Παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος από Δημοτικός Σύμβουλος – Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του;

0

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Απριλίου έγινε γνωστή η παραίτηση του κου Κων. Τσαγκαρόπουλου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Αμαρουσίου. Σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κο Θ. Αμπατζόγλου, σε φιλικό κλίμα, αφού τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, και τον διαβεβαίωσε πως η στήριξή του στο έργο του θα συνεχιστεί αδιάληπτα, του παρέδωσε την επιστολή παραίτησης.

Ο κος Κ. Τσαγκαρόπουλος, δοκίμασε για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και έλαβε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, γεγονός που αποδεικνύει την τεράστια αποδοχή που απολαμβάνει από τους συμπολίτες του. Και πως δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο συγκροτημένο και εργατικό, με ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο του και την μαρουσιώτικη κοινωνία, άνθρωπο της δράσης και της προσφοράς.

Ωστόσο όπως σημειώνει στην επιστολή παραίτησής του, λόγοι υγείας του υπαγορεύουν να απομακρυνθεί από την πολιτική, τουλάχιστον προσωρινά. Άλλωστε η θέση του ως Διοικητής του ΝΑΤ, είναι εξαιρετικά απαιτητική και μεγάλης ευθύνης. Μάλιστα πρόσφατα ο Υπουργός Εργασίας κος Κ. Χατζηδάκης τον συνεχάρη για την αποτελεσματικότητά του σε μόλις ένα χρόνο θητείας. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο κος Χατζηδάκης μετά την επίσκεψή του στο ΝΑΤ δήλωσε «Μηδενίστηκαν οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις στο ΝΑΤ! Πέρσι τέτοιο καιρό φαινόταν απίστευτο, διότι το ΝΑΤ ήταν μια από τις περιπτώσεις με τις περισσότερες αναλογικά εκκρεμείς συντάξεις.

Όταν είχα επισκεφτεί το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο πριν από περίπου ένα χρόνο η κατάσταση ήταν απελπιστική: Οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις είχαν φτάσει τις 3.100 τον Φεβρουάριο 2021. Και εκδίδονταν μετά από 4-5 χρόνια! Ενώ η μηχανοργάνωση δεν είχε προχωρήσει, παρά τις κάποιες εξαιρέσεις (πχ σύγχρονοι servers).

Σήμερα που επισκέφτηκα για τρίτη φορά το ΝΑΤ τα πράγματα έχουν αλλάξει: Οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις, όπως σημείωσα, έχουν μηδενιστεί (απομένουν μόλις 12). Κι οι εργαζόμενοι έχουν καταφέρει να εκδίδουν νέες συντάξεις εντός των 90 ημερών! Πλέον όλο το βάρος ρίχνεται στην οριστική εξάλειψη και του στοκ των εκκρεμών επικουρικών που σήμερα ανέρχονται σε 831, αλλά και των εφάπαξ που σήμερα ανέρχονται σε 345. Στόχος της Διοίκησης του ΝΑΤ και του προέδρου του Κ. Τσαγκαρόπουλου είναι το σύνολο των εκκρεμοτήτων να έχει εκκαθαριστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όλα αυτά δεν τα πετύχαμε ούτε με μαντζούνια ούτε με προσευχές. Η πρόοδος αυτή σημειώθηκε έπειτα από την καλύτερη αξιοποίηση αλλά και κινητροδότηση του ανθρώπινου δυναμικού, την διαλειτουργικότητα των συστημάτων του ΝΑΤ με εκείνα του Υπουργείου Ναυτιλίας, την καλύτερη εσωτερική οργάνωση αλλά και τον έλεγχο της αποδοτικότητας όσων εμπλέκονται στη διαδικασία απονομής. Με οργάνωση, στοχοθεσία και επιμονή ακόμα και εκείνες οι μάχες που μέχρι χθες θεωρούνταν χαμένες σήμερα κερδίζονται.

Κι έτσι θα συνεχίσουμε!»

Καθώς λοιπόν στην επιστολή παραίτησής του ο κος Κ. Τσαγκαρόπουλος δηλώνει απερίφραστα την στήριξή του στον Δήμαρχο κο Θ. Αμπατζόγλου και τονίζει πως είναι πρόθυμος να συνδράμει την τοπική κοινωνία είμαστε εν αναμονή των επόμενων κινήσεών του που σίγουρα θα είναι προς όφελος και για βοήθεια των συμπολιτών του.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου με τη σειρά του δήλωσε:

«Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, είναι ένας εξαίρετος νομικός και η προσφορά του στο Δήμο μας, πέρα από επιστημονική είναι ήθους και συνέπειας. Η παραίτησή του είναι πράξη ευθύνης καθώς ο Κωνσταντίνος υπήρξε ενεργός Δημοτικός Σύμβουλος και σε καμία περίπτωση δεν αρκέστηκε σε μία κοινότυπη παρουσία.  Ο συνολικός φόρτος εργασίας και ιδιαιτέρως τα  καθήκοντά του από τη θέση του Προέδρου του ΝΑΤ, όπου και εκεί καταγράφει επιτυχίες, τον υποχρεώνουν δυστυχώς να επιλέξει. Ωστόσο είναι δίπλα μας και σε κάθε περίπτωση παραμένει ένας αξιόμαχος ενεργός Μαρουσιώτης πολίτης που δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την πόλη που αγαπάει και παράλληλα για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος της πατρίδας μας».

Τέλος αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ορκιστεί νέος Δημοτικός Σύμβουλος ο πρώτος επιλαχών κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές που είναι ο κος Γ. Ζήκος.

Παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την επιστολή παραίτησης.

 

Μαρούσι, 26-4-2022

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

Φίλε Θοδωρή,

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε μαζί μια πορεία που στόχο είχε με εσένα Δήμαρχο Αμαρουσίου να γίνει «ο πολίτης πρωταγωνιστής».

Η επιτυχία σου αλλά και η προσφορά σου από τη θέση του Δημάρχου ήταν δεδομένες, καθώς λόγω της μακρόχρονης οικογενειακής και προσωπικής φιλίας μας αλλά και της συνεργασίας μας  από διάφορα μετερίζια, ήμουν σε θέση να γνωρίζω την αξιοζήλευτη εμπειρία σου και την αποτελεσματικότητά σου.

Ένα από τα πολλά κοινά μας στοιχεία ήταν και παραμένει η αγάπη μας για το Μαρούσι. Αυτός είναι ο τόπος που κατοικώ και εργάζομαι αλλά και ο τόπος στον οποίο έζησα όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής μου και έτσι εύλογα έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

Τα παραπάνω, μαζί με την ανάγκη για βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής μας ήταν τα κίνητρα που με ώθησαν και αποδέχθηκα αμέσως την τιμητική σου πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής μας παράταξης.

Ίσως αυτό να ήταν και ένα από τα στοιχεία που διέγνωσαν στο πρόσωπο μου οι εκατοντάδες συμπολιτών μας, που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο Αμαρουσίου ήδη από την πρώτη συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές.

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως δημοτικού συμβούλου η Ελληνική Κυβέρνηση με διόρισε στη θέση του Α΄ Υποδιοικητή ΕΦΚΑ με αποστολή να εισφέρω στον τομέα ευθύνης μου τις εξειδικευμένες γνώσεις μου στην κοινωνική ασφάλιση. Αποστολή ύψιστης σημασίας για την πατρίδα μας, καθώς θα συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων στο ασφαλιστικό μας σύστημα.

Η δουλειά, οι αγώνες και η αποτελεσματικότητα που επέδειξα στο πλαίσιο αυτής της αποστολής αναγνωρίστηκαν, δικαιώθηκαν και με οδήγησαν στο «τιμόνι» του ΝΑΤ, το οποίο ήδη, στον πρώτο χρόνο διοίκησης μου, αναδείχθηκε πρωταθλητής στην αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων με ποσοστό μείωσης 78%.

Εξαιτίας αυτών των καθηκόντων, σε όλο αυτό το διάστημα δεν ανέλαβα κάποιο άλλο ρόλο στο Δήμο μας πλην του σημαντικού ρόλου του Δημοτικού Συμβούλου, κάτι που και ο ίδιος σου είχα ζητήσει. Γνωρίζεις άλλωστε πολύ καλά ότι όταν αναλαμβάνω κάποια αποστολή θέλω και καταθέτω το 100%.

Ως δημοτικός σύμβουλος και παρά τις λοιπές υποχρεώσεις μου άσκησα μέχρι και σήμερα με συνέπεια τα καθήκοντα μου, εισέφερα όπου κρίθηκε αναγκαίο τις ειδικές γνώσεις και την εμπειρία μου και προσπάθησα με απόλυτο σεβασμό και σε συνεργασία με τους συναδέλφους όλων των παρατάξεων να συμβάλλω στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου συμμετέχοντας στο σύνολο σχεδόν των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα στάθηκα δίπλα στις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες που ζήτησαν την παρέμβασή μου, ιδίως στην περιοχή του Ψαλιδίου και του Αγίου Νικολάου με ενεργή συμμετοχή και συμβολή στην  επεξεργασία προτάσεων.

Ο συνδυασμός όμως όλων των ανωτέρω μαζί με τρέχουσες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις μου φαίνεται ότι ήταν η αιτία να αντιμετωπίσω προ ολίγων ημερών μια περιπέτεια υγείας, η οποία απαιτεί προσωρινά να μειώσω «ρυθμούς».

Αυτός είναι ο λόγος που με υποχρεώνει να βάλω μια άνω τελεία στην ενασχόληση μου με τον Δήμο μας και να υποβάλλω με την παρούσα την παραίτηση μου από τα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβούλου.

Προφανώς θα συνεχίσω να στηρίζω με συνέπεια τις προσπάθειες σου ως Δημάρχου Αμαρουσίου και να είμαι πάντα δίπλα σου, όπως και όποτε με χρειαστείς τόσο σε αυτήν όσο και στις επόμενες θητείες σου.

Όμοια θα συνεχίσω  να είμαι δίπλα σε κάθε Μαρουσιώτισσα και κάθε Μαρουσιώτη που τυχόν χρειαστεί τη συνδρομή μου με οποιονδήποτε τρόπο.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η κοινωνική δράση και η ενεργή συμμετοχή στην επεξεργασία προτάσεων για τα ζητήματα, που απασχολούν το Μαρούσι μας δεν εξαρτάται από θέσεις και αξιώματα.

Φαίνεται ότι η καρδιά μου, ακόμα κι αν προσωρινά χτυπά άρρυθμα, θα συνεχίσει να χτυπά δυνατά για το Μαρούσι μας.

 

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Α. Τσαγκαρόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας