“Η γυναίκα στη Νέα Πραγματικότητα”

0

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον «Λόγο Πολιτών»

Οι προκλήσεις, τα επιτέυματα, και οι αγώνες της σύγχρονης γυναίκας να ανταποκριθεί σ’ όλους τους ρόλους που καλείται να ανταπεξέλθει ήταν το αντικέιμενο της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Πέμπτη 7 Μαρτίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ομάδα «Λόγος Πολιτών» που έχει ιδρυθεί με πρωτοβουλία του κου Γ. Κουμουτσάκου Βουλευτή, Επικεφαλή Τομέα Εξωτερικών, με σκοπό την ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου και την προαγωγή της δημοκρατίας για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν όλους.

Στο χαιρετισμό του ο κος Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως η δράση αυτή στηρίζεται στην αντίληψη της ισονομίας των πολιτών, καθώς το λόγο μπορεί να πάρει ο καθένας για να συνεισφέρει τις γνώσεις του, την πείρα και τις ιδέες του, μέσα σε ένα δίλεπτο, ώστε όλοι να μπορούν να εκπροσωπηθούν ισάξια. Όπως επεσήμανε η ιδέα προέκυψε από την παρατήρηση των άγονων αντιπαραθέσεων στον δημόσιο διάλογο που δεν οδηγούσαν πουθενά αλλού παρά μόνο σε αδιέξοδες συζητήσεις που δεν επιλύουν τίποτα.

Στην εκδήλωση παρενέβη διαδικτυακά και ο Δήμαρχο κος Γ. Πατούλης, καθώς βρισκόταν στο Βερολίνο για το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού. Στο χαιρετισμό του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, κάλεσε τις Ελληνίδες να βγούν μπροστά και να αναλάβουν πολιτικές και αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες και ενημέρωσε πως το ψηφοδέλτιό του για την Περιφέρεια θα έχει περισσότερες γυναίκες και όχι όσες απλά ο νόμος ορίζει.

Χαιρετισμό απήυθυνε και η Αντιδήμαρχος κα Ρ. Χαλιώτη καλωσορίζοντας τόσο τους ομιλητές όσο και τον κόσμο στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τη γυναίκα στην πολιτική, τη δημοσιογραφία, την εκπαίδευση και τα ανώτερα αξιώματα μίλησαν η κα Άν. Ψαρούδα-Μπενάκη Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η κα Σ. Ζαχαράκη Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, η κα Τ. Τσουμάνη τ. Βουλευτής Επικρατείας, τ. Γ. Γραμματέας Ισότητας, κα Κ. Μπότσιου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και η κα Βουδούρη, για τη γυναίκα στην Ευρώπη μίλησαν οι κ.κ. Γ. Κουμουτσάκος, Ε. Λουρή-Δενδρινού Καθηγήτριας Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, και Δ. Ράλλης Πρέσβυς ε.τ., για τη γυναίκα στην εργασία της κρίσης μίλησαν οι κ.κ. Χ. Αγορογιάννη Δικηγόρος, η κα Α. Γεωργιλή Regional Leader Lean in Hellas, η κα Μ. Γούναρη-Χατζησαράντου Δικηγόρος, μέλος ΔΣ και Ταμίας Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ε. Νταϊφά Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, και Σ. Χαϊκάλης Διευθύνων Σύμβουλος της Communication Effect, για το ψυχολογικό αποτύπωμα της γυναίκας και του άνδρα μίλησαν οι κ.κ. Ε. Μπαρμπαλιού Ψυχολόγος, Κ. Πλουμιδάκη συγγραφέας, Μ. Πουλάκης φοιτητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Α. Σιδέρης Εκδότης, τέλος για τη γυναίκα στις τέχνες και τη δημιουργία μίλησαν οι κ.κ. Π. Σάμιος Ζωγράφος καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Π. Σαπουνά-Έλλις αρχαιολόγος, σχεδιάστρια κοσμημάτων, και Γ. Κυριάκου Ιατρός χειρούργος.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε πολύ επιτυχήμένα η κα Χ. Μουκίου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμη η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Β. Παυλοπούλου, ο Πρόεδρος της Τ.Ο ΝΔ κος Χ. Μπελεγράτης, ο υποψήφιος Δήμαρχος κος Γ. Νικολαράκος και εκπρόσωποι Συλλόγων της πόλης.

 

 

Αρχοντούλα Αναστασοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε εδώ το όνομά σας