Πρωτοφανής εμπρησμός οχημάτων σε γειτονιές του Αμαρουσίου

0

Πρωτοφανή περιστατικά έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής Αγ. Νικολάου στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου. Άγνωστοι πυρπόλησαν και έκαψαν σταθμευμένα οχήματα στις οδούς Ηροδότου & Δεληγιάννη και Χαϊμαντά & Σωκράτους. Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα που κατάφεραν να σβήσουν τις φωτιές ενώ συνολικά 12οχήματα υπέστησαν καταστροφές.   Σημειώνεται πως η περιοχή είναι μια ήσυχη γειτονιά αποτελούμενη από κατοικίες και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για τα αίτια ή την ανάληψη ευθύνης.

Για το περιστατικό ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού- Εξωραϊστικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου-ΚΑΤ Αμαρουσίου κος Β. Μπακάλης δήλωσε «Οι κάτοικοι της περιοχής βίωσαν ένα πρωτοφανές σε ένταση και έκταση γεγονός. Ποτέ κατά το παρελθόν δεν μπορούμε να θυμηθούμε κάτι ανάλογο. Σε διπλή εμπρηστική επίθεση στις οδούς Ηροδότου & Δεληγιάννη και Χαϊμαντά & Σωκράτους, κάηκαν πλήθος Ι.Χ. οχημάτων. Οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος κατόρθωσαν να αποτρέψουν χειρότερες καταστάσεις και για αυτό τους ευχαριστούμε θερμά. Μένει όμως πίσω η απώλεια περιουσιών και η μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους.

Οι επιθέσεις αυτές, μαζί με την μεγάλη ανησυχία, γεννούν και τεράστια ερωτηματικά. Αναμένουμε τις εξελίξεις της επικαιρότητας και την τυχόν ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων ώστε να έχουμε κάποιες πρώτες απαντήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ίδιας βραδιάς αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και στην Αθήνα, και συγκεκριμένα άλλα εφτά οχήματα ενώ ένα ακόμη κάηκε στην Αγ. Παρασκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας