«Οι δρόμοι και η μοίρα του Ελληνισμού» από την συγγραφέα και συνεργάτιδα της εφημερίδας “ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ” Πόπη Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου

0

Το νέο συγγραφικό πόνημα της Προέδρου της ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, εκπαιδευτικού και συγγραφέως κας Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου παρουσιάστηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου παρουσία πλήθους κόσμου.

Η ταλαντούχα και διακεκριμένη συγγραφέας, ιστορικός και εκπαιδευτικός κα Πόπη Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, ένας γνήσιος πνευματικός άνθρωπος με δίψα για προσφορά στο αναγνωστικό κοινό, για πάρα πολλά χρόνια αποτελεί πολύτιμη συνεργάτιδα της Εφημερίδας «ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ», καθώς μας εμπιστεύεται τα μοναδικά, εμπεριστατωμένα και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα της τα οποία φιλοξενούμε στις σελίδες μας. Με απεριόριστο σεβασμό στο ήθος, την προσωπικότητα και το συγγραφικό της ταλέντο, της ευχόμαστε ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο το νέο της πόνημα και να αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό, όπως του αξίζει. Συγχαρητήρια κα Λυμπεροπούλου!  Σας ευχαριστούμε πολύ για όσα μας προσφέρετε!

Οι διακεκριμένοι ομιλητές που πήραν μέρος στην παρουσίαση, έκαναν λόγο για ένα βιβλίο εμπεριστατωμένο από ιστορικής απόψεως με μηνύματα εθνικής αφύπνησης και ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ελληνικούς τόπους και ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το έθνος, ένα βιβλίο όπως τόνισαν από το οποίο ο αναγνώστης θα βγεί πολλαπλά κερδισμένος.

Ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου στο χαιρετισμό του συνεχάρη τη συγγραφέα κα Π. Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου και την ευχαρίστησε για όσα έχει προσφέρει και όσα έχει ακόμα να προσφέρει  στο μέλλον και σημείωσε πως με το έργο της συμβάλει στη διατήρηση και ενίσχυση της ιστορικής συνείδησης και  της ιστορικής μνήμης, στοιχεία αναγκαία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Ο κος Δήμαρχος συνεχίζοντας δήλωσε πως  «Είναι τιμή μας, η παρουσίαση στο Δήμο μας του ιστορικού αυτού βιβλίου της πολυγραφότατης συμπολίτισσάς μας και θα είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας να παρουσιάσουμε και άλλα έργα της στην πόλη μας. Είμαστε δίπλα σε κάθε πνευματικό άνθρωπο του τόπου μας και στηρίζουμε  το έργο του που λειτουργεί υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Εγώ από την πλευρά μου θα σας παροτρύνω να συνεχίσετε αυτό που κάνετε κι εμείς θα είμαστε δίπλα σας». Ο κος Δήμαρχος αναφερόμενος στη Μικρασιατική καταγωγή του δήλωσε πως και μόνο ο τίτλος του βιβλίου τον συγκινεί και ευχήθηκε  «η νέα χρονιά να είναι χρονιά ειρήνης, ισορροπίας και να προχωρήσουμε σε δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας».

Φανερά συγκινημένη από τα λόγια των ομιλητών η κα Π. Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι μίλησαν για την ίδια και για το νέο βιβλίο της και δήλωσε πως «εγώ απλώς έκανα μια προσπάθεια ψυχής, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για όσα καλά είπατε», ενω στάθηκε στο γεγονός πως ιστορικά γνωρίζουμε πολύ λιγότερα από όσα θα έπρεπε και κάλεσε το αναγνωστικό κοινό μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της να ανακαλύψει την αλήθεια για πολλά ιστορικά γεγονότα, προσωπικότητες και ελληνικούς τόπους.

Ο ιστορικός συγγραφέας, εκπαιδευτικός πρ. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κος Σ. Παρασκευόπουλος ανάμεσα στα όσα ανέφερε σημείωσε πως το βιβλίο αυτό της κας Π. Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου έρχεται σε δύσκολες ημέρες για την πατρίδα και «σ’ αυτήν την καίρια στιγμή η συγγραφέας μας εξοπλίζει με το βιβλίο της, ορθώνοντας το πνευματικό της ανάστημα ενάντια στις σειρήνες που ξεπουλάνε τα πάντα και μας προσφέρει εθνική αφύπνιση και αναστοχασμό».

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο ιστορικός συγγραφέας κος Διονύσης Μπερερής και η φιλόλογος κα Πέγκυ Μοσχονά ενω τις ομιλίες συντόνισε ο νομικός και συγγραφέας κος Σ Βασιλάκος.

Την εκδήλωση προλόγισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Δημοτική Σύμβουλος κα Ρένα Χαλιώτη, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Τέλος το λόγο πήρε και ο εκδότης κος Σιδέρης χαρακτηρίζοντας το νέο βιβλίο της κας Π. Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου ως «κιβωτό γνώσης, σκέψεων και συναισθημάτων».

Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σ. Τσιπουράκης, Ι. Νικολαράκος, Επ. Κατσιγιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Κόνιαρης και Αικ. Βουρλάκη.

 

 

Αρχοντούλα Αναστασοπούλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας