Πλήθος πιστών στην Περιφορά της Ι.Εικόνας Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στην Πλατεία της Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι

0

Πανηγυρικός και λαμπρός ήταν ο φετινός εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο ομώνυμο παρεκκλήσι της πλατείας Αγίας Λαύρας. Το ιστορικό και γραφικό εκκλησάκι του Αμαρουσίου που μετρά αιώνες μέσα στο χρόνο, κατακλύστηκε από πιστούς που ευλαβικά τίμησαν την ημέρα της εορτής του.

Μετά από δυο χρόνια περιορισμών που δε επέτρεπαν τον συνωστισμό και τους εορτασμούς με πολύ κόσμο, πλέον αν και με μέτρα προστασίας ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε κανονικά.  Παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και πιστών, το βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου τελέστηκε και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας γύρω από την Πλατεία.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος ναού προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης,  τακτικός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και έλαβαν μέρος ο  Πρωτοπρεσβύτερος και Προϊστάμενος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου Χρήστος Μαρούδας, ο παν. εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου π. Τιμόθεος Κατάρας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Ματρώνας π. Γεώργιος Κωστής.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αντάλλαξε ευχές με τους πατέρες της Εκκλησίας και τους παρευρισκομένους πιστούς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ειδικό συμβολισμό της εορτής.

Στον εορτασμό του παρεκκλησίου της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Ρώτας, Ευάγγελος Κάββαλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης,  Γιάννης Νικολαράκος, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Κων/νος Αντωνόπουλος, καθώς και φορείς της πόλης του Αμαρουσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας