Οι γυναίκες της ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ Αμαρουσίου κοντά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

0

 

Χ. Μπελεγράτης «Τα δείγματα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι θετικά και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και όλες οι χώρες της Ευρώπης αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση»

Στην πολύ επιτυχημένη συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του Τμήματος Γυναικών της ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ. οι κυρίες της Τ.Ο απέδειξαν με την αθρόα συμμετοχή τους που ξεπέρασε τις 400 γυναικείες παρουσίες, πόσο αυαισθητοποιημένες είναι στην πολιτική πραγματικότητα του τόπου.

Στο χαιρετισμό της η Υπεύθυνη Γυναικών κα Ανδρ. Τσουκαλά ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την θερμή προσέλευσή τους και τόνισε πως αυτή  μαζική συμμετοχή του κόσμου δίνει δύναμη και θάρρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής να συνεχίζει ενεργά το έργο του. Η κα Α. Τσουκαλά σημείωσε ακόμα πως «Η ενασχόληση της γυναίκας με την πολιτική σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, παίρνει το χαρακτήρα υπέρτερου καθήκοντος. Τιμούμαι την γυναίκα  σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω ότι παρευρίσκονται σήμερα εδώ πολλές γυναίκες. Γυναίκα, λέξη γένους θηλυκού όπως και ζωή,  γέννηση, ελπίδα, θέληση, αγάπη, θαλπωρή, αγκαλιά, αφοσίωση. Όλες είναι λέξεις θηλυκές και πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Διαχρονικά η γυναίκα, σε κάθε καμπή της ιστορίας, είναι πάντα παρούσα και τις περισσότερες φορές έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τα αρχαία κείμενα που διασώζονται σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι από την αρχή στις σημαντικότερες θεότητες, είχαν δώσει γυναικείες μορφές και ονόματα.Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε μία φράση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή για την θέση της γυναίκας στην πολιτική. Η συμμετοχή της γυναίκας στο δημόσιο βίο θα επηρεάσει ευεργετικά τις πολιτικές εξελίξεις, γιατί θα απαλύνει με τη μετριοπάθειά της τα πολιτικά πάθη».

Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. κος Χ. Μπελεγράτης αφού ευχαρίστσε τον κόσμο για την συμμετοχή του που ξεπέρασε κάθε προσδοκία σμείωσε πως «Οι Νεοδημοκράτισσες όλα τα μαύρα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έβαλαν κάτω, δεν έσκυψαν το κεφάλι. Ήταν πάντα παρούσες σε όλες τις συγκεντρώσεις – εκδηλώσεις της Τοπικής μας.

Μετά τις τέσσερις νικηφόρες εκλογές του κόμματός μας (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Εθνικές ) είμαστε όλοι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και σας διαβεβαιώνω, ότι και οι μη  Νεοδημοκράτες πιστεύουν ότι κάτι έχει αλλάξει το τελευταίο τρίμηνο σ’ αυτόν τον τόπο, την Ελλάδα, την πατρίδα μας.

Οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες έχουν ένα λόγο παραπάνω να είναι περισσότερο ικανοποιημένοι, γιατί εξελέγη ως Περιφερειάρχης Αττικής ο δικός μας  Γιώργος Πατούλης. Εξελέγη ως Δήμαρχος Αμαρουσίου ο ικανότερος εκ των υποψηφίων, ο Θεόδωρος ο Αμπατζόγλου. Επίσης, εξελέγησαν στο Βόρειο τομέα οι πλέον ικανότεροι Βουλευτές, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) επιλέχθηκαν από τον Πρωθυπουργό ως Υπουργοί και μια (1) ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος. Θεωρώ πως τα παραπάνω μόνο τυχαία γεγονότα δεν είναι και σας διαβεβαιώ πως οι μεγάλες νίκες μας είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς της Τοπικής μας, χωρίς ωράρια και χρόνους.

Ο κος Χ. Μπελεγράτης αναφέρθηκε και στο τελευταίο διάστημα των πρώτων μηνών της νέας κυβέρνησης και ανάμεσα στα όσα είπε τόνισε πως «Μετά από τρεις (3) μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. και την ετυμηγορία της 7ης Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν δείχνει να έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα για την ήττα του. Ο Κος Τσίπρας στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι “Είναι Εδώ” και τίποτα περισσότερο.

Και συνέχισε με ψέματα: Είπε,ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας ευνοούν τους ολίγους. Ενώ ισχύει το αντίθετο, οι φορολογικές ελαφρύνσεις που προωθεί η Κυβέρνηση ξεκινούν από τους οικονομικά ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη. Όπως, ο ΕΝΦΙΑ, η φορολογία φυσικών προσώπων, η φορολογία νομικών προσώπων, η μείωση συντελεστών Φ.Π.Α. κ.α.

Είπε, για την επένδυση του Ελληνικού, ότι ήταν όλα έτοιμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ όλοι γνωρίζουμε το σίριαλ του Ελληνικού περιμένοντας χρόνια για να ξεμπλοκάρουν οι εκκρεμότητες, δασικές, αρχαιολογικές κτλ.

Αντίθετα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έδωσε λύσεις σε χρόνιες περιβαλλοντικές και χωροταξικές εκκρεμότητες ακολουθώντας απόλυτα το περιβαλλοντικό και χωροταξικό πλαίσιο με στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Είπε, ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη και ισχυρίστηκε ότι στα νησιά υπήρχαν μόνο 4000 πρόσφυγες – μετανάστες. Όμως, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. τον Ιούλιο οι πρόσφυγες και μετανάστες στα Ελληνικά νησιά ξεπερνούσαν τις 20.000. Ακόμη, η απορρόφηση των Κοινοτικών Κονδυλίων για τους μετανάστες ήταν μηδενική, οι επιστροφές στην Τουρκία ελάχιστες με τις δομές φιλοξενίας σε άθλια κατάσταση.

Τα δείγματα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι θετικά και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και όλες οι χώρες της Ευρώπης αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ως πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Αμαρουσίου έχω την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ θα υλοποιήσει στο ακέραιο το πρόγραμμα που έχει προεκλογικά ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης».

               Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Παιδείας κα Ν. Κεραμέως η οποία αναφέρθηκε στις ουσιαστικές παρεμβάσεις στο χώρο της παιδείας προκειμένου να αποκατασταθεί η βία και η ανομία που επικρατούσε.

               Μια σημαντική ομιλία με πολύ ενδιαφέρον για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έκανε και η Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Αν. Κοινοβουλευτική  Εκπρόσωπος ΝΔ κα Ζ. Ράπτη η οποία ανέφερε “Η Κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα  επεξεργάστηκε και έφερε προς ψήφιση πολύ σημαντικά νομοσχέδια για το μέλλον της χώρας μας, ανάμεσα στα οποία ήταν μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά και βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για την εξυπηρέτηση και των νομικών προσώπων.

Εν συνεχεία, ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για το «Επιτελικό Κράτος»,  μια σημαντική θεσμική τομή για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων καθώς και του κρατικού  μηχανισμού θέτοντας τα θεμέλια για τη λειτουργία  ενός  αποτελεσματικού κράτους.

Προχωρήσαμε στην κατάργηση του θεσμού του ασύλου της ανομίας στα πανεπιστήμια και φέραμε  σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας με την οργάνωση της διανομής φαρμάκων στους βαρέως πάσχοντες.

Με το διυπουργικό νομοσχέδιο, ψηφίσαμε διατάξεις που ρυθμίζουν τη κυβερνησιμότητα των Ο.Τ.Α προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, τη ψηφιακή διακυβέρνηση.

Ακόμη, προχωρήσαμε στην υιοθέτηση του νέου Γενικού Κανονισμού 679/2016 για την προστασία των δεδομένων φυσικών προσώπων, αλλά και της Οδηγίας 680/2016. Πρόκειται για νομοσχέδιο εξαιρετικής σημασίας για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και ιδίως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως αυτή κατοχυρώνεται στο άρθρο 9 Α  του Συντάγματος.

Επίσης, με το νομοσχέδιο για το ΜΑΤΙ κάναμε πράξη τις αναγκαίες δράσεις με σκοπό την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής, την αποκατάσταση της εν γένει περιοχής και την αποφυγή νέων παρόμοιων τραγικών γεγονότων .

Αποκαταστήσαμε  μία μεγάλη αδικία για 66.000 περίπου συνταξιούχους χηρείας  με την επαναφαναφορά των συντάξεων χηρείας και την απονομή τους στους δικαιούχους.

Έχουμε εκκινήσει στη Βουλή των Ελλήνων την κορυφαία θεσμική λειτουργία της , την Συνταγματική Αναθεώρηση, τη διαμόρφωση του καταστατικού χάρτη της χώρας, του πλαισίου δηλαδή εντός του οποίου θα κινηθεί η πορεία του τόπου και ιδίως των θεσμών της πολιτείας μας, τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα»  , ενισχύουμε την οικονομία της χώρας , επιταχύνουμε τις επενδύσεις και προστατεύουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Προχωράμε, λοιπόν, με γοργούς ρυθμούς το νομοθετικό μας έργο για τη στήριξη των θεσμών της Πολιτείας μας και ιδίως των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

               Τέλος ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κος Γ. Στεργίου μίλησε για τις αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων μετά τις πρώτες πρωβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση από την ανάληψη των καθηκόντων της έως σήμερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Θεόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό , οι υπουργοί κα Ν. Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζ. Ράπτη, Βουλευτής και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Στέφου Λαμπρινή, εκ μέρους κου Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κος Γ. Στεργίου, η Αντιπεριφεριάρχης  Βόρειου Τομέα κα Λ. Κεφαλογιάννη η οποία επίσης απηύθυνε χαιρετισμό, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Ελ. Δουνδουλάκη, κα Μ. Αγγελοπούλου και η κα Β. Συροπούλου, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, από τα Μέλη Πολιτικής Επιτροπής η κα Σ.  Γκίκα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, η κα Μ. Σαμαρά Μέλος Π.Α, Αντιπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Γ. Κουμουτσάκου, η κα Ι. Αγγελούση, Αντιπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Κουμουτσάκου και η κα Β. Φιλιππάτου, Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας, από τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή ο κος Σ. Αβραμάκος, Πρόεδρος Β4 ΝΟΔΕ και ο κος Γ. Τσούκας, Γραμματέας Β4 ΝΟΔΕ, από τους Γραμματείς Κόμματος ο κος Σ. Σταθούλης (Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κόμματος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αμαρουσίου), οι Προέδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. κα Δ. Μεντεσίδου (Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Λυκόβρυσης – Πεύκης) και κα Κ. Πετροχείλου (Υπεύθυνη Γυναικών ΔΗΜ.Τ.Ο. Γαλατσίου), ο πρ. Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο.  κος Π. Κόνιαρης και Πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αμαρουσίου, ο κος Δ. Σμυρνής, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος Συλλόγου Πελλοπονησίων Αμαρουσίου, ο  κος Σ. Τσιπουράκης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, ο  κος Κ. Ρώτας, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης, ο κος Γ. Νικολαράκος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και ο κος Μ. Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος Συλλόγου Μεσσηνίων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου κα Ρ. Χαλιώτη, Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου, κος Κ. Αντωνόπουλος, κα Ελ. Βλάχου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ιερού Ναού “Ζωοδόχου Πηγής, κα Φ. Λέκκα, κα Ελ. Λέκκα – Καλατζάκη, Γεν. Γραμματέας Πανελληνίου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών και Πρόεδρος Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου, κος Μ. Ψαραδέλης , κα Αικ. Βουρλάκη. Επίσης η κα Α. Καφετζή, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς.  Οι Πρόεδροι Συλλόγων:  κα Ρ. Μπογδάνου, Πρόεδρος Συλλόγου “Αθμονέων”, κα Δ. Τσουκλείδου, Πρόεδρος Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, κος Ι. Ουίλς, Πρόεδρος Εκδρομικού και Περιηγητικού Συλλόγου Αμαρουσίου, “, κα Β. Γεωργοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου “Παναθηναϊκή” για το Μαρούσι και την Πεύκη, κα Μ. Σοφού, Πρόεδρος Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου “Η Αγία Μαρίνα”, κα Μ. Ψευδού, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μέριμνα του Γήρατος, κα Μ. Βλάση, Πρόεδρος Συλλόγου “Αλκυονίδες”, κα Β. Ξενάκη, Πρόεδρος Πολιτιστικού, Εξωραϊστικού, Κοινωφελούς Συλλόγου Πολύδροσου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου “Άγιος Αθανάσιος”. Επίσης η κα Μίκα Ιωαννίδου, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λόμπι  Γυναικών και ο κος Κατζέλης Κων/Νος, Πρώην Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων και μέλη Τ.Ο ΝΔ.