Πανηγυρίζει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Αμαρουσίου

0

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020, παραμονή της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ευόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο και τη δράση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κατά τα δύσκολα και πέτρινα χρόνια της σκλαβιάς, στα θεμέλια που έθεσε ο ίδιος για την ελευθερία του Γένους, διδάσκοντας Χριστό και Ελλάδα σε κάθε πόλη και χωριό του υπόδουλου έθνους μας, καθώς και στην πίστη του Αγίου προς τον Θεό, η οποία υπήρξε το κίνητρο για όλη αυτή την πορεία στην επίγεια ζωή του, και η οποία τον οδήγησε στο να λάβει τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου για τον Χριστό.

Στο τέλος του Εσπερινού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για την οργάνωση της πανηγύρεως, καθώς και τον πιστό λαό του Θεού με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Στράτο Σιμόπουλο, οι οποίοι δια της παρουσίας τους ζήτησαν τις πρεσβείες του Αγίου ολόκληρης της Ρωμιοσύνης.

Σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου το προγραμμα έχει ως εξής:

* Ώρα 7:00 – Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος,

του επιχωρίου Μητροπολίτου Αμαρουσίου Κηφισίας & Ωρωπού κ. Κυρίλλου

* Ώρα 19:00 – Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου

Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου

* Ώρα 19:30 – Παράκληση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Θα τεθεί προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, τεμάχιο Ιερού Λειψάνου

του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού & Ισαποστόλου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας