Οι «μάσκες» της δήθεν ακομμάτιστης Τοπικής Αυτοδιοίκησης έπεσαν – Κι ακόμη δεν ήρθαν οι… Αποκριές

0

 

Οι «μάσκες» έπεσαν πριν έρθουν ακόμη οι Αποκριές… Η πολιτική υποκρισία περί δήθεν ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης έμεινε για λίγο μόνο χρόνο «μακιγιαρισμένη, αφού οι κατηγορίες ανάμεσα σε «εκλεκτούς» και «εξαρτώμενους» από διαφόρους κομματικούς χώρους εξαφάνισαν τα «φτιασίδια» της και αποκάλυψαν το αληθινό πρόσωπό της. Εκείνοι που τη μία στιγμή δηλώνουν υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από «χρώματα» και «χρίσματα», την επόμενη ευτελίζουν τον θεσμό, μην μπορώντας να απαλλαγούν από τις κομματικές αγκυλώσεις τους.

Η επιχείρηση «ακομμάτιστη αυτοδιοίκηση», που ξεκίνησε με τους «διθυράμβους» για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές, με δήθεν στόχο να εκλείψουν οι επιρροές του «άκρατου κομματισμού», υποσκάπτεται εν τη γενέσει της.

Για άλλη μια φορά, οι κομματικοί τακτικισμοί και οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις επιχειρούν να ασκήσουν πλήρη έλεγχο πάνω στους Δήμους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Η σήψη και παρακμή του πολιτικού μας συστήματος εισχωρεί βαθιά στο κοινωνικό σώμα, οδηγώντας τους πολίτες σε επικίνδυνες ατραπούς, με θύματα τους ίδιους…

Ωστόσο, οι πολίτες – ψηφοφόροι θα πρέπει να αντισταθούν και να αποδείξουν ότι δεν αποτελούν όργανα για την ικανοποίηση των επιδιώξεων διαφόρων επιτηδείων. Οι πολίτες – ψηφοφόροι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τελικά η δύναμη βρίσκεται στα χέρια τους, αρκεί να μην πέσουν στην παγίδα των παραμορφωτικών χρωματικών φακών, αλλά να κοιτάξουν πέρα από συμφέροντα και μικροπολιτικές, βάζοντας πρώτη προτεραιότητα το όφελος της πόλης τους. Μια πόλη που αξίζουμε, για εμάς και τα παιδιά μας, να είναι φιλική και ανθρώπινη, καθαρή, με ισχυρές διοικητικές και κοινωνικές δομές, που θα μεριμνούν –  με αποτελεσματικότητα και πραγματικό ενδιαφέρον – για τις καθημερινές ανάγκες μας.

Πραγματικοί «άρχοντες» της πόλης είναι οι ίδιοι οι πολίτες της και αυτός που ζητά την ψήφο τους πρέπει να πορεύεται με την αρχή ότι αποστολή του είναι να τους υπηρετεί.

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη,

ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας