Πρόεδρος ΔΗΜ. ΤΟ. ΝΔ. Αμαρουσίου Χρήστος Μπελεγράτης «Επιβάλλεται ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση από όλους, πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων και πρωτίστως ατομική και συλλογική ευθύνη»

0

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ Αμαρουσίου κος Χρήστος Μπελεγράτης, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δύσκολη και απαιτητική πραγματικότητα που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, απηύθυνε μήνυμα προς τους συμπολίτες του μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωσή του. Κάνοντας ταυτόχρονα έναν απολογισμό των όσων έχουν γίνει όλο το τελευταίο διάστημα, αξιολογεί την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα, καλεί τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και κλείνοντας, λίγο πριν τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, εκφράζει την πεποίθηση και την αισιοδοξία πως σύντομα θα ξεπεράσουμε και αυτήν τη δοκιμασία. Η επιστολή του κου Χ. Μπελεγράτη έχει ως εξής:

Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες,

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown,  έχει αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της στο Μαρούσι.

Στις εκδηλώσεις μας υπήρχε ενημέρωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις από  τον Πρόεδρό της, αλλά και από τους Υπουργούς και  τους Βουλευτές.

Αισθανόμενος, ως Πρόεδρος, της Δ.Η.Μ.ΤΟ. την ανάγκη και την υποχρέωση, επέλεξα να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω του Τύπου και συνοπτικά να σας υπενθυμίσω τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων ημερών που έλυσε θετικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας .

Η Κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός μας, έως αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουν την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πήραμε τα εύσημα από την Ευρώπη.

Ήδη,  αντιμετωπίζουμε, όμως και το δεύτερο σφοδρό κύμα του ιού και απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους. Ο ιός, όπως επισήμανε ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας, έχει αρχίσει να κινείται πολύ επιθετικά, ενώ φαίνεται να έχει αυξηθεί πολύ η μεταδοτικότητα του. Υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων των διασωληνωμένων και των θανάτων και η χώρα τέθηκε σε δεύτερο καθολικό lockdown.

Στόχος είναι να προληφθούν τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μη φτάσει το σύστημα υγείας στα όρια του. Να αντιστραφούν οι αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουν οι επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε  κανονικές γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές.

Επιβάλλεται ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση από όλους πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων και πρωτίστως ατομική και συλλογική ευθύνη. ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

Η κατάσταση, όπως, τόνισε ο πρωθυπουργός μας είναι δύσκολη και  απαιτείται ευλαβική τήρηση των μέτρων για να μειωθούν τα κρούσματα και να σωθούν ζωές.

Δυστυχώς, η αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ανεύθυνους  λαϊκισμούς δεν στρέφονται εναντίον της Κυβέρνησης, αλλά εναντίον του Ε.Σ.Υ του ανθρώπινου δυναμικού του και των συνανθρώπων μας. Η κριτική τους είναι άδικη κι επικίνδυνη.

Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Μιλούν οι αριθμοί με :

–    Τους επαγγελματίες υγείας από 88690 που ήταν το Σεπτέμβριο του 2019 να φτάσουν τον Σεπτέμβριο του 2020 σε 100.984.

–   Τις ΜΕΘ από 557 που ήταν τον Ιούνιο του 2019 να έχουν φτάσει σήμερα στις 1204 σε όλη τη χώρα και θα προστεθούν άλλες 234 μέχρι το τέλος του έτους.

–    Τις κλίνες covid-19 σε όλη τη χώρα να φτάνουν σήμερα τον αριθμό 4.590

–  Τη συνεισφορά της πρωτοβάθμιας φροντίδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας να υπάρχουν 224 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Κέντρα covid.

–   Τον Μάρτιο γίνονταν καθημερινά 982 τεστ, τον Αύγουστο 11.366  και το Νοέμβριο 22.492 κατά μέσο όρο ημερησίως.

–   Τις ομάδες του ΕΟΔΥ να έχουν πραγματοποιήσει 13.500 αποστολές σε όλη την Ελλάδα και να έχουν πραγματοποιήσει 450.000 τεστ.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κόκκινο καθώς υπάρχει μεγάλη  διασπορά στην τοπική κοινωνία, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με μεγάλη προσοχή, έχουν αναπτυχθεί νέες Μ.Ε.Θ. και ζητήθηκε η συμβολή πολλών ιδιωτικών κλινικών.

Μαρουσιώτες και Μαρουσιώτες,

Όπως,  ανέφερε ο Πρωθυπουργός μας στη Βουλή, αν όλοι γυρίζαμε το χρόνο πίσω θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα. Έπρεπε να ισορροπήσουμε, όμως, όπως όλες οι χώρες στην ΕΕ, ανάμεσα σε δύο παράλληλες, αλλά και συχνά αντίθετες ανάγκες, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Όσον αφορά το εμβόλιο και την αποτελεσματικότητά του τα νέα είναι  ενθαρρυντικά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εξασφαλίσει 1,1 δισεκατομμύρια δόσεις από τα σκευάσματα που βρίσκονται στην τελική φάση. Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του covid 19 και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021.  Σε κάθε περίπτωση οι συμφωνίες που έγιναν μας δίνουν τη δυνατότητα ενός  ασφαλούς εμβολίου.

     Η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντάς το σαν δημόσιο αγαθό θα το διαθέσει δωρεάν σε όλους. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε από το Βήμα της Βουλής όλα τα κόμματα να στείλουν εκπρόσωπό τους στην Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού η οποία θα καταρτίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Ο εμβολιασμός θα γίνει από ειδικές δομές από την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στην Παιδεία. Η κινητικότητα των γονέων, των δασκάλων και του προσωπικού των σχολείων έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση και επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού και εφαρμόστηκε  το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης ήταν δύσκολη διότι υπήρξε τεχνικό σφάλμα ενός από τα Data Center της εταιρείας Cisco στο Λονδίνο που στηρίζει το πρόγραμμα. Ένα πρόβλημα  Πανευρωπαϊκό που ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πάντα ενεργεί, έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση, αγνοώντας στη συνέχεια την ανακοίνωση της εταιρείας που ενημέρωσε ότι εργάζεται εντατικά για να λύσει το πρόβλημα στην Ευρώπη.

Επισημαίνεται πως η τηλεκπαίδευση, ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα, υλοποιήθηκε στη χώρα μας σε χρόνο ρεκόρ εν μέσω πανδημίας και κόντρα στις αντιξοότητες και αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα, συνέβαλε δε καθοριστικά στη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας. Στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας λειτουργούν 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις. Υπήρξαν πάνω από 39.800 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων και πάνω από 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο Παιδείας σε σύντομo χρονικό διάστημα πέτυχε:

  1. Αναβάθμιση δημοσίου δικτύου και πλατφόρμας ΠΣΔ, e-class, σύγχρονης και νέας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
  2. Συνεργασία Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και Cisco δίχως χρέωση προς το δημόσιο.
  3. Μηδενική χρέωση δεδομένων που χρησιμοποιεί το Υπουργείο από παρόχους: Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet.
  4. Ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων με σχεδόν 90.000 φορητές συσκευές (tablet και laptop).
  5. Δημιουργία σειράς μαθημάτων εκπαιδευτικής τηλεόρασης για μαθητές δημοτικού.
  6. Επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το εγχείρημα της μαζικής εκπαίδευσης είναι τεράστιο και πρωτοφανές για τη χώρα μας με συμμετοχή 1,6 εκατομμυρίων συμμετεχόντων και το ζητούμενο είναι να βελτιώνεται διαρκώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να διατηρείται η επαφή του μαθητή με τον δάσκαλό του και τους συμμαθητές του, βοηθώντας  και εξοικειώνοντας τα παιδιά μας με τις νέες τεχνολογίες.

Αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου προστρέχω στο μήνυμα του Πρωθυπουργού που τόνισε «ότι οι αγώνες του λαού μας για την ελευθερία και δημοκρατία απαιτούν ειδικά σε συνθήκες πανδημίας να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο. Η απόφαση να μη γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορείες επιβάλλεται για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μόνο. Είναι αδιανόητο κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών.

Όπως διαφορετικά γιορτάσαμε το Πάσχα, την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, χωρίς παρελάσεις, έτσι διαφορετικά θα τιμήσουμε και αυτή τη σημαντική για τη δημοκρατία μας επέτειο, ας επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα στην πιο  κρίσιμη ώρα της μάχης».

Δυστυχώς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης την ώρα που απαιτούνται, σοβαρότητα, κοινωνική ευθύνη και εποικοδομητικές προτάσεις δείχνουν να ποντάρουν στην αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας με σενάρια υγειονομικής και οικονομικής καταστροφής. Για ακόμα μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριφέρεται ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως ένα μικρό περιθωριακό κόμμα.

Μας απασχολεί η τουρκική παραβατικότητα που συνεχίζεται με τον γνωστό τρόπο, την νέα navtex για την περίοδο 11 έως 23 Νοεμβρίου και είναι παράνομη καθώς εκδίδεται από σταθμό που δεν έχει αρμοδιότητα στην περιοχή και επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα καταδικάζει την προκλητική αυτή συμπεριφορά η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη navtex. Υπέβαλε δε διάβημα διαμαρτυρίας προς την τούρκικη πλευρά και προχώρησε σε ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη παράνομη συμπεριφορά της Άγκυρας που παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας και υπονομεύει την Ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Όπως  αναφέρει η έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών τα όρια των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, όπως και τα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ καθορισμένα εδώ και χρόνια στη βάση του συμβατικού και του εθιμικού Διεθνούς Δικαίου και ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ.

Η Ελλάδα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, τους εταίρους της, (Η.Π.Α και Ε.Ε.) για τις τουρκικές παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις. Σημειώνεται ότι το 2020 έχουν πραγματοποιηθεί, 368 υπερπτήσεις, έναντι 147 την προηγούμενη χρονιά.

Για το ενδεχόμενο κυρώσεων από την Ε.Ε., τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου, τονίζουν ξεκάθαρα, ότι εφόσον  συνεχίζεται η συμπεριφορά της παραβατικότητας, το θέμα των κυρώσεων θα εξεταστεί στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, στα κατεχόμενα, Βαρόσια της Κύπρου, αποτελεί μια  πρωτοφανή πρόκληση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ενέργεια αυτή προστίθεται στη συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και αναμένουμε να συζητηθεί ενδελεχώς στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αποτιμώντας τα οφέλη της επίσκεψης του Πρωθυπουργού μας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, της σημαντικότερης των τελευταίων ετών, όπου συναντήθηκε με τον διάδοχο του θρόνου, σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, αντιλαμβανόμαστε πως σηματοδότησε την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών μας, πως μετέτρεψε τη διμερή σχέση μας σε στρατηγική εταιρική σχέση  και θα αποτυπωθεί και στο χαρτί. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναδείχθηκαν σε ένα σημαντικότατο επενδυτή στην Ελλάδα, από τις χώρες του Κόλπου, σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οικονομικής συνεργασίας, αγροτοβιομηχανίας, κτηνοτροφίας, υδατοκαλλιέργειας, τουρισμού, ενέργειας και μεταφορών.

Στο ερώτημα τι περιμένει η Ελλάδα μετά την εκλογή του νέου προέδρου στις ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν,  απαντάμε πως προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, καθώς και στην περαιτέρω ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα παρακολουθεί πάρα πολύ στενά κι από κοντά τις εξελίξεις της μετάβασης της εξουσίας στις ΗΠΑ, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Επιτέλους, η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού είναι πραγματικότητα. Έγινε το πρώτο βήμα, για την κατασκευή δικαστικού σωφρονιστικού καταστήματος Αθηνών, στον Ασπρόπυργο, σε αντικατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Η κατασκευή του, θα γίνει με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων, θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής του εντός του 2022.

Για την οικονομία, η 8η έκθεση αξιολόγησης των Θεσμών, αναγνωρίζει την έγκαιρη και υπεύθυνη στάση που κράτησε η κυβέρνηση, απέναντι σε οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Επιβεβαιώνει την ταχύτητα λήψης και την επάρκεια των οικονομικών μέτρων στήριξης, νοικοκυριών και επιχειρήσεων συνολικού ύψους 24 δις. ευρώ για το 2020.

Για το μεταναστευτικό που ταλανίζει την Πατρίδα μας και στη μεγάλη συζήτηση των ασυνόδευτων ανηλίκων, κατά την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, ο Πρωθυπουργός μας, ανέφερε ότι στην Ελλάδα έγινε πολύ σημαντική δουλειά, για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών. Η Ελλάδα, άδειασε το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και τα κρατητήρια από ασυνόδευτους  ανηλίκους, αύξησε κατά 36% τις θέσεις σε δομές φιλοξενίας και κατάφερε να γίνει μετεγκατάσταση 460 ασυνόδευτων  και 846 σοβαρά αρρώστων παιδιών, με τα μέλη των οικογενειών τους, σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φίλες και Φίλοι,

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης Αμαρουσίου ευχόμαστε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στα μέλη της Κυβέρνησης, υγεία  και δύναμη για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜ. ΤΟ ΝΔ Αμαρουσίου εύχονται σε όλους

Καλές Γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!                              

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Χρήστος Μπελεγράτης

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας