Η στάση της Παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» την εποχή της καραντίνας

0

Με ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» κα Μ. Διακολιού εξηγεί τον τρόπο που λειτούργησαν όλο αυτό το διάστημα των περιοριστικών μέτρων, τις ενέργειες που έκαναν και συγκεκριμένα αναφέρει πως

«Κατά την διάρκεια που οι αρμόδιες αρχές είχαν ανακοινώσει την απόφαση για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών, η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» δια της επικεφαλής της δημοτικής συμβούλου, κ. Μ. Διακολιού, αποφάσισε να σταματήσει τις δημόσιες ανακοινώσεις που θα περιείχαν αντιπαραθέσεις και υποδείξεις προς την δημοτική αρχή.

Μάλιστα, ήδη από τις 20-3-2020 στείλαμε σχετική ηλεκτρονική επιστολή ενημέρωσης γι αυτή  μας την στάση στον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου.

Ωστόσο, δεν σταματήσαμε καθόλου την δραστηριότητά μας ως αντιπολίτευση, παρακολουθώντας συνεχώς τα θέματα της πόλης, με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών της.Έτσι, καταθέταμε τις παρεμβάσεις μας κατευθείαν στο γραφείο δημάρχου και το αντίστοιχο του προέδρου του Δ.Σ., οι οποίες αφορούσαν:

  1. Ερώτημα αναφορικά με το κλείσιμο του δάσους Συγγρού (24-3-2010).
  2. Αίτημα για χορήγηση του Πλάνου Εργασιών Έκτακτης Ανάγκης που υποβλήθηκε από τον Δήμο στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
  3. Αίτημα για σίτιση των αδεσπότων κατά τη διάρκεια της καραντίνας (29-3-2020)
  4. Πρόταση απαλλαγής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη για όσο διάστημα ανεστάλη η λειτουργία τους και για 6 μήνες μετά την επανέναρξή της (2-4-2020).
  5. Πρόταση ενίσχυσης των κοινωνικών δομών του Δήμου λόγω της αύξησης των αναγκών των πολιτών εξαιτίας της ύφεσης και της ανεργίας λόγω κορωνοϊού (2-4-2020).
  6. Πρόταση να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος των 800 ευρώ και οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) (8-4-2020).
  7. Επιπλέον προτάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με τη μορφή δήλωσης στο δια περιφοράς ΔΣ της 8-4-2020.
  8. Ερώτημα αναφορικά με τα κριτήρια βάσει των οποίων έγιναν οι προσλήψεις συμβασιούχων στο Δήμο Αμαρουσίου λόγω κορωνοϊού, με αφορμή την έλλειψη δημοσιότητας στο γεγονός (27-4-2020).
  9. Ερωτήματα αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις που θα λάβει ο Δήμος από Υπουργείο για την αντιμετώπιση του ζητήματος, ώστε να μην επωμίζονται το κόστος των μέτρων οι Μαρουσιώτες (ΔΣ 13 -5-2020).
  10. Δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την αμφισβητούμενη σκοπιμότητα του ανοίγματος των σχολείων και εναντίωσή μου στην πρόθεση για τοποθέτηση καμερών στις τάξεις (ΔΣ 13-5-2020).

Από τις αρχές Μαΐου οπότε και ανακοινώθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων καραντίνας, η παράταξη μας συνεχίζει να δραστηριοποιείται, αλλά έχει ξεκινήσει πάλι να δημοσιοποιεί τις ενέργειες της, καθώς και τις θέσεις της για τα ζητήματα που ανακύπτουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας