Ν. Λέσβος – Ανταλλαγή ανακοινώσεων, η συνέχεια…

0

Στην απάντηση της κας Ρ. Χαλιώτη για τα ζητήματα της Ν. Λέσβου ο κος Γ. Νικολαράκος σημειώνει τα εξής

«Με μεγάλη προσοχή  διαβάσαμε την απάντηση της κ. Χαλιώτη, σε σχέση με την επίσκεψή μας στην περιοχή της Νέας Λέσβου και την αναφορά της στα όσα έχει πράξει τα 30 χρόνια της Προεδρίας της στον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

Τα ερωτήματα που γεννώνται από την απάντηση της κ. Χαλιώτη  είναι τα εξής: από πότε οι Εξωραϊστικοί – Πολιτιστικοί Σύλλογοι  απαντούν για τα έργα που θα έπρεπε να έχει πράξει ένας Δήμος; (την ανάγκη των οποίων μας επισήμαναν οι κάτοικοι της περιοχής που συζητήσαμε – προφανώς γείτονες της κας Χαλιώτη)  Και από πότε οι Εξωραϊστικοί – Πολιτιστικοί Σύλλογοι ασχολούνται τόσο εμφανώς με την προάσπιση της εικόνας του εκάστοτε Δημάρχου ή απαντούν στην όποια κριτική προς τον Δήμο;

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε την κ. Χαλιώτη που συμφώνησε σχεδόν με το σύνολο των όσων καταγράψαμε.

Είναι γεγονός ότι δεν γνωρίζαμε, τα όσα συμπλήρωσε στο κείμενό της, για την βοήθεια που έχει παράσχει ο Σύλλογος του οποίου είναι Πρόεδρος, σε σχέση με την προστασία του πρασίνου και την αντιμετώπιση της βαμβακίασης.

Εάν υποθέσουμε ότι η περιοχή είχε αυτή την εικόνα μετά από έκτακτες και έντονες καιρικές συνθήκες, θα συμπληρώσουμε ότι οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται κοντά στους πολίτες ακριβώς κάτω από αυτές τις έκτακτες συνθήκες.

Για το ΚΑΠΗ και τον Ιερό Ναό που δεν έχουν προχωρήσει, επίσης την ευχαριστούμε που συμφωνεί μαζί μας.

Όσο για το πολεοδομικό σχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί η περιοχή, αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς, αλλά επίσης αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα και σωστή δόμηση ή τελικά την εξάλειψη των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Νέας Λέσβου.

Είναι ευχής έργον οι τοπικοί Σύλλογοι να στέκονται ενεργά αρωγοί στην προσπάθεια των Δήμων χωρίς βέβαια να θυσιάζουν την αξία τους σε εκλογικές σκοπιμότητες και ισορροπίες.

Ευχόμαστε η κ. Χαλιώτη να συνεχίσει το σημαντικό έργο της στον Σύλλογο  και να είναι βεβαία ότι μόνο αδιάβαστοι δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε οι πολίτες της πόλης μας».

Βεβαίως η κα Ρ. Χαλιώτη δεν μπορούσε να αφήσει αναπάντητα τα όσα αναφέρονταν παραπάνω, κι έτσι με δική της ανακοίνωση ξεκαθαρίζει τα εξής

Δεν επιθυμώ να συνεχίσω την αντιπαράθεση με το «γραφείο τύπου» του κου Νικολαράκου. Απλά θα ήθελα να τονίσω ότι ανέφερα την ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος της Διοίκησης και ως Πρόεδρος του Συλλόγου στην υπογραφή του προηγουμένου κειμένου μου.

Όσο για το ΚΑΠΗ ήμουν σαφής. Το ΚΑΠΗ μετεφέρθη εδώ και ένα χρόνο στα Ανάβρυτα (Παπανδρέου και Σαράφη) σε ένα εξαιρετικό κτίριο το οποίο έχει ενθουσιάσει τους κατοίκους. Δεν χρειάζεται λοιπόν κανένα «γραφείο τύπου» να  μας ενημερώσει! Ας πάνε να το δουν οι ενδιαφερόμενοι και να πεισθούν!

Για την εκκλησία: Υπάρχει Σύλλογος Ανέγερσης στον οποίο είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γίνεται προσπάθεια. Ασφαλώς οι κάτοικοι το γνωρίζουν. Όμως όπως ανέφερα οι καιροί είναι χαλεποί. Προσπαθούμε…

Δεν απολογούμαι ως Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου που πέρασε με επιτυχία από τις πιο δυνατές θέσεις, (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Αντιδήμαρχος κ.λπ.) ούτε έχω την υποχρέωση! Όμως είναι άδικο για την περιοχή αυτή, για τους κατοίκους αλλά και για τη Διοίκηση του Δήμου να μας κρίνουν με τόση αυστηρότητα άνθρωποι που ακόμη δεν έχουν πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στα δημοτικά δρώμενα. Άνθρωποι που δεν έχουν παρακολουθήσει –δυστυχώς- ούτε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για να καταλάβουν πως λειτουργεί και πόση «ψυχή» δίνουμε όλοι εμείς οι εκλεγμένοι ανεξαρτήτως από κόμματα και χρώματα! Βέβαια δεν έχω την πρόθεση –σαν Ρένα Χαλιώτη- να υποθηκεύσω ούτε τις ιδέες μου ούτε και να προδώσω τους κατοίκους-συναγωνιστές μου. Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, στους αγώνες για την  προάσπιση των συμφερόντων της πόλης μας αλλά και της περιοχής αυτής είμαστε συστρατευμένοι δίπλα-δίπλα και αγωνιζόμαστε.

Αγαπητέ Πρόεδρε του ΕΣΑΜ, όπως προανέφερα δεν επιθυμώ να συνεχίσω την αντιπαράθεση. Όμως επειδή πέρασα από όλες σχεδόν τις νευραλγικές θέσεις του Δήμου και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα «επιτεύγματα» της Διοίκησης Πατούλη δεν μπορώ να μην απαντήσω σε ανακρίβειες και να μη βάλω τα πράγματα στη θέση τους.

Σε περιμένουμε Πρόεδρε στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια για να έχεις ιδίαν άποψη για τους αγώνες του καθενός από εμάς και να μας κρίνεις και εσύ αμερόληπτα όπως είθισται!

Όσο για την αναφορά μου στον σημερινό Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, ακόμη και ο πιο μικρόψυχος κάτοικος αυτής της πόλης παραδέχεται και αποδέχεται το έργο του! Σύντομα θα προσκληθείτε όλοι για να ακούσετε τον απολογισμό της Διοίκησης Πατούλη. Εκεί θα ενημερωθείτε και εσείς όπως όλοι οι πολίτες για το έργο μας!

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας