Ν. Λέσβος Αμαρουσίου –  Καταγγελίες Γ. Νικολαράκου και απάντηση Ρ. Χαλιώτη

0

 

 

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Νικολαράκος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού, επισκέφθηκαν την περιοχή της Νέας Λέσβου Αμαρουσίου και συζήτησαν με τους κατοίκους τα θέματα που τους απασχολούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αναφέρεται πως «πρόκειται για μία πανέμορφη περιοχή, όμως κανείς δεν έχει ασχοληθεί τόσα χρόνια».  Πιο συγκεκριμένα κάνει λόγο για ανεκμετάλλευτα κομμάτια γης, έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους που τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να καθαρίζουν οι κάτοικοι, παρόλο που έχουν ζητήσει τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης τονίζει πως ένα μεγάλο κομμάτι γης, στο οποίο μπήκαν τα θεμέλια για την ανέγερση Ιερού Ναού, παρέμεινε ανεκμετάλλευτο, με αποτέλεσμα σε κάθε βροχή να πλημμυρίζει, γεμίζοντας την περιοχή με λάσπη. Παράλληλα σημειώνει πως ένα ΚΑΠΗ, που θα μπορούσε να λειτουργεί προς όφελος των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο.  Πάγιο και αναπάντητο αίτημα των κατοίκων, η κατεδάφισή του και η εκ νέου αξιοποίηση του χώρου. Τέλος τονίζει πως η  περιοχή χαρακτηρίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της από «άναρχη» δόμηση, με αποτέλεσμα, ενώ πρόκειται για σημείο του Αμαρουσίου με σχετικά χαμηλή δόμηση στο μεγαλύτερο μέρος, να στερείται χώρους άθλησης και πάρκων αναψυχής.

Σε απάντηση της η κα Ρ. Χαλιώτη Πρόεδρος του Συλλόγου της περιοχής της Ν. Λέσβου διευκρινίζει και σημειώνει τα εξής:

«Είναι εμφανές ότι ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Γιάννης Νικολαράκος τον οποίο αγαπώ και σέβομαι δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται ή το τι έχει γίνει διαχρονικά στην περιοχή της Νέας Λέσβου!

Η Ν. Λέσβος είναι μια περιοχή –στο Βόρειο τμήμα της πόλης μας- η οποία θεωρείται το στολίδι του Αμαρουσίου!

Η Ν. Λέσβος έχει ένα δραστήριο σύλλογο που δραστηριοποιείται σχετικά με την προστασία του πρασίνου και έχουν γίνει «θαύματα» στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια (αντιμετώπιση της βαμβακίασης – καθαρισμοί ρεμάτων από εθελοντές προστασία ρέματος Σαπφούς όταν γειτονικός Δήμος επιχείρησε να «περάσει» τα ακάθαρτα μέσω αγωγού από τα πρανή του ρέματος – αποξήλωση δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.).

Σε όλες αυτές τις δράσεις αρωγός και συμπαραστάτης ήταν πάντα ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.

Όσο για την εγκατάλειψη στην οποία αναφέρεται ο κ. Νικολαράκος πιθανόν σε κάποια σημεία εφόσον επισκέφθηκε την περιοχή μετά από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα είναι φυσικό να υπάρχουν κάποια  θέματα εφόσον η περιοχή αποτελείται από 240 στρέμματα πρασίνου.

Για την άναρχη δόμηση στην οποία αναφέρεται ο κος Νικολαράκος τον πληροφορούμε ότι η Νέα Λέσβος είναι στο σχέδιο πόλης από το 1957 και το 1978 κατεβάσαμε – σαν σύλλογος- τον συντελεστή δόμησης σε 0,80 από 1,60 – δηλαδή χάσαμε την μισή μας περιουσία – για να διατηρήσουμε το πράσινο της περιοχής!

Αυτό είναι επίτευγμα του συλλόγου και ευτυχώς όλοι είμαστε ζωντανοί για να το επιβεβαιώσουμε!

Για την περιοχή Αναβρύτων…το 1993 έγινε μια πολεοδομική ενότητα Ν. Λέσβος-Ανάβρυτα για να μπορούν οι κάτοικοι των Αναβρύτων να κτίσουν στα οικόπεδα των 200 μέτρων τα οποία έχουν (η Νέα Λέσβος έχει άρτια οικόπεδα). Ίσως στην περιοχή Αναβρύτων να υπάρχουν κάποια προβλήματα, όμως όλα θα διορθωθούν άμεσα με την διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς το οποίο οριοθετήθηκε επί Διοικήσεως Γεωργίου Πατούλη!

Για το ΚΑΠΗ, να πληροφορήσω τον κο Νικολαράκο ότι πριν λίγους μήνες εγκαινιάσθηκε το νέο εξαιρετικό ΚΑΠΗ Αναβρύτων (Σαράφη και Παπανδρέου) και εκεί ανήκουν και οι κάτοικοι της Νέας Λέσβου. Το παλαιό ΚΑΠΗ (Σαπφούς 1) έχει εγκαταλειφθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου και έχει μεταφερθεί στην οδό Σαράφη.

Για την εκκλησία έχουν γίνει προσπάθειες αλλά λόγω των χαλεπών καιρών τους οποίους διανύουμε ασφαλώς θα αργήσει. Οι πιστοί αλλά και όσοι είχαν την καλή πρόθεση να προσφέρουν είναι τώρα στα όρια της φτώχειας.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αλλάξει το σκηνικό στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα μπορέσουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα να ορθοποδήσουν και να μπορέσουν να κτίζουν ξανά εκκλησίες!

Για τα πάρκα και τις παιδικές χαρές: Υπάρχουν δυο πιστοποιημένες παιδικές χαρές η μία Πεντέλης-Λουκή Ακρίτα-Μυτιλήνης και η άλλη στην κεντρική πλατεία της Νέας Λέσβου.

Το γήπεδο Αρίωνα άμεσα επισκευάζεται!! Άλλωστε είναι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας.

Κύριε Νικολαράκο, να μην σας ξαναπιάσω αδιάβαστο!

Η περιοχή της Νέας Λέσβου έχει σύλλογο, τον «Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Λέσβου Αμαρουσίου» έχει πρόεδρο την κα Ρ. Χαλιώτη τα τελευταία 30 χρόνια.

Έχει μέλη όλη σχεδόν την περιοχή ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων!!

Έχει και Δήμαρχο τον Γιώργο Πατούλη ο οποίος πράγματι νοιάζεται διαχρονικά και το έχει αποδείξει!

Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση «Δεν ήξερες- δεν ρώταγες»;

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας