Η ομιλία του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, αμέσως μετά την εκλογή του

0

Μόλις το νέο προεδρείο ανέλαβε τα καθήκοντά του και ανέβηκε στην έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος κος Δ. Σμυρνής έκανε τις εξής δηλώσεις:

Κύριε Δήμαρχε,

Kύριε Προεδρεύοντα Σύμβουλε, που τηρήσατε και εκτελέσατε με άψογο τρόπο την  διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου,

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου,

Κυρίες και κύριοι.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε στο πρόσωπό μου και με εκλέξατε στο ύπατο αξίωμα του δημοτικού συμβουλίου.

Με εκλέξατε με ευρύτατη πλειοψηφία και αποδοχή Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,  ένα καίριο και νευραλγικό πόστο.

Σε αυτή την θέση έχουν θητεύσει αξιόλογοι συνάδελφοι όπως ο Π. Βραχνός, Ν.Γαρδέλης και Ρ.Χαλιώτη και από αυτό το συλλογικό όργανο έχουν ληφθεί αποφάσεις που σφράγισαν την πορεία της πόλης.

Η εκλογή αυτή μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του Σώματος και θα του δώσουν τη δυνατότητα να είναι ευέλικτο, αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Σας διαβεβαιώ ότι θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου με ενωτική και συνθετική νοοτροπία.

Η διαφορετικότητα απόψεων είναι στοιχείο Δημοκρατίας και θα είναι οδηγός όλων μας για την εποικοδομητική λειτουργία και σύνθεση του συμβουλίου.

Η συναίνεση και όχι ο απλός συμβιβασμός είναι το ζητούμενο,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεσμεύομαι να συνεισφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει ώστε  το Συμβούλιο μας να έχει ποιότητα, κύρος και επίπεδο αντάξιο της ιστορίας της πόλης.

Θέλω επίσης να τονίσω με έμφαση ότι θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις το δικαίωμα της καθεμίας και του καθενός να εκφράζει ελεύθερα στο πλαίσιο του κανονισμού και χωρίς εμπόδια  την άποψή του, να εκφράζει προβληματισμούς ή  παρατηρήσεις σε κάθε θέμα που θα αφορά την πόλη.

Θα επιδιώξω την συνεργασία όλων Σας ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει πρότυπο ομαλής λειτουργίας, ευπρέπειας και συνεννόησης.

Σ’ αυτό ζητώ τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων και θεωρώ με βεβαιότητα ότι θα την έχω .

Η τιμή που μου κάνατε, σήμερα, με γεμίζει με μεγάλη χαρά αλλά παράλληλα με ευθύνες και υποχρεώσεις.

θα κάνω ό,τι μπορώ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου για να ανταποκριθώ με τον βέλτιστο τρόπο στα καθήκοντά μου και να δικαιώσω τόσο εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, όσο και τον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ο οποίος με πρότεινε, και γι’ αυτό και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Από την περασμένη Τετάρτη , με την ορκωμοσία του Δημάρχου και  των δημοτικών, ξεκίνησε μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την πορεία του Αμαρουσίου που όλοι μας αγαπάμε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σ’ αυτήν τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στην ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ θα κληθεί να συμβάλλει με τον τρόπο του στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

Δηλώνω πανέτοιμος να ανταποκριθώ ουσιαστικά σ’ αυτήν την πρόκληση και με τη δική σας συνεισφορά ΣΑΣ ΚΑΛΩ να συμβάλλουμε όλοι γόνιμα στην προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει από τη Δημοτική Αρχή, που μόλις τώρα ανέλαβε, για τη πόλη μας για την πόλη που ονειρευόμαστε, για την πόλη που επιθυμούμε και που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ