Ψήφισμα στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου στους συμβασιούχους της Κοινωφελούς Εργασίας

0

Εκπρόσωποι των συμβασιούχων εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας παρέστησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησαν από το Σώμα τη στήριξή του στον δικαστικό αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου στην τοποθέτησή του αφού εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στα αιτήματά τους δεσμεύτηκε πως ο Δήμος δεν πρόκειται να ασκήσει καμία δικαστική συνέχεια εφόσον υπάρξει απόφαση δικαστηρίου.

Ο κος Θ. Φωτόπουλος πρότεινε να βγεί ένα ψήφισμα στήριξης, πρόταση στην οποία συμφώνησαν όλοι. Ο κος Ε. Γαρδέλης θύμισε πως πολλοί Σύμβουλοι κατά καιρούς έχουν συνδράμει τον αγώνα των εργαζομένων. Η κα Μ. Διακολιού ζήτησε τη δέσμευση της Διοίκησης πως θα μεσολαβήσει στο Υπουργείο για να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση. Η άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο και ένα ψήφισμα συμπαράστασης  όπως σημείωσε ο κος Λ. Μαγιάκης είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για ανθρώπους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Την άποψη πως η στάση της Διοίκησης θα έπρεπε να είναι πιο ξεκάθαρη και υποστηρικτική απέναντι στους εργαζόμενους εξέφρασε ο κος Γ. Καραμέρος. Ωστόσο τόσο η κα Ρ. Χαλιώτη όσο και ο κος Σ. Τσιπουράκης τόνισαν πως αυτές οι τοποθετήσεις αδικούν τη διοίκηση αλλά και το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο που πάρα πολλές φορές είχε βρεθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων για να υπερασπιστεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους και τις περισσότερες φορές με αίσια έκβαση.

Στην έκδοση ενός ψηφίσματος συμφώνησε και ο Δήμαρχος κος Θ. Αμπατζόγλου ο οποίος όμως επέστησε την προσοχή να μην περιληφθούν όροι νομικοί που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα, γι’ αυτό και κάλεσε τον κο Κ. Τσαγκαρόπουλο, με την εμπειρία του να διατυπώσει το κείμενο του ψηφίσματος. Πράγματι το κείμενο που διαμορφώθηκε ξεκαθάριζε με σαφήνεια πως οι συγκεκριμένοι υπαλλήλοι παρείχαν σημαντικές υπηρεσίες στο Δήμο και πως η παραμονή τους κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της υπηρεσίας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.