Στην Κωνσταντινούπολη μετά την άλωση- Η αρχιτεκτονική και οι τέχνες των Ελληνορθόδοξων

0

 Μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση από το Σύλλογο Μικρασιατών Κωνσταντινοπολιτών Αμαρουσίου Αττικής- Ιωάννης Βατάτζης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου η εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Κωνσταντινοπολιτών Αμαρουσίου Αττικής- «Ιωάννης Βατάτζης».Την εκδήλωση προλογισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Αντώνης θεοδωρακοπουλος, καλωσόρισε το κοινό και τους ευχαρίστησε θερμά για τόσο αθρόα συμμετοχή και ανταπόκρισή τους.

Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την πολύ επιτυχημένη και διαφωτιστική ομιλία του Επίκουρου καθηγητή Βυζαντινής αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ κου Γεωργίου Παλλη με θέμα “Στην Κωνσταντινούπολη μετά την άλωση- Η αρχιτεκτονική και οι τέχνες των Ελληνορθόδοξων».

Ακολούθησαν ήχοι και μουσικές παράδοσης από το εξαίσιο μουσικό σχήμα Ηχαγωγός του Πατρός Χρήστου και πολυμελή χορωδία που ερμήνευσαν τραγούδια και κάλαντα από τη Μικρά Ασία. Με το ταλέντο, τις φωνές τους και τη μουσική κατάφεραν να ταξιδέψουν το κοινό στις αλησμόνητες πατρίδες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γεώργιος Πατουλης, ο αντιπεριφεριαρχης Αττικής κος Γεώργιος Καραμέρος, ο τέως δήμαρχος Αμαρουσίου κος Χρηστος Βλάχος, οι υποψήφιοι δημαρχοι Αμαρουσίου κ.κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και Γιάννης Νικολαράκος (πρόεδρος του ΕΣΑ), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Παναγιώτης Βραχνός, οι δημοτικοι σύμβουλοι

κ.κ. Τσιπουράκης Στέφανος, Γαρδέλης Επαμ., Χαλιώτη Ρένα, Βλάχου Σταματάκη Ελένη, ο πρόεδρος της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας κος Χρήστος Μπελεγράτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων κα Μπογδάνου Ρουλα, η πρόεδρος του εξωραιστικου Συλλόγου κα Τσουκλείδου Δήμητρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Ελευθερίου κος Θανάσης Νησιώτης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατων Μελισσίων ¨Νέα Ροδώνη» κος Χρήστος Κάζος. Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους για την παρουσία τους και εύχεται χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

 

Αρχοντούλα Αναστασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας