Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στο Δήμο Αμαρουσίου με μεγάλη συμμετοχή γυναικών

0

Με στόχο την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των γυναικών η  Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) βρέθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2021 στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στον Σταθμό ΗΣΑΠ, για να προσφέρει στις γυναίκες δωρεάν Μαστογραφικό Έλεγχο.

Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Πολλές γυναίκες είχαν κλείσει το ραντεβού τους και προσήλθαν για να ενημερωθούν και να εξεταστούν. Η πολύ αξιόλογη αυτή δράση που μετακινήται από πόλη σε πόλη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την  “Εθνική Μονάδα Συντονισμού, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus +, για τους τομείς Νεολαία και Αθλητισμός και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης  και το δίκτυο Eurodesk

.

Παρούσα ήταν και η Υπουργός Παιδείας κα Ν. Κεραμέως, η οποία τόνισε τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώση της νόσου την οποία πλέον αντιμετωπίζουν μια στις 8 γυναίκες, και κλείνοντας κάλεσε όλες τις κυρίες να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους και να εξεταστούν.

Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, η Υφυπουργός κα Μ. Γκάγκα διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο δίνει έμφαση σε θέματα πρόληψης και ειδικά στον καρκίνο του μαστού, μια ασθένεια που ταλαιπωρεί τόσες πολλές γυναίκες.

Οικοδεσπότης στον Δήμο, ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου καλωσόρισε τη δράση αυτή και τη συμβολή των δυο Υπουργείων στην υλοποίησή της και ευχαρίστησε θερμά τις κες Υπουργούς για την παρουσία και τη στήριξή τους. Μάλιστα επεσήμανε πως ο Δήμος Αμαρουσίου είναι πρωτοπόρος σε θέματα υγείας, πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως επί τόσους μήνες διενεργούνται στον σταθμό ΗΣΑΠ καθημερινά δωρεάν έλεγχοι για τον κορωνοϊό.

Το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου μάθησης κος Κων. Δέρβος, ο οποίος εξήγησε τη σκοπιμότητα των ελέγχων που διενεργούνται από την κινητή αυτή μονάδα και τόνισε πως είναι πολύ θετικό το γεγονός πως η συμμετοχή είναι μεγάλη.

Στην εκδήλωση ενημέρωσης και πρόληψης παρεβρέθηκαν ακόμη η Υφυπουργός Παιδείας κα Z. Mακρή, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κ.κ Σ. Τσιπουράκης, Σ. Σταθούλης, Γ. Νικολαράκος, ο Υπεύθυνος σε θέματα Νεολαίας κος Γ. Ιωαννίδης, η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ε. Βλάχου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ κος Χ. Μπελεγράτης και η Υπεύθυνη γυναικών κα Α. Τσουκαλά.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας