Νέα κόντρα Γ. Καραμέρου-Διοίκησης με αφορμή τη διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Αμαρουσίου

0

 

Με ανταλλαγή ανακοινώσεων ανέβηκαν για ακόμα μια φορά οι τόνοι ανάμεσα στην Διοίκηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Η προγραμματισμένη διαδικτυακή εκδήλωση της ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ Αμαρουσίου στάθηκε η αφορμή της νέας κόντρας καθώς ο επικεφαλής της Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» κος Γ. Καραμέρος υποστήριξε πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Αμαρουσίου δεν μπορεί να διατίθεται για κομματικούς σκοπούς και χαρακτηριστικά καταλογίζει στον Δήμαρχο κο Θ. Αμπατζόγλου πως προσωπικά εκτελεί την εντολή του κόμματος του χωρίς καμία διαδικασία ενώ κάνει λόγο και για το κόστος παραχώρησης αυτής της υπηρεσίας.

Από την πλευρά της Διοίκησης η απάντηση ήταν σαφής και κατηγορηματική πως δεν απαγορεύθηκε ποτέ σε καμία παράταξη, κομματικό συνδυασμό ή Σύλλογο της πόλης να κάνει χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του Δήμου, και συνεπώς αυτήν την περίοδο και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εφόσον τώρα αυτό είναι το μόνο μέσο για την υλοποίηση εκδηλώσεων.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Κύριε Αμπατζόγλου ο Δήμος δεν είναι παραμάγαζο της ΝΔ ή άλλων κομμάτων» η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει πως  «Θα μας προκαλούσε έκπληξη το γεγονός αν δεν γνωρίζαμε πια τις “άριστες” πρακτικές και την αδυναμία του κ. Αμπατζόγλου να υψώσει αυτοδιοικητικό ανάστημα μπροστά στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Παραχωρεί χωρίς ντροπή και χωρίς διαδικασίες υποδομή που έχει πληρώσει ο Δήμος Αμαρουσίου, δηλαδή όλοι οι δημότες, για μία κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις 2 Απριλίου με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του Βορείου τομέα του κόμματος, που επειδή τα έχουν πάει τόσο καλά στη διαχείριση της πανδημίας με 8000 νεκρούς και πάνω από 700 διασωληνωμένους φαίνεται να ετοιμάζονται και για εκλογές.

Και το κάνει μάλιστα με θράσος ενώ στις 25 Μαρτίου είχε θέσει το ζήτημα υπόψιν του επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργου Καραμέρου για την διάθεση του εξοπλισμού και της υποδομής στη Νέα Δημοκρατία.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας του αντιπρότεινε να βγάλει πρώτα ανοιχτή ανακοίνωση/πρόσκληση και να καλεί ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενους φορείς συλλόγους, κόμματα, κοινότητες κλπ που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αίτημα που προφανώς θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

Αντί αυτού η διοίκηση του Δήμου και ο κ. Αμπατζόγλου προσωπικά εκτελεί την εντολή του κόμματος του χωρίς καμία διαδικασία. Με απευθείας ανάθεση, όπως συνηθίζει.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στις 2/12/18  ο ίδιος είχε δηλώσει, το κλειδί της επιτυχίας είναι «η ενότητα των δυνάμεων χωρίς κομματικό πρόσημο και η σκληρή δουλειά». Ενδεχομένως τώρα διαισθάνεται ότι η Πειραιώς θα είναι η μονή του καταφυγή μετά την αποτυχημένη θητεία του ως Δήμαρχος.

Καλούμε τον κ. Αμπατζόγλου και τη διοίκηση να μας ενημερώσει πόσο κόστισε η συγκεκριμένη υποδομή και με ποια διαδικασία αποφάσισε να την παραχωρήσει δωρεάν πρώτα και μόνο στο κόμμα του».

Θ. Αμπατζόγλου «Ο κ. Καραμέρος δεν επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή αλλά στη Δημοκρατία και το διάλογο»

Απαντώντας επίσης μέσω μιας ανακοίνωσης η Διοίκηση του Δήμου τονίζει πως  «Για μία ακόμη φορά ο κ. Καραμέρος μας εκπλήσσει δυσάρεστα.

Με τις αήθεις βολές του προς τη Δημοτική Αρχή για τη διάθεση της διαδικτυακής πλατφόρμας του Δήμου σε κοινοβουλευτικά κόμματα και συλλόγους της πόλης, επιτίθεται στη Δημοκρατία και το διάλογο.

Ως Δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα επικεφαλής δημοτικής παράταξης, όφειλε να γνωρίζει πως πάγια τακτική του Δήμου Αμαρουσίου είναι η διάθεση της αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς κανένα κόστος, για κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου και για συλλόγους της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν και προκειμένου η Δημοτική Αρχή να εξυπηρετήσει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την ανάγκη για διαδραστική επικοινωνία, κοινοβουλευτικών κομμάτων και συλλόγων με τους πολίτες – την εποχή της πανδημίας – συνεχίζει αυτή την πολιτική, διαθέτοντας ομοίως τη διαδικτυακή της πλατφόρμα, αντί της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άλλωστε με σχετική επιστολή, ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι – στελέχη κοινοβουλευτικών κομμάτων, για τη βούληση της Δημοτικής Αρχής ως προς τη συνέχιση εξυπηρέτησης των δημοκρατικών διαδικασιών για τις τοπικές οργανώσεις και τους συλλόγους της πόλης μας.

Αν ο κ. Καραμέρος φοβάται τη Δημοκρατία και το διάλογο να το πει ανοικτά. Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε στο σκοταδισμό. Θα δώσουμε διαδικτυακό βήμα ισοτίμως σε όλες τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις όπως το πράτταμε παραχωρώντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο Μαρούσι ο διάλογος και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν πρόκειται να σταματήσει! Εμείς θεωρούμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους συλλόγους πυλώνες της Δημοκρατίας.

Τέλος όσο αφορά το κόστος για την παροχή μίας διαδικτυακής εκδήλωσης, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Καραμέρος,  θα εκπλαγεί. Είναι πολύ μικρότερο από το ρεύμα που καταναλώνει η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κάθε περίπτωση δεν θα ήταν λόγος επαρκής για να μην δοθεί χώρος και χρόνος για υγιή ανταλλαγή απόψεων με την κοινωνία όπως το επιθυμεί ο κ. Καραμέρος».

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας