Κάλεσμα αλληλεγγύης από την παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι για τους πυρόπληκτους

0

Κάλεσμα αλληλεγγύης απήυθυνε η παράταξη Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στην επαύριο των πυρκαγιών με την παρακάτω ανακοίνωση:

Καλούμε όλους τους πολίτες του Αμαρουσίου να συμβάλλουν με όποιον τρόπο οι ίδιοι θεωρούν πρόσφορο στην εκδήλωση της αλληλεγγύης τους προς τους πυρόπληκτους όλων των περιοχών της πατρίδας μας.

Η αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση αυτής της βιβλικής καταστροφής που ακόμα συνεχίζεται είναι η ελάχιστη εκδήλωση σεβασμού σε όσους απώλεσαν τη ζωή τους, τραυματίστηκαν, έχασαν το βιός τους. Αλλά και αναγνώρισης προς αυτούς, πυροσβέστες, κρατικούς υπαλλήλους, στρατιωτικούς, εθελοντές, αιρετούς και εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης, κατοίκους που μέρες τώρα με πενιχρά μέσα και αυτοθυσία μάχονται με τις φλόγες.

Η ώρα του λογαριασμού για τους διαχρονικά υπεύθυνους αυτής της τεράστιας οικολογικής και οικονομικής καταστροφής καθώς και των συνεπειών της δεν θα αργήσει να έρθει, ευθύς μόλις καταλαγιάσει η αγωνία των ανθρώπων.

Δεν μπορεί σε κάθε κρίση να γίνεται επίκληση των φυσικών φαινομένων, της κλιματικής αλλαγής εν προκειμένω, και της ατομικής ευθύνης προκειμένου οι κυβερνώντες να αυτοαπαλλάσσονται από τις δικές τους ευθύνες για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να προστατέψει τους πολίτες και το περιβάλλον.

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να προχωρήσει σε:

  • Άμεση ενίσχυση των μηχανισμών πυρόσβεσης και πυροπροστασίας με τον αναγκαίο εξοπλισμό και εναέρια μέσα με κάθε τρόπο
  •              ‘Αμεση κήρυξη των πληγεισών περιοχών αναδασωτέων και την πλήρη απαγόρευση κάθε «επενδυτικής» αξιοποίησης πάνω στα αποκαΐδια
  • Άμεση λήψη μέτρων στήριξης του πληθυσμού στις πληγείσες περιοχές και την πλήρη αποζημίωση των κατοίκων για τις περιουσίες που χάθηκαν

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε την ετοιμότητα μας να συνδράμουμε σε ότι μας ζητηθεί και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και με προτάσεις την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης οικολογικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που έρχεται.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας