Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης στην περιοχή «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» του Δήμου Αμαρουσίου

0

Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής: «Μετά από αγώνα ετών βγαίνει από το καθεστώς ομηρείας η περιοχή και ανοίγει ο δρόμος για τη διεύρυνση των αναπτυξιακών της προοπτικών»

Λύση σε μία εκκρεμότητα χρόνων που κρατούσε «εγκλωβισμένους» χιλιάδες ιδιοκτήτες σε περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου, έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης καθώς υπεγράφη η πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλης στην περιοχή «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» του Δήμου Αμαρουσίου από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο χωρικού σχεδιασμού, πολιτικής γης και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας  Θ. Κατσιγιάννη, κατ’ εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιουσιών των ιδιοκτητών αλλά και για τη δρομολόγηση έργων υποδομής που απαιτούνται για την ανάπτυξη της περιοχής.

Με αφορμή την υπογραφή κύρωσης της πράξης εφαρμογής στην περιοχή ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε τα εξής:

«Με την υπογραφή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης στην περιοχή «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώνεται με επιτυχία η προσπάθεια που είχα ξεκινήσει ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, με στόχο να δοθεί μία ριζική λύση σε μία πολεοδομική εκκρεμότητα χρόνων, που κρατούσε εγκλωβισμένους πολλούς ιδιοκτήτες και στερούσε την περιοχή από τα απαραίτητα αναπτυξιακά έργα που θα αναβάθμιζαν τη ζωή των κατοίκων.
Πλέον ανοίγει ο δρόμος για έργα υποδομής και δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Προτεραιότητα μας είναι και θα είναι η αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».

Για την υπογραφή της ένταξης της περιοχής ο αρμόδιος τοπικός σύλλογος έστειλε το πιο κάτω ευχαριστήριο εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση του θέματος που επί τόσα χρόνια ταλαιπωρούσε τους κατοίκους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

Ο Σύλλογος ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ, γνωστός για τους αγώνες που έκανε για να εντάξει την περιοχή «Σωρός – Μαρμαράδικα» του Δήμου Αμαρουσίου στο σχέδιο Πόλεως, θεωρεί υποχρέωσή του, να ευχαριστήσει, δημόσια, αυτούς που βοήθησαν για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί το υπόλοιπο κομμάτι, ( που κάποιοι φρόντισαν να υποστούμε και αυτό), εκτός από τα στρέμματα του Καψιλείου Ιδρύματος, από την Περιφέρεια, και να ακολουθήσει κανονικά τον δρόμο του για το Κτηματολόγιο, βάσει της υπ΄αριθμ. 716757/11.11.19 απόφαση της Περιφερείας Αττικής.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ, στον αγαπημένο και συμπαραστάτη του Συλλόγου μας, Περιφερειάρχη Αττικής, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ, που για μία ακόμα φορά μας απέδειξε, ότι είναι δίπλα μας και δεν θα αφήσει τον Σύλλογό μας!  Παλεύοντας με τα τέρατα της γραφειοκρατίας, και επιλέγοντας άξιους συνεργάτες, ο Περιφερειάρχης, κατάφερε να τελειώσει αυτό που μας υποσχέθηκε!

Ευχαριστούμε ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ, που έβαλες έναν ικανό και γνώστη των προβλημάτων, να μας βοηθήσει να τελειώσει το μαρτύριο τόσων χρόνων!  Και αυτός είναι ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ, πανάξιος για την θέση που κατέχει, και πάλεψε με σθένος, για να έχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα!

Επίσης, για το συγκεκριμένο θέμα, που θεωρείται ολοκλήρωση της περιοχής με αυτή την πράξη εφαρμογής, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΜΥΡΝΗ, και τον αγαπημένο μας Αντιδήμαρχο ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΘΟΥΛΗ, για την ηθική και έμπρακτη συμπαράστασή τους, προς τον Σύλλογό μας, όπως και τον Δημοτικό Σύμβουλο, ΝΩΝΤΑ ΓΑΡΔΕΛΗ, που πάντα ήταν πρόθυμος να μας βοηθήσει, σε ότι του ζητήσαμε!

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, να μας βοηθήσει, όπως μας είπε, στην συνάντηση που είχαμε μαζί του, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, να έχουμε και την μεταγραφή μας, στο Κτηματολόγιο.

Φιλικά,

ΕΛΙΖΑ ΤΡΥΦΩΝΟΣ                                   ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΟΥ

  Πρόεδρος                                                  Γεν. Γραμματέας

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας