Νόμιμο πλέον το “Mall” με νομοσχέδιο του Υπουργείο Ανάπτυξης

0

Με το προτελευταίο άρθρο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, νομιμοποιήθηκε πλέον το Mall στο Μαρούσι. Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Βουλή, προβλέπει την έκδοση οικοδομικής άδειας η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ και έτσι η νομιμοποίηση του αυθαίρετου εμπορικού κέντρου, το οποίο έχει κλείσει ήδη 15 χρόνια λειτουργίας, θα ισχύσει από την ημέρα κατασκευής του. Μάλιστα το σχετικό άρθρο επικαλείται Προεδρικό Διάταγμα του 2020 και Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο και πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως

«Η προσαρμογή του Ολυμπιακού Χωριού Τύπου του άρθρου 6 του Ν3207/2003 (Α’302) στο από 24/2/2020 Προεδρικού Διατάγματος (Δ’91) γίνεται με την ακόλουθη διαδικασία:

Για το κτίριο που βρίσκεται εντός του Τομέα του ρυμοτομικού σχεδίου εφαρμογής (ΡΣΕ) το οποίο εγκρίθηκε με το από 24/2/2020 Προεδρικού Διατάγματος, εκδίδεται οικοδομική άδεια από το Τμήμα Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Αδειοδοτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αφού η Υπηρεσία ελέγξει την πληρότητα των υποβληθέντων δικαιολογητικών της παρ. 1 εκδίδεται η άδεια από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από εισήγηση του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Αδειοδοτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών. Η άδεια του προηγούμενου εδαφίου επέχει θέση οικοδομικής άδειας και για το σύνολο του κτιρίου του Τομέα 1 και ανατρέχει στον χρόνο κατασκευής του, αποτελεί δε νόμιμο έρεισμα για την έκδοση κάθε άλλης διοικητικής πράξης που απαιτείται για την λειτουργία του κτιρίου».

Θυμίζουμε πως μετά από διαπραγματεύσεις του Δήμου Αμαρουσίου η ιδιοκτήτρια εταιρεία  Lamda ανέλαβε την αποπληρωμή 11 εκατ. ευρώ, που αποτελούσε υπόλοιπο δανείου του Δήμου ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η απόδοση στον Δήμο κοινόχρηστων χώρων και η διαμόρφωση πεζοδρομίων και χώρων πρασίνου.

Για την ιστορία θυμίζουμε πως τα εγκαίνια του Mall έγιναν το Νοέμβριο του 2005, ενώ λίγο αργότερα κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικούς τους σχετικούς νόμους, και με απόφαση του το καθιστούσε αυθαίρετο.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας