Νεότερες εξελίξεις στο ζήτημα του Δάσους Συγγρού-Ορίστηκε νέο Δ.Σ. στο ΙΓΕ

0

 

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Εφημερίδα ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κο Σ. Τσιπουράκη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΓΕ, μετά τον ορισμό των νέων μελών. Η σύσκεψη έγινε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και μάλιστα ο Υπουργός Περιβάλλοντος κος Γεωργαντάς θέλοντας να τονίσει τη σοβαρότητα του θέματος παρέστη ο ίδιος. Όπως μας ενημέρωσε ο κος Σ. Τσιπουράκης για πρώτη φορά δίνεται θεσμική ισχύς στους ορισμούς των μελών από τον Δήμο Αμαρουσίου και την Περιφέρεια ενώ δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ του ορισμού τους  (737/Υ.Ο.Δ.Δ./18-8-22 ΦΕΚ).

Ο κος Αντιδήμαρχος μας υπογράμμισε Πως τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι όλοι επιστήμονες σε κλάδους σχετικούς με την γεωπονία και τις καλλιέργειες, ενώ ο Πρόεδρος παραμένει στη θέση του προσωρινά. Μάλιστα μας σημείωσε πως από εδώ και στο εξής οι Πρόεδροι θα εκλέγονται με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Όσο για τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις που προκάλεσαν έντονη ανησυχία το τελευταίο διάστημα, ο κος Σ. Τσιπουράκης μας ανέφερε πως πρόκειται για το πρόγραμμα Antinero του Υπουργείου περιβάλλοντος, το οποίο εφαρμόζεται πανελλαδικά. Η ανάγκη γι αυτούς τους προληπτικούς καθαρισμούς έχει προκύψει μετά τις τελευταίες πυρκαγιές και τις κακοκαιρίες όπου συσσωρεύτηκαν μεγάλοι όγκοι από ξερά, σπασμένα ή καμμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας