Ορκίστηκε νέος Δήμαρχος Αμαρουσίου ο Θ. Αμπατζόγλου και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

0

Θ. Αμπατζόγλου: Με ενότητα, συμπόρευση και αποτελεσματικότητα θα κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια πόλη σύγχρονη και αποτελεσματική, στην υπηρεσία των πολιτών

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, με αισιοδοξία, χαμόγελα και ευχές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων της Τοπικής Κοινωνίας, καθώς και εκατοντάδων πολιτών . Την τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Νικάνωρ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου και o Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Μαρούδας και ιερείς των Ενοριών της πόλης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την εκλογή του στο Δημαρχιακό Αξίωμα.
Αρχικά οι ιερείς όρκισαν τον νέο Δήμαρχο που αναλαμβάνει από Δευτέρα τα καθήκοντά του στη διακυβέρνηση του Δήμου και στη συνέχεια ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που το επιθυμούσαν, ενώ τέλος έγινε και η πολιτική ορκωμοσία όσων Συμβούλων το επέλεξαν.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος και νεος Περιφερειάρχης Αττικής κος Γ. Πατούλης δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του, και στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για το έργο που επιτελέστηκε στο Μαρούσι όλα αυτά τα 13 χρόνια της θητείας του ευχαριστώντας συνεργάτες και εργαζόμενους. Ο κος Γ. Πατούλης δεσμεύτηκε από τη νέα του θέση να συνεχίσει να στηρίζει την πόλη ώστε να πάει ακόμα ψηλότερα και να γίνει μια πόλη πρότυπο «θα είμαι κοντά στην πόλη που με αγάπησε τόσο πολύ και μου το έδειξε με κάθε τρόπο και δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νεοεκλεγής Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου μέσα σε δυνατά χειροκροτήματα. Ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε πως η ημέρα της ορκωμοσίας ήταν ιδιαίτερη και ξεχωριστή καθώς «Αποτελεί το ιδανικό επιστέγασμα μιας δύσκολης αλλά όμορφης συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από 10 μήνες περίπου.
Η σημερινή μέρα είναι η νέα αφετηρία για το ταξίδι της νέας τετραετίας για την πόλη που ζούμε, αγαπάμε και μας ενώνει».
Χαιρετίζοντας την παρουσία των Υπουργών και Γ.Γ. ο κος Δήμαρχος επεσήμανε πως «Κάθε κίνηση προς τα εμπρός προϋποθέτει την συνεργασία του Δήμου και των Υπουργείων. Τα πρώτα δείγματα συνεργασίας εξαιρετικά θετικά και μας δίνουν αισιοδοξία.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Περιφερειάρχη που γνωρίζει το Μαρούσι και αγαπά το Μαρούσι θέτω ήδη 5 μεγάλα θέματα:
1) Διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς
2) Πράξη εφαρμογής Ν. Σωρού
3) Ασφαλτοστρώσεις
4) Γήπεδο
5) Πεζογέφυρα

Ενώπιον σας βρίσκεται μια Νέα Δημοτική Αρχή με συλλογικό όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα που φιλοδοξεί να πραγματώσει με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, με ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία, αγκαλιάζοντας όλους τους πολίτες.
Πρόταγμα και άξονας της φιλοσοφίας μας είναι να καταστεί « ο πολίτης πρωταγωνιστής» . Τον πολίτη, τον δημότη εκφράζουμε. Αυτόν κληθήκαμε με την εντολή σας να υπηρετήσουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, αξιοποιώντας την κρατική χρηματοδότηση, τους κοινοτικούς πόρους και κάθε σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες να βιώνουν μια σύγχρονη, φιλική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά, πρέπει και οι Δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργούν υπεύθυνα και άψογα. Να γίνουν προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απευθυνθώ σε όλο το Προσωπικό του Δήμου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα έχουν κάθε δυνατή συμπαράσταση και καθοδήγηση.
Οι Δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν την καρδιά και τους πνεύμονες, αλλά και την ραχοκοκαλιά θα έλεγα της Δημοτικής λειτουργίας που πρέπει να είναι γρήγορη, φιλική, αποτελεσματική και σύγχρονη. Κάθε υπάλληλος του Δήμου πρέπει να νοιώθει ότι είναι επιτελικό στέλεχος. Να πιστέψει ότι είναι ο ηγέτης και ο πυλώνας του πιο νευραλγικού τομέα του Δήμου. Που ψάχνει να βρει λύση στα προβλήματα και όχι πρόβλημα σε κάθε λύση. Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή τους και στηρίζομαι στην πολύτιμη εμπειρία τους».
Συνεχίζοντας ο κος Θ. Αμπατζόγλου τόνισε πως τα προβλήματα που αναζητούν λύσεις, απαιτούν από όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ξεπερνώντας αντιθέσεις, εγωισμούς και αντιπαλότητες και υπογράμμισε πως
«Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να διαψεύσει και να απογοητεύσει τους Μαρουσιώτες. Γι αυτό υποστηρίζω ότι χρειάζεται ενότητα και συμπόρευση όλων μας. Προσωπικά γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος της συναίνεσης και του διαλόγου αλλά με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.
Απευθύνομαι προς όλους με εντιμότητα και καθαρό λόγο. Όλοι μαζί καταγράφουμε, ακούμε, δουλεύουμε, παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε την πόλη.
1) Η μάχη της καθημερινότητας σε όλες τις γειτονιές.
Η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, τα όμβρια, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση, το Σχέδιο πόλης, τα σχολεία μας.
2) Η συνεργασία και η συμμετοχή των ενεργών πολιτών.
Η αναβάθμιση της Δημόσιας Διαβούλευσης και η γραμμή Δημότη.
3) Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.
Με συνεχή αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και της κοινωνικής πολιτικής.
4) Ο πολιτισμός και ο Αθλητισμός που είναι βασικές προτεραιότητες.
5) Ο λόγος της Νέας Γενιάς και η δημιουργία Συμβουλίου Νέων.
6) Το πράσινο και το περιβάλλον που θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος για τη Νέα Διοίκηση.
7) Η ασφάλεια του πολίτη που είναι κεντρικό ζήτημα για όλους μας.
8) Η πολιτική προστασία.
9) Η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου και των γειτονιών.
10) Η τόνωση της αγοράς, της μικρής επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της απασχόλησης.
Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και οφείλουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρηστά. Με τους εργαζόμενους του Δήμου στο πλευρό μας γιατί μαζί τους θα υπηρετήσουμε τον πολίτη».
Ο νέος Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του με ευχαριστίες και ευχές για τη νέα θητεία που μόλις ξεκινά «Είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με πίστεψαν και με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Είμαι ευγνώμων σε όσους στελέχωσαν τις γραμμές μας από την πρώτη ώρα. Τους εθελοντές που δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά. Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους όσους πύκνωσαν τις γραμμές μας στην πορεία και σήμερα συμπορευόμαστε. Ανοίγουμε τις πόρτες, ξεπερνάμε τις προεκλογικές αντιθέσεις, συνεργαζόμαστε, γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέρον της πόλης. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας. Καλή αρχή για το Μαρούσι μας, το Μαρούσι της Νέας εποχής που μόλις ανέτειλε».


Παραβρέθηκαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, οι Γενικοί γραμματείς των Υπουργείων, Δικαιοσύνης κ. Πάνος Αλεξανδρής, του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ανάπτυξης κ. Πελοπίδας Καλλίρης, του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, η Γ. Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα, οι Δήμαρχοι, Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, Λυκόβρυσης – Πεύκης κ.Τάσος Μαυρίδης, Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος, Πεντέλης κα Δήμητρα Κεχαγιά, Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Β4 ΝΔ κ. Σπύρος Αβραμάκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής ΝΔ Αμαρουσίου κ. Χρήστος Μπελεγράτης και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης.

Αρχοντούλα Αναστασοπούλου