Μεγάλη απώλεια για το Μαρούσι- Εκοιμήθη ο Πατέρας Σαράντης

0

Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στους Μαρουσιώτες η είδηση της απώλειας του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας και εφημέριου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου Πατρός Σαράντη Σαράντου. Μια φωτισμένη προσωπικότητα της ιεροσύνης, ένας άνθρωπος της προσφοράς, αλληλέγγυος και δοτικός, γεμάτος αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν ξεχωριστό άνθρωπο, εξομολόγο χιλιάδων ψυχών, δάσκαλο αλλά και στοργικό πατέρα και παππού. Ο Πατέρας Σαράντης υπηρέτησε για πενήντα έτη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και είναι σίγουρο πως στη σκέψη και την ψυχή των αμέτρητων πνευματικών παιδιών του δεν θα φύγει ποτέ.

Αιωνία του η μνήμη.

Για την μεγάλη απώλεια ο Περιφερειάρχης κος Γ. Πατούλης δήλωσε πως  «Η Είδηση ότι εκοιμήθη ο Πατέρας Σαράντης, όλους εμάς που τον γνωρίζαμε μας έχει συγκλονίσει. Η Εκκλησία μας είναι φτωχότερη. Ο επί 50 έτη Εφημέριος της  Ενορίας της Παναγίας του Αμαρουσίου, ο εξομολόγος, ο δάσκαλος εκατοντάδων κληρικών, ο στοργικός πατέρας δεν είναι πια μαζί μας. Ως Ιερέας και εξομολογητής αποτελούσε έναν καθοδηγητή για τους συνανθρώπους μας. Η προσφορά του, η αγάπη του για το κοινωνικό σύνολο και το έργο που άφησε πίσω του αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Καλό του Παράδεισο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και η ευχή του να τους συνοδεύει. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

O Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε για την απώλεια του Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντου «Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την  απώλεια του άξιου Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντου, πρότυπο για όλους και φωτεινό παράδειγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο αείμνηστος π. Σαράντης Σαράντος υπήρξε ένας εμβληματικός κληρικός. Υπηρέτησε για δεκαετίες την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Εστίας Πατερικών Μελετών», με σπουδαία ποιμαντική και κοινωνική δράση.

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης είχε  χιλιάδες  πνευματικά παιδιά και έχαιρε του σεβασμού και της εμπιστοσύνης της τοπικής μας κοινωνίας.

Από σήμερα το Μαρούσι μας και ο κόσμος της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι πνευματικά φτωχότερα.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Αιωνία του η Μνήμη.»

Από το πρώι δεκάδες Μρουσιώτες εκφράζουν την θλίψη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στους οικείους του εκλιπόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας