Μαζί με τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείο γιόρτασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0

Γ. Πατούλης: «Αγαπάμε και φροντίζουμε το περιβάλλον όπως το σπίτι μας. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να ενεργούν με σεβασμό προς αυτό, να το περιποιούνται και να το ομορφαίνουν»

Κοντά στους μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, γιορτάζοντας μαζί τους την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συγχαίροντας, παράλληλα, παιδιά και παιδαγωγούς για την πρωτοβουλία τους να φυτέψουν καλλωπιστικά φυτά στο σχολείο τους, συμμετέχοντας με βιωματικό τρόπο σε αυτή τη γιορτή για το περιβάλλον.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση των παιδιών για την Ημέρα του Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, δήλωσε:

«Δεν υπάρχει πιο ουσιαστική διαπαιδαγώγηση από τη βιωματική δράση και εμπειρία. Μέσα από τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών μας σε καλές πρακτικές και δράσεις τους προσφέρουμε τα πιο χρήσιμα και ουσιαστικά διδάγματα. Με κάθε φυτό, κάθε άνθος που φυτεύουν, τους μαθαίνουμε να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον όπως το σπίτι μας. Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να ενεργούν με σεβασμό προς αυτό, να το περιποιούνται και να το ομορφαίνουν».

Η φύτευση στον προαύλιο χώρο του 8ου Νηπιαγωγείου με τη συμμετοχή 50 παιδιών, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης του Σχολείου, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Στο τέλος της δράσης προσφέρθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά λευκώματα για το περιβάλλον και τη δεντροφύτευση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Διευθύντρια του σχολείου Χρύσα Κουτρούλη, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας