Προχωράει από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της περιοχής του Mall

0

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 1η Οκτωβρίου ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου ενημέρωσε το Σώμα πως η γραπτή γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα ειπώθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση για διαγραφή μιας μεγάλης οφειλής του Δήμου, μεταβίβαση της κυριότητας της έκτασης των 25 στρεμμάτων στο Δήμο, και η  τακτοποίηση των ιδιοκτησιών που είναι σε εκρεμμότητα.

Αντιδράσεις και πάλι ακούστηκαν από την πλεύρα της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Γ. Καραμέρος αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στη συνάντηση του κου Δημάρχου με τον Υφυπουργό κο Οικονόμου και επανέλαβε πως ο Δήμος με αυτή τη συμφωνία υποχωρεί πολύ από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2016.

Ο κος Ε. Γαρδέλης χαρακτήρισε τη γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ ως μπακαλόχαρτο και σμείωσε πως αυτή τη στιγμή η Εθνική Τράπεζα βγάζει τα κόκκινα δάνεια προς πώληση προτείνοντας να δώσει η Lamda τα 27 εκατομύρια και να διαπραγματευτεί ο Δήμος με την Τράπεζα.

Την άποψη πως η Δημοτική Αρχή πανηγυρίζει τη νομιμοποίηση του μεγαλύτερου αυθαιρέτου εξέφρασε ο κος Θ. Φωτόπουλος.

Στην τοποθέτησή της η κα Μ. Διακολιού ανάμεσα σε όσα είπε ανέφερε πως δεν έχει ακόμα εξεταστεί η νομιμότητα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ούτε των χώρων στάθμευσης κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί για το Δήμο.

Στην σκληρή τοποθέτησή του ο κος Λ. Μαγιάκης τόνισε για άλλη μια φορά πως με αυτή τη συμφωνία δεν λαμβάνεται υπόψην η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, πως η εταιρία θα έπρεπε να δώσει στο Δήμο πολύ περισσότερα και πως παρουσιάζεται στο δήμο ένα πλαστό δίλημμα, καθώς ο Δήμος έχει αυτή τη στιγμή στο ταμείο του τα χρήματα για να αποπληρώσει ένα δάνειο.

Για ασύλυπτο αγώνα ψεύδους και παραπληροφόρησης για μια σκανδαλώδη συμφωνία έκανε λόγο ο κος Δ. Πολυχρονιάδης.

Άμεση και σε σκληρό τόνο ήταν η απάντηση από τον κο Δήμαρχο ο οποίος τόνισε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει το ψέμμα και τη διαστρεύλωση να ακούγονται «ποτέ δεν είπαμε πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τακτοποίηση του Mall. Είναι ντροπή σας να το λέτε αυτό. Τη γλώσσα της προπαγάνδας την ξέρουμε και μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε».

Ένταση όμως προκλήθηκε και αργότερα όταν ο κος Λ. Μαγιάκης δήλωσε πως με αυτήν την συμφωνία ξεπλένεται η πολιτική Τζανίκου.

Η απάντηση ήρθε σε έντονο τόνο από τον Αντιδήμαρχο κο Κ. Ρώτα ο οποίος τον κάλεσε να ανακαλέσει ωστόσο όμως ο κος Λ. Μαγιάκης αρνήθηκε να πάρει πίσω όσα είπε.

Κλείνοντας την ενημέρωση ο κος Δήμαρχος επεσήμανε πως η διαδικασία από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ προχωράει για να γίνει νόμος, στην πορεία αυτή ο Δήμος θα το παρακολουθεί στενά και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφύγει ή να παρέμβει.

Ο κος Θ. Αμπατζόγλου σημείωσε πως η αντιπολίτευση επανέρχεται μονότονα με τα ίδια επιχειρήματα και τόνισε πως «δεν είναι ώρα για θριάμβους, ούτε και γκρίνια», επεσήμανε πως ο Δήμος δεν πρέπει να χάσει αυτήν την ευκαιρία, η περιοχή να συνεχίσει να βρίσκεται σε εκρεμμότητα και να παραμένει το βάρος 27 εκατομμυρίων και έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας πως «αυτό που με ενδιαφέρει είναι να τακτοποιήσω τα του Δήμου μου, ο κόσμος θα μας κρίνει γι΄αυτό».