Νέα κόντρα σε υψηλούς τόνους για κομμένα δέντρα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

0

Μια ακόμη αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στην Διοίκηση και την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με αφορμή δέντρα που κόπηκαν στον προαύλιο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου. Για μαύρη προπαγάνδα και καιροσκοπισμό κάνει λόγο η ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου σε απάντηση των όσων καταλογίζει το Ενωμένο Μαρούσι και ξεκαθαρίζει πως προτάσσει την ασφάλεια των πολιτών.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με τίτλο «Συλλήψεις στην Αγία Φιλοθέη για κοπή δέντρων – Δεν είναι φάρμακο η πριονοκορδέλα κ. Αμπατζόγλου» αναφέρει πως

«Οι θλιβερές εικόνες των κομμένων δέντρων που αντίκρισαν οι συνδημότες μας τον Δεκέμβριο του 2020 στο κέντρο της πόλης μας, δυστυχώς επαναλήφθηκαν και το πρωί της Τετάρτης 14 Απριλίου στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου στην Αγία Φιλοθέη.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στην Αστυνομία που επιλήφθηκε του συμβάντος, ιδιωτικό συνεργείο που είχε αναλάβει το κλάδεμα δέντρων εντός του προαυλίου του εν λόγω Νηπιαγωγείου σε εκτέλεση απόφασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, προχώρησε και σε παράνομη κοπή πεύκων όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες.

Τα προφανώς υγιέστατα δέντρα που κόπηκαν την Τρίτη 14 Απριλίου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης από τα ιδιωτικά συνεργεία που εκτελούσαν υπηρεσία του Δήμου. Όταν οι κάτοικοι ρώτησαν με ποιο δικαίωμα κόβονται τα συγκεκριμένα δέντρα, τα μέλη του συνεργείου φέρονται να επικαλέστηκαν εντολή των διοικούντων τον Δήμο.

Μετά από τις παραπάνω καταγγελίες η Άμεση Δράση, συνέλαβε τα μέλη του συνεργείου με τη διαδικασία του αυτοφώρου και με εντολή εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους.

Όπως ζητήσαμε και μετά από το περιστατικό επί της οδού Δήμητρος τον προηγούμενο Δεκέμβριο και δεδομένου ότι η κοπή δέντρων άνευ αιτιολογίας και άδειας διώκεται ποινικά, το #Ενωμένο Μαρούσι ζητά και πάλι επιτακτικά από τη διοίκηση του κ. Αμπατζόγλου στο πλαίσιο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αν υπάρχει οποιαδήποτε σχετική νόμιμη απόφαση πέραν της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που αναφέρεται μόνο σε κλάδεμα επικίνδυνων κλαδιών δέντρων λόγω της χιονόπτωσης.

Η κακοκαιρία Μήδεια της 16ης Φεβρουαρίου (ακόμα να μαζέψετε τα κλαδιά μακριά από το κέντρο της πόλης κ. Δήμαρχε δύο μήνες μετά)  δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την αναίτια κοπή δέντρων γι’αυτό και οι δημότες απαιτούν από το Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου  να μας πει εάν γνωρίζει ποιος έδωσε την εντολή για την κοπή των συγκεκριμένων δέντρων, να μας παρουσιάσει εάν υπάρχουν τα αντίστοιχα δημόσια έγγραφα που νομιμοποιούν μία τέτοια ενέργεια και παράλληλα να μας εξηγήσουν γιατί κάνουν τα δέντρα να πονούν και τους κατοίκους έξαλλους σε κάθε ευκαιρία.

Ουδείς δικαιούται να πριονίζει το πράσινο της πόλης, κ. Αμπατζόγλου. Το φάρμακο για μία όμορφη και πράσινη πόλη δεν είναι η πριονοκορδέλα».

Η απάντηση από την πλευρά της Διοίκησης έχει ως εξής

«Δεν θα βάλουμε τα Μαρουσιωτάκια σε κίνδυνο επειδή κάποιοι προτάσσουν τις ιδεοληψίες τους έναντι της ασφάλειας των πολιτών»

«Η πριονοκορδέλα της μαύρης προπαγάνδας και του καιροσκοπισμού ξαναχτύπησε πάλι.

Ο κ. Καραμέρος, πιστός στην πολιτική της λάσπης, κάθε μέρα που περνά, βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά στα δικά του θολά νερά.

Ο κ. Καραμέρος απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή, όταν ειδοποιείται για περιπτώσεις δέντρων που είναι έτοιμα να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές και δη των παιδιών μας, όπως στην περίπτωση του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, να το αγνοήσει.

Ο κ. Καραμέρος εκτίθεται, διότι βάζει πάνω απ’ όλα, το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του για την οικολογία και το περιβάλλον, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές.

Όπως αποδείξαμε στη διαχείριση της κρίσης της “Μήδειας” – κατά την οποία ο κ. Καραμέρος έλαμψε δια της απουσίας του – προτάσσουμε την ασφάλεια των πολιτών και ενεργούμε καταλυτικά υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Προστατεύουμε το περιβάλλον καθημερινά, με εργασίες καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου όπως διαρκώς ανακοινώνεται.

Όταν όμως οι συνθήκες το επιβάλλουν, προστατεύουμε πάνω απ όλα και κυριότερα την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες και να λύσει προβλήματα. Γι αυτό ψηφίστηκε και αυτό πράττει. Η απραξία είναι συνώνυμη της ανικανότητας και του συντηρητισμού και δεν αφορά την πολιτική σκέψη και Διοίκηση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Αυτή η Δημοτική Αρχή, δημιουργεί μέρα με τη μέρα ένα σημαντικό κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα που αναγνωρίζεται από το σύνολο των πολιτών.

Το Μαρούσι θα προχωρήσει στη Νέα Εποχή είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας