ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ.: Χαρτογράφηση αδέσποτων γατιών

0
Στις γειτονιές του Δήμου μας, όπως και στις γειτονιές σχεδόν όλης της χώρας, βλέπουμε καθημερινά γύρω μας τα αδέσποτα γατάκια συνεχώς να αυξάνονται και δυστυχώς να ταλαιπωρούνται αναζητώντας τροφή και προστασία με μοναδικό αποκούμπι τους τις πράξεις των απλών ανθρώπων αλλά και των εθελοντικών φιλοζωικών ομάδων που συγκροτούνται για τη φροντίδα των αδεσπότων.
Ο Περιβαλλοντικος, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός σύλλογος θα επιχειρήσει να  «χαρτογραφήσει» όλα τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου το επόμενο διάστημα .
Στόχος είναι η αποτύπωση στο χάρτη των γατοαποικιων για την τοποθέτηση ταιστρων και ποτιστρων καθώς επίσης και η μέτρηση πυκνότητας (ζώα/ χιλιόμετρο) για τον καθορισμό του πληθυσμού και στοχευμένες παρεμβάσεις (μικροτσιπ, εξετάσεις αίματος, στειρώσεις, εμβολιασμοί, θεραπείες) σε περιοχές υψηλής συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων.
Μέτα το πέρας της αποτύπωσης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διαβούλευση ζωόφιλων του συλλόγου με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις για τις στειρώσεις και τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

Όσοι ζωόφιλοι επιθυμούν να συμβάλλουν, απλά πρέπει να φωτογραφίσουν  αδέσποτα γατάκια στις γατοαποικιες που έχουν δημιουργηθεί στη γειτονιά τους και να στέλνουν στο [email protected] τη φωτογραφία μαζί με την διεύθυνση που εντοπισαν τα ζωάκια. 
Η πρόεδρος                                                ο Γ. Γραμματεας
Μαριάννα Ζερβακη.                                Ιωαννιδης Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας