Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

0

Θ. Αμπατζόγλου: Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης – Οι Μαρουσιώτες ανταποκρίνονται δυναμικά σε αυτό το κάλεσμα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (5&6 Νοεμβρίου), κατά την οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό, σε μία κρίσιμη στιγμή, το αίμα.

Στην 32η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 199 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών,  με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία εφοδιάστηκαν με την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα με την 32η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση, καθώς και λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες το επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου.

Την αιμοληψία διεκπεραίωσε το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

32η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου – 5 & 6 Νοεμβρίου 2019, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.Η 32η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:· Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 9:00 – 13:30· Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 14:00 – 19:30Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου στο μήνυμά του για την 32η Εθελοντική Αιμοδοσία αναφέρει:«Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην 32η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, που θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο στις 5 Νοεμβρίου (09:00-13:30) και 6 Νοεμβρίου (14:00-19:30), 2019.Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), διοργανώνει αυτή τη δράση, που σκοπό έχει να “γεμίσει” με ζωή τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος για να “χαρίσει” στη συνέχεια ζωή σε όποιον συμπολίτη μας απαιτηθεί.Η Εθελοντική Αιμοδοσία συνιστά πράξη αλληλεγγύης και ύψιστης ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας. Είναι το σπουδαιότερο και αναντικατάστατο δώρο ζωής στην πιο δύσκολη στιγμή, στην οποία μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας.Λίγα λεπτά από το χρόνο σας, λίγα λεπτά εθελοντικής αιμοδοσίας, είναι ικανά να σώσουν μία ολόκληρη ζωή.“Δίνω αίμα, δίνω ζωή” το σύνθημά μας και με αυτό το ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, ας γίνουμε όσοι μπορούμε εθελοντές αιμοδότες, εθελοντές ζωής!»Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.Παράλληλα, με την Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Αμαρουσίου στις Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019

Την επίβλεψη της 32ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α., καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες,  βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, από την πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της διήμερης διαδικασίας δήλωσε: «Το αίμα είναι η “ζωή” που χρειάζεται κάποιος συμπολίτης μας, σε μία στιγμή εξαιρετικής ανάγκης. Η δυνατότητα αυτή πρέπει να υπάρχει για όλους. Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν με τόσο δυναμικό τρόπο, σε αυτό το κάλεσμα. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης».

Στην 32η Εθελοντική Αιμοδοσία παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις Επιχειρήσεις Coca Cola 3E και  Pizza Fun, καθώς κα την κα Στέλλα Κορκίδη για τις ευγενικές χορηγίες τους.

Τέλος σημειώνεται πως η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει «ανοικτή» στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για όσους εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν.
Το επόμενο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί  προς το τέλος Φεβρουαρίου 2020.​

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας