Η «Μήδεια» χτύπησε και το δάσος Συγγρού -Άμεση επέμβαση του ΙΓΕ για την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου από την πρόσφατη κακοκαιρία

0

Ανήσυχοι είναι οι Μαρουσιώτες για τις επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας στο υπέροχο φυσικό τοπίο του Δάσους Συγγρού. Η εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο του ΙΓΕ κο Αλ. Κόκκαλη ο οποίος, ανταποκρίθηκε άμεσα και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό, και μας επιβεβαίωσε πως δυστυχώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των δέντρων που έχουν πληγεί. Όπως μας ενημέρωσε άμεσα οι υπάλληλοι του ΙΓΕ και οι εθελοντές βρέθηκαν στο χώρο για να αποκαταστήσουν τις καταστροφές, όπως και ο Πρόεδρος κος Β. Έξαρχος και ο Αντιπρόεδρος κος Αλ. Κόκκαλης από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν εκεί για να κατευθύνουν και να συντονίσουν τις εργασίες αποκατάστασης του φυσικού τοπίου.

Αρχικά πραγματοποιούνται εργασίες διάνοιξης των δρόμων οι οποίοι είχαν κλείσει είτε από τον μεγάλο όγκο του χιονιού είτε από τα πεσμένα και σπασμένα  δέντρα και στη συνέχεια κόβονται τα πιο επικίνδυνα δέντρα που έχουν πέσει. Οι εργασίες αυτές αφορούν την άμεση και έκτακτη αντιμετώπιση της κατάστασης. Όπως μας εξήγησε όμως, ο κος Αλ. Κόκκαλης, τις επόμενες ημέρες σε συνεννόηση με το Δασαρχείο θα κοπούν και όσα ακόμη δέντρα κρίνεται απαραίτητο ή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, μετά την ακραία και σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Τέλος μας διαβεβαίωσε πως η Διοίκηση του ΙΓΕ σκοπεύει άμεσα με έγγραφό της προς το Δασαρχείο να ζητήσει την τάχιστη αντικατάσταση όσων δέντρων έχουν κοπεί, με φύτευση νέων δασικών δέντρων.

Ο κος Αλ. Κόκκαλης απευθύνει έκκληση στους επισκέπτες αυτών των ημερών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να μην διέρχονται κάτω από επικίνδυνα δέντρα ή μεγάλα κλαδιά ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας