Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου βραβεύει τον Παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Γκαβέλα

0

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, βράβευσε τον Παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Γκαβέλα για το χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα στίβου 100 μ – κατηγορία Τ11, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο, καθώς και τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη, αθλητές του Μαρουσιώτικου Αθλητικού Ομίλου «Κάλλιστος». Ο Δήμαρχος επίσης βράβευσε και τον πρώην πρωταθλητή στίβου, προπονητή των αθλητών και Πρόεδρο της ακαδημίας «Κάλλιστος», Άγγελο Παυλακάκη, για την προσφορά του στον αθλητισμό, στο Μαρούσι και στην επιτυχία του Χρυσού Παραολυμπιονίκη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ενημερώθηκε από τον Παρολυμπιονίκη Αθ. Γκαβέλα που αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, την τεχνική με την οποία τελείται το άθλημα στίβου των 100 μ. και τη σημαντική συνεργασία που πρέπει να έχει ο εκάστοτε αθλητής με τον συνοδό του επίσης αθλητή, αλλά και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν στα παραολυμπιακά αθλήματα και αθλητισμό των ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους αθλητές και τον προπονητή τους και ιδιαιτέρως στον Αθ. Γκαβέλα μεταξύ άλλων δήλωσε: «Όλο αυτό που καταφέρατε είναι αξιοθαύμαστο. Σας αγαπάμε, σας θαυμάζουμε, σας στηρίζουμε. Αξιέπαινη η δύναμη της ψυχής σας. Είστε μάθημα ζωής για όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Ο Δήμος μας είναι στο πλευρό όλων Μαρουσιώτικων αθλητικών σωματείων και θα είμαστε δίπλα σας, καθώς η δουλειά που κάνετε φέρνει αποτελέσματα που συχνά μεταφράζονται σε εξαιρετικές επιδόσεις και παγκόσμια μετάλλια».

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Γκαβέλας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμητική βράβευση και σημείωσε: «Με τις επιδόσεις μας προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όλα τα παιδιά και ειδικά με τα άτομα με αναπηρία, που πολλές φορές βρίσκονται  στο περιθώριο της κοινωνίας».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου «Κάλλιστος» Άγγελος Παυλακάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και τόνισε: «Ανέλπιστο ρεκόρ λόγω δύσκολων συνθηκών που επικράτησαν στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο,  όμως τα παιδιά τα κατάφεραν. Αισθανόμαστε υπερήφανοι, ζήσαμε όλη την αγωνία και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν για να φέρουν αυτό το μετάλλιο».

Στην τελετή βράβευσης παρόντες ήταν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος και ο Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Χρυσόστομος  Σχινάς.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας