Μήνυμα Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία «Προσβασιμότητα παντού ! Αποδοχή-Ανθρωπιά-Αποφασιστικότητα για να κάνουμε τη  Διαφορετικότητα-Κανονικότητα!»

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις

«H Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, (International Day of Persons with Disabilities) τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992.

Ήρθε η ώρα να εστιάσουμε πραγματικά την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία!
Γνωρίζετε ότι το 10% του Παγκόσμιου Πληθυσμού έχει κάποιου είδους Αναπηρία…κάποια Ιδιαιτερότητα, κάποια Ειδική Ανάγκη, κάποιας Μορφής Διαφορετικότητα…;

Το “Πρόβλημα” λοιπόν αυτό, δεν είναι δικό τους, αλλά…δικό μας !
Καιρός να αλλάξουμε λοιπόν εμείς… συμπεριφορά, να τους σεβαστούμε και να τους αποδεχθούμε, έτσι όπως ακριβώς είναι…
Εμείς ως νέα δημοτική αρχή στη “Νέα Εποχή”, δεσμευόμαστε να αλλάξουμε όσο μπορούμε κάθε μορφής ανισότητα στη Μαρουσιώτικη Κοινωνία, διαμορφώνοντας συνθήκες καλύτερες για κάθε συνάνθρωπο μας με αναπηρία, επιλύοντας κυρίως το μεγάλο θέμα προσβασιμότητας, για να βελτιώσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας με αναπηρία.
Γιατί στο Μαρούσι όλοι μας δικαιούμαστε, θέλουμε και επιδιώκουμε ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και κυρίως αξιοπρέπεια
για όλους, χωρίς διακρίσεις στην καθημερινότητα μας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας