Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου σε πειραματικά σχολεία

0

Στο πλαίσιο της «ώρας του δημότη» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη 12 Απριλίου, επανήλθε το θέμα της μετατροπής του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου σε Πειραματικά σχολεία, μετά από την απόφαση που πρόσφατα πήρε το Υπουργείο Παιδείας. Το θέμα επανεκκίνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Δ. Πολυχρονιάδης ο οποίος έκανε λόγο για μια αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου, «με ακραίο αυταρχισμό» που αλλάζει όλο τον οικογενειακό προγραμματισμό και ταυτόχρονα στερεί την ελεύθερη πρόσβαση στα σχολεία της περιοχής. Ο κος Δ. Πολυχρονιάδης ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει ένα ψήφισμα και να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ωστόσο παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου για να αποκαταστήσει την αλήθεια καθώς στα λεγόμενα του κου Δ. Πολυχρονιάδη αφέθηκε να εννοηθεί πως ο κος Δήμαρχος συμφώνησε με την μετατροπή ως μια αναβάθμιση των σχολείων και φανερά ενοχλημένος τόνισε πως «η μισή αλήθεια είναι ψέμμα» . Στην επιστολή που έστειλε προς την Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως, ο κος Θ. Αμπατζόγλου ξεκαθάριζε πως μια τέτοια απόφαση που επηρεάζει την τοπική κοινωνία θα έπρεπε να έχει ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη της ενώ δεν έχει συνυπολογιστεί ούτε η γειτνίαση με το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Τέλος καλούσε το Υπουργείο να διορθώσει την απόφαση και να βρει μια λύση προτείνοντας την απορρόφηση όλων των μαθητών του 1ου Δημοτικού από το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε εκ μέρους των γονέων η κα Σ. Γερουλάνου η οποία μίλησε για τα προβλήματα που θα προκαλέσει αυτή η απόφαση, όπως και η Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος Αντιπολίτευσης και Εκπαιδευτικός κα Κ. Κανάρη η οποία επεσήμανε πως με την μετατροπή αυτή θα αποδυναμωθεί η δυναμική και των άλλων σχολείων της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κος Π. Σαγρής τόνισε πως μια τέτοια αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με σχεδιασμό και όχι από τη μια χρονιά στην άλλη και συμφώνησε πως το βασικότερο είναι να έχουν εξασφαλισμένη την πρόσβασή τους οι μαθητές του Δημοτικού.

Παίρνοντας και πάλι το λόγο ο κος Δήμαρχος ενημέρωσε πως επισκέφθηκε την Υπουργό κα Ν. Κεραμέως μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κα Λ. Κεφαλογιάννη όπου ενημερώθηκαν πως έχουν μέχρι στιγμής γίνει 855 αιτήσεις εγγραφής από τις οποίες σχεδόν οι 600 είναι από Μαρουσιώτες μαθητές ωστόσο παραμένει μεγάλο πρόβλημα στα παιδιά που τελειώνουν το Δημοτικό και η ένταξή τους στο Γυμνάσιο είναι αβέβαιη. Σημειώνεται δε πως οι θέσεις που θα καλυφθούν είναι 72, δηλαδή θα κληρωθεί 1 στους 12 μαθητές. Παραδέχτηκε πως η τοπική κοινωνία αιφνιδιάστηκε και πως δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος. Παράλληλα επεσήμανε πως θα πρέπει να βρεθεί και μια λύση για τη μεταφορά των μαθητών που θα αναγκαστούν να πάνε σε άλλα σχολεία της πόλης.

Στην λογική ενός ψηφίσματος συμφώνησε και ο κος Ν. Γαρδέλης ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να καλυφθούν και τα έξοδα μιας πιθανής νομικής διεκδίκησης.

Τελικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συντάχτηκε το κείμενο ψηφίσματος το οποίο τονίζει πως το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκης της πόλης και τάσσεται ενάντια στην μετατροπή του ενώ καλεί το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του. Το Ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας