Συσκέψεις σε Παλλήνη και Μαρούσι του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

0

O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. , Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου  της Κ.Ε.Δ.Ε. και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος και ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης συμμετείχαν αντίστοιχα στις συσκέψεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Παλλήνης και Αμαρουσίου με θέμα τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και για την προετοιμασία και τον καλύτερο συντονισμό της παρούσης αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. του Δήμου Παλλήνης προήδρευσε ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος και συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π. Φώτης Αβαρκιώτης και Βασίλης Δημητριάδης καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. του Δήμου Αμαρουσίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη προήδρευσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου και συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου έθεσε τους βασικούς άξονες που πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος το επόμενο διάστημα, τόσο σε επίπεδο πρόληψης αλλά και συντονισμού για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των απειλών πυρκαγιών σε σημεία όπως τα κτήματα Συγγρού, Καρέλα και σε άλλους πευκόφυτους και θαμνώδεις κοινόχρηστους χώρους. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, να καταθέσουν τα αιτήματα / προτάσεις τους για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε ο Δήμος να είναι κατάλληλα εξοπλισμένος και προετοιμασμένος.

Μετά τις συνεδριάσεις ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους 2 Δημάρχους, τους αιρετούς  και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Παλλήνης και Αμαρουσίου αντίστοιχα για τον εξαιρετικό σχεδιασμό για την παρούσα αντιπυρική περίοδο. Ο Σ.Π.Α.Π. θα είναι κοντά στους Δήμους Παλλήνης και  Αμαρουσίου,Δήμους Μέλη του για να τους συνδράμει σε ότι χρειαστούν στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας που έχουμε μέχρι σήμερα. Ο Σύνδεσμος θα στείλει στους 2 Δήμους τετράμηνους συμβασιούχους εργαζόμενους με σκοπό να βοηθήσουν στους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις και κατά τις ημέρες υψηλού σταδίου επικινδυνότητας,  θα λειτουργούν ως πυροφύλακες στα σημεία που θα τους υποδειχθούν από τα στελέχη των Δήμων Παλλήνης και Αμαρουσίου αντίστοιχα. Εύχομαι σε όλους καλή και ασφαλή αντιπυρική περίοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας