτική Αστυνομία. Σημειώνεται πως πρόκειται για μια υπηρεσία που λειτούργησε για πολλά χρόνια στο Μαρούσι, συστάθηκε επί Δημαρχίας Π. Τζανίκου και μέχρι τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε πολύ δυναμικά στο Μαρούσι. Η εισήγηση από τον Αντιδήμαρχο κο Σ. Τσιπουράκη επικεντρώθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να εξυπηρετηθούν πολλά προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά σε μια πόλη τόσων χιλιάδων κατοίκων αλλά και επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε πως «Σήμερα λαμβάνουμε σημαντικές αποφάσεις που αποτελούν μέρος των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Συστήνουμε τη Δημοτική Αστυνομία με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών, τη σωστή λειτουργικότητα της πόλης αλλά και την εποπτεία όλων των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων. Το Μαρούσι, ένας μεγάλος Μητροπολιτικός Δήμος αποκτά τις υπηρεσίες και τα εργαλεία που χρειάζεται για να διοικείται σωστά και να νιώθουν κάτοικοι και εργαζόμενοι πως ζουν σε μία σύγχρονη πόλη».

Η Αντιδήμαρχος κα Ρ. Χαλιώτη από τη μεριά της επικροτώντας την πρωτοβουλία της Διοίκησης τόνισε πως η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους ή ανθρώπους που δυσκολεύονται στην μετακίνησή τους μέσα στην πόλη είναι μια ακόμη σημαντική αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας και πως η δράση της θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των πολιτών, και όχι τόσο στις κυκλοφοριακές παραβάσεις. Παράλληλα επεσήμανε πως θα πρέπει η υπηρεσία να καλύπτει όλες τις γειτονιές της πόλης όπως και να συνεργάζεται με την Αστυνομία και την Τροχαία.

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κος Π. Κούκουζας σημείωσε πως η Παράταξη είναι σύμφωνη με τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο να σταματήσουν οι αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ωστόσο από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης η κα Μ. Καρλατήρα έκανε λόγο για φοροεισπρακτικό μηχανισμό, υποστηρίζοντας πως η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνδεθεί με την επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης και άρα και την επιβολή προστίμων.

Η Επικεφαλής της  παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» κα Μ. Διακολιού σημείωσε πως η επιβολή προστίμων ευνοεί την λειτουργία των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης καθώς ωθούν τους πολίτες σ΄ αυτήν την επιλογή.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και Έργο» κος Λ. Μαγιάκης συμφώνησε με την σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, αν και δήλωσε πως επιφυλάσσεται όταν έρθει και ο Κανονισμός Λειτουργίας της να το ξαναδεί το θέμα, και τόνισε πως δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως παράρτημα της αστυνομίας πόλεως και να δίνει έμφαση και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ελ. Βλάχου σημείωσε πως η Δημοτική Αστυνομία θα ήταν πολύ χρήσιμο να κάνει βραδινές περιπολίες γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα όπου συχνά παρατηρούνται περιστατικά βανδαλισμών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας