Η Κοινότητα Ανιχνευτών Αμαρουσίου παρουσιάζει την ανασκόπηση της καλοκαιρινή τους κατασκήνωσης 2021!

0

Η Κοινότητα Ανιχνευτών Αμαρουσίου σας προσκαλεί στην ανασκόπηση της καλοκαιρινής της δράσης, για να θυμηθείτε μαζί τις υπέροχες περιπέτειες που πέρασαν!

Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, στις 18.00 μμ., η φιλόξενη αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Τ.Κ Δημητρίου Μόσχα, Μαρούσι) θα ανοίξει τις πόρτες της για να υποδεχτεί παιδιά, γονείς αλλά και φίλους του προσκοπισμού που θα παραστούν στην Παρουσίαση της Μεγάλης Δράσης Υπαίθρου 2021 της Κοινότητας Ανιχνευτών.

Με σεβασμό στην υγεία όλων μας, λόγω της ιδιαίτερης περιόδου όπου διανύουμε, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19. Συγκεκριμένα:

  • Οι επισκέπτες παρακαλούνται να επιδείξουν κατά την είσοδο τους στο χώρο βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test/rapid test/μοριακού test έως 48 ωρών.
  • Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακαλούνται να φορούν μάσκα KN95/FFP2 ή διπλή ιατρική μάσκα.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας (για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19), η εκδήλωση μας μπορεί να φιλοξενήσει έως 40 άτομα. Γι’αυτό το λόγο, οι επισκέπτες παρακαλούνται να προσέλθουν στο χώρο εγκαίρως.

Η Κοινότητα Ανιχνευτών αποτελείται από εφήβους ηλικίας 15-18 ετών (Α’ – Γ’ Λυκείου) που επιζητούν να εξερευνήσουν τη ζωή μέσα από ενδιαφέροντα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα extreme sports, οι τέχνες, ο πολιτισμός κλπ! Στόχος είναι η ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων των Ανιχνευτών, ώστε να βοηθηθούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους και να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί Πολίτες, χρήσιμοι στο Κοινωνικό Σύνολο.

Η Μεγάλη Δράση Υπαίθρου (ΜΔΥ) αποτελεί το αποκορύφωμα της προσκοπικής χρονιάς για έναν Ανιχνευτή, αφού για 10-15 μέρες, μέσα στο καλοκαίρι, η ανιχνευτική παρέα ταξιδεύει σε ένα νέο προορισμό, όπου περιηγείται στα τοπικά αξιοθέατα, πεζοπορεί στα ορεινά μονομάτια και κατακτά κορυφές, γνωρίζει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, αφουγκραζόμενη τον κοινωνικό και πολιτιστικό παλμό της περιοχής. Και πάντα προσπαθώντας να αφήσει το δικό της θετικό στίγμα στην περιοχή μέσα από την κοινωνική προσφορά και την άμεση διάδραση με τους ντόπιους!

Το 2021 η Μεγάλη Δράση Υπαίθρου της Κοινότητας Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο στη Νότια Εύβοια και στο μαγευτικό νησί της Άνδρου, πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων κατά την πανδημία covid-19.

Οι Πρόσκοποι δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι από το 1915, παρέχοντας κάθε εβδομάδα πρωτότυπο και δημιουργικό προσκοπικό παιχνίδι στα παιδιά του Αμαρουσίου και όχι μόνο. Οι τρεις προσκοπικές εστίες στις περιοχές του Αγίου Θωμά, του κτήματος Συγγρού και του Παραδείσου έχουν πάντα ανοιχτές τις πόρτες τους για όποιον θέλει να ανακαλύψει και να βιώσει το προσκοπικό παιχνίδι!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Αρχηγό του 1ου Συστήματος Λιλή Κοκοτή, τηλ. (+30) 6970951530, email: [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας