Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση»  στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού

0

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση»  συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αυτισμού στη Καστοριά από 29 έως 31 Μαρτίου  εκπροσωπώντας την πόλη του Αμαρουσίου και ο μοναδικός Σύλλογος του Νομού Αττικής που συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της  Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς Κυρίας Αριστούλας Ζάγκα.

Συμμετείχε στην κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες με την δημιουργία του μεγαλύτερου ανθρώπινου κομματιού πάζλ για τον αυτισμό με την συμμετοχή 1702 παιδιών από τα ειδικά σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό τις 2 Απριλίου.

Ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε  από  5 άτομα με αυτισμό τον Βασίλη, τον Κυριάκο, τον Σωτήρη,τον Δημήτρη και τον Σπύρο καθώς και με τις ειδικούς παιδαγωγούς Βασιλική Βαμβακά , Μαρία Θεοδωράκη, Φωτεινή Παναγιωτοπούλου καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου  Γεώργιο Τσιράκη.

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκε το έργο του Συλλόγου, δημιούργησε ψυχοκινητικό παιχνίδι   και συμμετείχε σε δράσεις χοροθεραπείας  καθώς και σε διαλέξεις επιφανών επιστημόνων και θεραπευτών του αυτισμού. Παρακολούθησε την ομιλία της «περήφανης μητέρας  παιδιού ΑμεΑ» και ηθοποιού Κυρίας Νένας Χρονοπούλου.

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Ημέρας για αυτιστικά άτομα στον Νομό Καστοριάς που αποτελεί και τον επόμενο στόχο του  Συλλόγου Αναγέννηση στον Δήμο Αμαρουσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας